КСК 2009 - История
-
kushi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: КСК 2009 - История
на мен господина ми диктува плановете,аз ги пиша,той ги проверява и след нова година почвам зубкането,като излезнат и конкретните конспекти за определените вузове
- Тединкъъъ
- Пишете, о, братя
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз точно това правя,като изключим първо научванетоdesssy написа:Най-добър е вариантът първо да научиш темата и след това да я напишеш. Или поне да си правиш планчета, така по-лесно се запомнят и годините.
-
desssy
- Пишете, о, братя
А аз - точно обратното
чета, чета цяла седмица една тема, разбирам я, разказвам я, ама тръгна ли да пиша - нито един извор, нито пък години, освен напр. 680г., 855г. ..... А без тея работи ще сънувам "много добра"-та или "отлична"-та оценка....
Just Smile!
:):)
desssy написа:А аз - точно обратноточета, чета цяла седмица една тема, разбирам я, разказвам я, ама тръгна ли да пиша - нито един извор, нито пък години, освен напр. 680г., 855г. ..... А без тея работи ще сънувам "много добра"-та или "отлична"-та оценка....
И аз чета, чета, всичко разбирам и после..хоп- няма никой. :/
Тотално обърквам кое събитие кога беше и имаше ли го изобщо. Сега, ако се замисля- че аз не мога да кажа хан Крум кога е управлявал. Отчайващо е. :/
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
-
desssy
- Пишете, о, братя
мда, супер кофти.... чак наскоро установих нещо, което преподавателката ми по история каза със сигурност: не е толкова важно колко пъти ще прочетеш темата, веднага след като си я взела в училище или на урока, ами колко пъти ще я преговориш до самия изпит. Тоест прочиташ непознатото 2-3 пъти, оставяш да улегне и след това си я четеш периодично. Само че тоя номер е за фактологията. За датите и годините има друга хитрост.
Написваш си на лист и го слагаш да ти виси пред очите, където прекарваш по-голямата част от деня си. Аз имам такова на гардеробчето в стаята ми.
Казали са хората - няма начин да няма начин.
Казали са хората - няма начин да няма начин.
Последно промяна от desssy на 16 Ное 2008, 23:27, променено общо 1 път.
Just Smile!
:):)
desssy написа: Написваш си на лист и го слагаш да ти виси пред очите, където прекарваш по-голямата част от деня си. Аз имам такова на гардеробчето в стаята ми.![]()
Добре де- ще ги напиша аз на лист, ми то цялата къща ще се напълни
Едно огледало да поеме 10 дати, ама то в една тема са 110.
Пък и аз само планове уча уж, може би на цяла тема ще е по-лесно. Кой знае, ех :/
Take my ego for a ride,
Лелеее, толкова много евентуални колеги!
Направо се радвам на ентусиазма на всички
И аз съм се ориентирала към правото... колко ще е право ще видим август месец. Иначе аз почнах история края на октомври месец, карам по 1 тема и съм на Борис. На български ходя от миналата година и мисля, че ще се справя. Някой има ли идея какви оценки горе долу ще стигнат за история и съответно по български?
-
kushi
- В началото бе словото
над 5,5 при момичетата и при момчетата 4,5
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Неее, хич даже... Един бал около 27 - което ще рече две петици (или 5.50 по история и 4 по литература) - ти гарантира място за момичета. При това за редовното. Задочното е отделна работа. Като се прибави това, че кандидатите намаляват, а местата се увеличават - момчетата сигурно с две тройки ще влизат задочно...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
svd
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
С какви оценки се влизаше миналата година по история и АЕ за право и МО. примерно? за момчета и момичета съответно?
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Еми, аз имах 3,70 някъде по английски и 5,25 по история и можех да вляза МО на първо класиране. За правото беше още по-елементарно. Балът накрая беше паднал до към 24-25 или нещо подобно. И сам(а) можеш да си направиш сметката за оценките.
А някой кандидатсвал с немски да се намира наоколо?
Или поне- как е бил самият изпит- труден, гаден, лесен, тъп?
Или поне- как е бил самият изпит- труден, гаден, лесен, тъп?
Take my ego for a ride,
-
kushi
- В началото бе словото
горе долу ниво c1
Аз на политологията точа зъби ама ще видим, в депресия съм заради темите.
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън