КСК 2009 - История
- Тединкъъъ
- Пишете, о, братя
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: КСК 2009 - История
Само като разбрах,че миналата година се е паднала Втората световна, бях просто
...Това трябваше да се падне 2009
любимата ми тема...само да има тема от новата история,избирам си нея 
Според мен темата за ВСВ (и то зададена само като външна политика) е доста по-приемлива от теми като напр. Стамболов, БЗНС, Новобългарската просвета.
Все си мисля, че и тази година ще има някоя бомбичка-подарък към кандидат-студентите. Дано само не ни порази фатално! 
1968 - 1999 - 2008 - ?
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
Не е ли малко рано да сте минали и Нова История?
Аз също се готвя по този предмет, но в момента съм на края на Средновековие, т.е. Йоан Асен II. Има време!
Аз също се готвя по този предмет, но в момента съм на края на Средновековие, т.е. Йоан Асен II. Има време!
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
леко изоставаш,но ще ти стигне времетоWickedWitch написа:Не е ли малко рано да сте минали и Нова История?
Право,3 курс,13гр
аз много изоставам :/kaloyand написа:леко изоставаш,но ще ти стигне времетоWickedWitch написа:Не е ли малко рано да сте минали и Нова История?
на Симеон съм и взех да се поотчайвам.
тоест- редувам- ту се отчайвам, ту се успокоявам.
все си мисля, че след март- април ще науча най-много неща, така или иначе.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
^^ Не мисля, че изоставам, даже напротив - темпото си е много добро ; )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Леле, направо се шашнах като ви чета
Как успявате да минете и Нова история, а още е ноември месец
Вярно е ,че е добре да остане време за стабилен преговор, но все пак... Аз мислех, че съм напред и мислех даже малко да забавя, защото се преуморих малко, ала сега ме разубедихте. Явно трябва наистина много сили да вложим всички и явно никога не е достатъчно. В крайна сметка важното е да сме колеги догодина и всички да са доволни от себе си и от постигнатото. ( За справка - аз съм до "Църква и култура( 15-17 в.)" - не е ли сравнително добро темпо? ) 
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Няма смисъл от толова ранно минаване на темите. Важното е накрая да остане 1 месец за опресняване на знанията.
Не, още не съм преминал всички теми - остава само и да бях
. Просто си позволих подобно мнение за разни теми, тъй като имам бегли спомени върху тази прословута Нова история от 11 клас, когато почнах да чета по история. Определено не бързам особено много със затвърждаване на наученото и прочетено...това се опитах лятото и затова през септември и определена част от октомври нямах сили даже и да погледна листовете
...Поне е добре това, че сега през ноември имам нов глад за учене, след като действах на занижени обороти през предишния месец и нещо...
Съветвам всички в никакъв случай да не се пресилват, защото тогава ще бъде много вероятно да "свършат горивото'' преди още да се е било наложило да потеглят
Иначе сега хрупам бисквитки и се занимавам с Църковно-националните борби през Възраждането... 
1968 - 1999 - 2008 - ?
-
svd
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Подкрепям те напълно. И аз съм до там , няма полза от прекааалено бързане.WickedWitch написа:^^ Не мисля, че изоставам, даже напротив - темпото си е много добро ; )
-
desssy
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
На същото ниво съм и аз - вчера на курса взехме Йоан Асен. Щом преди изпита ще имаме време за няколко пробни, значи темпото си е съвсем нормално. 
Just Smile!
:):)
- tedito_ck
- От дъжд на вятър
И аз ще съм с история и БЕЛ обаче скоро почнах сама да си правя темите и съм на Средновековие още
Изобщо не знам как ще стане, че и преговор да има
Имали някой, който знае дали може да имаш хубави оценки в СУ по история, ако си се готвил по търновските автори? И за бяла оценките от 9, 10, 11 и 12 клас ли се взимат или 10, 11 и 12кл., понеже нали 8кл. е бил подготвителен?
Имали някой, който знае дали може да имаш хубави оценки в СУ по история, ако си се готвил по търновските автори? И за бяла оценките от 9, 10, 11 и 12 клас ли се взимат или 10, 11 и 12кл., понеже нали 8кл. е бил подготвителен?
Има много начини човек да бъде прав.
- Silmarien
- От дъжд на вятър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
tedito_ck, най-добре е, ако си ги пишеш нещата, както ги искат в СУ. не че е проблем да се готвиш по търновските автори, но все пак трябва да внимаваш, да не се получат разминавания и да те ощетят. иначе оценките само от гимназиалния курс се взимат (10,11,12 кл, защото ако 8ми ти е бил подготвителен, в 9ти си учил/а материала за 8ми и това се брои още към основното образование). успех 
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Бе.. какво ви притеснява темпото на тоя и оня? Всеки си има собствен стил на учене. Аз какво да кажа,като седнах да чета сериозно 2 месеца преди изпита по история и 3 дни преди изпита по Литература?
Има 'мозъци', които учат от 11 клас още,което е просто... малоумно
Гответе се,знайте си материала,дали по търновски,дали по софийски автори-няма чак толкова решаващо значение.
Има 'мозъци', които учат от 11 клас още,което е просто... малоумно
Гответе се,знайте си материала,дали по търновски,дали по софийски автори-няма чак толкова решаващо значение.
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аз до колкото знам и в СУ са на Симеон. Не ме притеснява темпото, още повече, че се готвя от 11клас за този изпит- сега просто преговарям.
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън