Процеса на изчезване на пълния член явно е в ход, затова и има хора като мен и теб, които да спорят. Не става въпрос за форсиране на еволюцията. Става въпрос за това да се признае самото явление и да не се заклеймява като грешно. Дублетна форма например. Между другото забавянето на еволюцията е също толкова пагубно, колкото и прибързването.
Правилата за поставяне да се учат, след като се изучат - всеки да направи съзнателен избор дали да го използва в езика си или да го остави само за идиоматични изрази като "правдата тържествува"
Българския език е аналитичен език. Смисъла на изречението в често срещания словоред "човека нахапа вълкът" спокойно може да бъде изразен по достатъчно други начини, при положение, че няма контекст(?) и интонация. Не знам защо между другото смяташ, че не е сериозно да се осланяме на контекст, при положение, че той е определящ почти винаги. В много ситуации думите, извадени от контекста, не значат нищо извън него
За бидейки(или бъдейки) - аз също използвам доста деепричастия в българския под влияние на основния ми език - италианския, но това, според някои автори, беше признак на не много добър стил.