Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
Момчета с дълги коси или бради нямат шанс да се образоват в училището
Директорка на столично училище не допуска в час момчета с дълги коси или бради. Заедно с охраната госпожа Ямболиева проверява външния вид на всеки от учениците. След проверката в клас влизат само тези, които изглеждат прилично според критериите, записани в правилника на училището. Според тях полата на децата трябва да е четири пръста над коляното, късите панталони са забранени, а обеци носят само момичетата.
Бижутата трябва да са малки и да се носят само на ушите. Учениците коментират изискванията като остарели и консервативни. Така например заради педантичния ред в учебното заведение, дванайсетокласникът Боян Дончев е изправен пред избора да скъси косата си или да напусне училище.
В отговор, за да се противопоставят на правилата на ръководството, съучениците на момчето няма да влизат в час, докато директорката не размисли. По техен сигнал образователният инспекторат започва проверка.
Заместник-директорката Маринкова отказа да коментира казуса и обясни, че изискването за дължината на косите е работа на ръководството на училището и ще бъде обсъждано единствено в неговите граници.
Вижте повече за правилата на училището във видеото.
Източник: http://kalendar.novatv.bg/news/id_830939274
Директорка на столично училище не допуска в час момчета с дълги коси или бради. Заедно с охраната госпожа Ямболиева проверява външния вид на всеки от учениците. След проверката в клас влизат само тези, които изглеждат прилично според критериите, записани в правилника на училището. Според тях полата на децата трябва да е четири пръста над коляното, късите панталони са забранени, а обеци носят само момичетата.
Бижутата трябва да са малки и да се носят само на ушите. Учениците коментират изискванията като остарели и консервативни. Така например заради педантичния ред в учебното заведение, дванайсетокласникът Боян Дончев е изправен пред избора да скъси косата си или да напусне училище.
В отговор, за да се противопоставят на правилата на ръководството, съучениците на момчето няма да влизат в час, докато директорката не размисли. По техен сигнал образователният инспекторат започва проверка.
Заместник-директорката Маринкова отказа да коментира казуса и обясни, че изискването за дължината на косите е работа на ръководството на училището и ще бъде обсъждано единствено в неговите граници.
Вижте повече за правилата на училището във видеото.
Източник: http://kalendar.novatv.bg/news/id_830939274
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
Правилно, на времето На Батистута му забраниха да играе за Аржентина заради дългата си коса, пък на тия ли ще им се цепи басма? Евала на директорката! Точно така трябва да се действа.
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Да, а после като се изкажа против марихуаната, мен нарекоха комуняга
Каква е тая директорка и какви са тия недомислени правила? Ученик с дълга брада? Ние в техникума едва успявахме да брадясаме лекичко, тия бради пускали...
Според тях полата на децата трябва да е четири пръста над коляното, късите панталони са забранени, а обеци носят само момичетата. Бижутата трябва да са малки и да се носят само на ушите.
Значи аз като съм момче, мога да дойда с пола и две гривни на ушите? А коляното откъде се мери? От горния край на капачката? Щото самата тя си е четири пръста. После четири пръста в края с ноктите или в края с дланта? Щото поне примен разликата е значителна. Ще ида да си развея косматите крачища там :Р
Обаче много ме радва реакцията на съучениците. Става ясно, че не са с дълги коси и това не ги засяга пряко, а се вдигат в защита на съученика си. Ето от тези деца ще станат хора.
Мога да разбера забраната за дължините на полите - в покъртително късите полички има доста сексуални намерения или послания, а сексът с под 18-годишни си е незаконен. Обаче никъде няма закон против дълги коси или каквото и да е свързано с тях. Това е просто завист от страна на оплешивяващите учителки.
А сега ще видя клипчето. И бтв, Блъди, видео е устройството за видеокасети. Това е видеоклип или само клип :Р
Каква е тая директорка и какви са тия недомислени правила? Ученик с дълга брада? Ние в техникума едва успявахме да брадясаме лекичко, тия бради пускали...
Според тях полата на децата трябва да е четири пръста над коляното, късите панталони са забранени, а обеци носят само момичетата. Бижутата трябва да са малки и да се носят само на ушите.
Значи аз като съм момче, мога да дойда с пола и две гривни на ушите? А коляното откъде се мери? От горния край на капачката? Щото самата тя си е четири пръста. После четири пръста в края с ноктите или в края с дланта? Щото поне примен разликата е значителна. Ще ида да си развея косматите крачища там :Р
Обаче много ме радва реакцията на съучениците. Става ясно, че не са с дълги коси и това не ги засяга пряко, а се вдигат в защита на съученика си. Ето от тези деца ще станат хора.
Мога да разбера забраната за дължините на полите - в покъртително късите полички има доста сексуални намерения или послания, а сексът с под 18-годишни си е незаконен. Обаче никъде няма закон против дълги коси или каквото и да е свързано с тях. Това е просто завист от страна на оплешивяващите учителки.
А сега ще видя клипчето. И бтв, Блъди, видео е устройството за видеокасети. Това е видеоклип или само клип :Р
- Methuselah
- Легендарен флуудър
А бтв е телевизияЛорд Носферату написа:И бтв, Блъди, видео е устройството за видеокасети. Това е видеоклип или само клип :Р
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Какво, по дяволите?! Това е 7-мо! Срещу нас! Там аз и после брат ми сме били от първи до седми клас. Че и една позната мернах в началото.
Ма аз верно ще взема да ида по пола
Косата на малко кокче. Или казвам, че религията ми забранява да имам по-къса коса. Както и да обяснявам каква е религията ми на по-възрастни :Р
Само дето като не съм ученик и няма да има такъв ефект
сори (цитат от български филм, пък), професионално изправяне ми е :Р
ПП: А, да. Щом момичетата може да ходят с дълги коси, то това е полова дискриминация.
Ма аз верно ще взема да ида по пола
Само дето като не съм ученик и няма да има такъв ефект
бтв - "бе, така, всъщност" пък :РMethuselah написа:А бтв е телевизияЛорд Носферату написа:И бтв, Блъди, видео е устройството за видеокасети. Това е видеоклип или само клип :Рне издребнявай
сори (цитат от български филм, пък), професионално изправяне ми е :Р
ПП: А, да. Щом момичетата може да ходят с дълги коси, то това е полова дискриминация.
Тази женица, директорката е супер зле. Вдъхновила се е от някъде да прави промени, но не е уцелила с какво да започне. Дано съответните органи си свършат работата и я накажат, та да й дойде акъла в главата.
Ще забранява късите панталони. Брееее... та да прималява от жега народа. Да ги забрани, добре, но само за момичетата, които не си обезкосмяват краката.
Ще забранява късите панталони. Брееее... та да прималява от жега народа. Да ги забрани, добре, но само за момичетата, които не си обезкосмяват краката.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Ще трябва да вляза да си разгледам старото училище...
Жалко, че се подстригах
Това са покъртителни новини
Разбирам да забраняват пушене на територия на училищетето, или тичане голи по коридорите, но ...
Жалко, че се подстригах
Това са покъртителни новини
Разбирам да забраняват пушене на територия на училищетето, или тичане голи по коридорите, но ...
My will be done!!!
Браво на директорката! Само гонка за малките келеши, както казваше Циндиля! 
- renesanz
- Легендарен флуудър
нашата пък не даваше на рейвърите да влизат в училище с ония широки панталони и лилави коси... а,и за късите поли се караше. после я уволниха...
не че нещо,ама като е момче с дълга коса,то тя поне да е чиста и евентуално вързана.
не че нещо,ама като е момче с дълга коса,то тя поне да е чиста и евентуално вързана.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Е, ако някой мирише в час, това е друг въпрос. Ама тя дългата коса си изисква поддръжка, и ако не децата, то майките им ще ги карат и ще им купуват шампоани и балсами и маски и т.н. :Р
Лудите червени бабички са навсякъде и тая доказва твърдението. Какви правила за благоприличие- на мен пък не ми харесва шапката й.
Knights of the Cross
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Ох, на тая тема спорих цял ден в един друг форум вчера.
Изчерпа ми се енергията, ама само да отбележа опорните точки на тезата си - 1) Момчетата имат точно толкова право на дълги коси, колкото и момичетата. 2) Не е едно и също да се забранят късите поли и дългите коси понеже момичето с късата пола вечерта пак ще си я надене, докато момчето с отрязана коса не може да си я залепи като свършат часовете. 3) Откъде по ******** решиха, че дългата коса у младежите е вредна по някакъв начин и е признак за разпуснатост и неприличие?
Ами че аз познавам повече интелигентни и добри момчета с дълги коси, отколкото с къси.
ИзвоТ: Директорката да си ходи у комунизЪмО и да не се занимава с глупости. Като не става за директорка на съвременно училище, да ходи да пасе кравите на село. Казах.
ИзвоТ: Директорката да си ходи у комунизЪмО и да не се занимава с глупости. Като не става за директорка на съвременно училище, да ходи да пасе кравите на село. Казах.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Абе, трбва да има дисциплина. Днес оня ще дойде с дълга коса, утре ще си тауира сълзи под очите или гущер на шията, после ще сложи педалските дрешки или красивите черни метълски тениски и така накрая класът ще заприлича на сбирщина от представители на различни секти. Училището тряба да създава модел за поведение. Като завършат, да правят, каквото искат. В това отношение съм настроен много консервативно. По принцип съм за и униформите, защото нещото, което най-много липсва в днешните училища е дисциплината. Като им се даде голяма свобода на някои ученици и те се самозабравят. Нали ги помня ония пикльовци от долните випуски в СМГ, какви жалки бяха. В другите училища не си и представям, какво е. Като не им харесва с дълга коса да ходят в друго училище. В крайа сметка никой не ги задължава да посещават точно това, а правилата са си правила.
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
И аз съм за униформите и дисциплината, повярвай ми, майка ми е учителка и знам каква сган се мъти в училище. Обаче дисциплината е едно, прическата е друго. Ако ми обясниш реално каква е разликата между дългата коса на момиче и на момче...? И в двата случая е нещо, на което индивидът си държи, то си е част от него. Няма логика на момичетата да е позволено, а на момчетата не. Разбираш ли, косата си е просто коса - някои се харесват с къса, други - с дълга, някои момичета се изрусяват, други се къдрят... Няма никаква логика всичко това да е позволено на момичетата, а на момчетата да не им се позволява да си пуснат дълга коса. Това си е чиста проба дискриминация спрямо мъжете (не вярвах,че някога ще кажа такова изречение
). Реално погледнато къде е разликата между мъжката и женската коса? Нечии разбирания за естетика? Както каза някой по-горе, на мен пък не ми харесва шапката на директорката, но това си е мое мнение и нямам право да го налагам. Татуировки, курвенско облекло, пиърсинги и т.н. са съвсем друга работа. Косата си е просто... коса, damn it. Кому пречи и с какво по-точно, и как изчислиха, че мъжката коса да е дълга е неприлично, а женската и да е къса, и да е дълга, и да е руса, и да е червена, и да е накъдрена, и да е изправена, все е прилично? Демократично общество, на баба ми хвърчилото.
С това нетолерантно и остаряло мислене доникъде няма да я докараме. И тъпото е, че толкова хора от чисто субективни подбуди тип "ми аз ни съ кйефъ нъ мйетъли" казват "Да, браво! Точно така, права е, дисциплина трябва тук!" А едното няма ама ниииищо общо с другото, просточист субективизъм кое на кого му се харесва. Още повече, че вреда за някого реално от дългата коса на мъжете Н.Я.М.А.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628

- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Тя Катрин добре си го каза и аз да добавя само, че да кажеш, че от дълга коса следват татуировки, е като да кажеш, че от къса коса следва пропиване - нищо общо няма, дори според мен повечето татуирани са късокосмести.