И отново за случая Стависки

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Re: И отново за случая Стависки

Мнение от blz »

Тежестта на общественото мнение идва от това, че е употребил алкохол. Участва и в кампания против алкохола. Ако не беше пил, мисля, че доста по-малко хора щяха да му се нахвърлят така зверски. Все пак на всеки може да се случи това и е ужасно. Все пак на ситуацията на България не отговаря точно Максим да влезе в затвора. Така че по-добре да се възстановява психически и да печели олимпиади.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
La donna è mobile
В началото бе словото

Мнение от La donna è mobile »

А според вас колко шофьори могат да сложат ръка на сърцето си и да заявят: "Никога не съм карал пил." ?
Varium et mutabile semper femina
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Пък и няма доказателства че Максим е пил. Медиите както винаги, намериха удобна жертва, на която приписваха алкохол и какво ли не.
Ibiza DJ
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=117784

Горкото момиче.
ДАДО, погледни в очите това момиче и и кажи, че Стависки не е виновен. :?
Поредното доказателство, че доброто име на един човек се гради много трудно, но се разваля за секунди. :?

"В мотивите си за потвърждаване на присъдата съдиите посочват, че са взети предвид високата степен на обществена опасност на деянието и настъпилият резултат, както и повече от два пъти над допустимата концентрация на алкохол в кръвта на Стависки. От друга страна, са отчетени и многобройните добри характеристични данни за подсъдимия - липсата на данни за противообществени и престъпни прояви, изрядното процесуално поведение, искреното разкаяние и чистосърдечните самопризнания, както и осъзнатото чувство за вина."

Източник: http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=113949
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Стависки е виновен и получи справедлива и очаквана присъда. Не виждам за какво се дърлите.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Естествено, че е виновен. Това е ясно на всички, дори и на него, след като е изтрезнял бързо-бързо. Ама аз не защитавам никой.

Едно е сигурно, че ако беше обикновен човечец досега да си прави компания с манготата в панделата. Не е ли така?
La donna è mobile написа:А според вас колко шофьори могат да сложат ръка на сърцето си и да заявят: "Никога не съм карал пил." ?
Не съм карал пил и никога няма да шофирам под влияние на алкохол, силни задушевни състояния, било то и позитивни.

Обичам да съм супер концентриран (в добрия смисъл на думата, не както някой го разбират - да се вдървиш), без пропуски и излишни действия на пътя.

И сега последно какво излиза? Облекчава ли се положението на Стависки в такъв случай?

п.п. И откога има допустима концентрация на алкохол в кръвта :shock: :shock: :shock:
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Aко говорим "в бири", то можеш да си изпил 1 бира преди да седнеш зад волана.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

La donna è mobile написа:А според вас колко шофьори могат да сложат ръка на сърцето си и да заявят: "Никога не съм карал пил." ?
Аз го казвам. Не е нещо толкова невероятно. А и защо говорите, че не е доказано, че Стависки е пил, след като го бяха доказали?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

DADO написа:Не успях да открия темата, в която обсъждахме случая Стависки, затова правя нова.

Преди няколко дни по новините на БТВ имаше репортаж, пряко свързан с катастрофата на Стависки. Миролюба Бенатова - една от най-добрите журналистки в България, и най-добрият репортер на БТВ, направи разследване, къде отиват парите предназначени за лечението на Мануела - пострадалата при онази катастрофа. Какво се оказа - бащата на клетото девойче пропилява парите, които трябваше да се използват за лечението й в Израел, и най-фрапиращото в случая е че ги харчи за ХАЗАРТ! Мотка се из някакви казина и други съмнителни места, докато дъщеря му е в кома и чака лечението си!
Сега, кажете кой според вас трябва да отиде в затвора - Максим, който е причинил тази катастрофа по стечение на обстоятелствата (опитайте се да минете онзи скапан праисторически път Бургас-Приморско без да получите поне една драскотина на колата си!), или бащата на Мануела, на когото изобщо не му пука за дъщеря си и нейното състояние, и който пилее парите, предназначени за лечението й, за хазартни игри?

Ето, намерих и статия: http://www.slava.bg/news/5196.html
Ти в момента сравняваш батерии и малинки. Двата случая нямат нищо общо един с друг.
Това, че един човек харчи пари предназначени за лечение не е оправдание, че пък друг е убил човек, нали?
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
rachence
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

Бавария написа: Това, че един човек харчи пари предназначени за лечение не е оправдание, че пък друг е убил човек, нали?
Напълно съм съгласна
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Уважавам мнения на другите, но за мен всичко което се случва е завист и неуважение към онези, които са направили много за България (особено пък чужденци!). Фигурното пързаляне е едно от най-тежките неща на този свят, това са денонощни адски тренировки, дори най-дребния детайл от програмата се постига с много травми и нерви. Ние не уважаваме героите си.
Пък и на всеки може да се случи. Зуека, Калоянчев и Маричков са убивали на пътя. Какво излиза сега, всяка 2ра българска звезда е убиец, а? Пътищата ни са скапани, там между Бургас и Синеморец пътя е толкова скапан, че ако не направиш някоя беля, можеш със сигурност да се смяташ за благословен. Ние сме извратени. Тотално.
Иначе, Максим е добре. Сега е в Москва, взима участие в световното шоу "Звезди на лед", нещо като Dancing Stars, само че не танци, а фигурно пързаляне. Партньорката му е една много красива актриса, в България е мн.трудно да се намери такава красавица. Според мен, това заслужава. :)
Ibiza DJ
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

В България е пълно с хубави жени. :wink:
А що се отнася до пътищата ни - това е факт. Тук обаче говорим за шофиране след употреба на алкохол. А това е забранено в абсолютно всяка страна. Както казах вече уважение се гради трудно, но се руши за секунди. Имаш известно право в това, което си написал в горния си пост, но се замисли, че престъплението си е престъпление. С постъпката си Стависки е отнел човешки живот и е съсипал младините на едно напълно невинно момиче. Как би реагирал ако беше твоя дъщеря? Повярвай ми, и аз съжалявам Максим за това, което му се случи. И аз го уважавам за труда, който е положил и успехите, които е постигнал. Той наистина е направил много, но и ми се струва, че абсолютно всеки човек трябва да отговаря за грешките си. Не можеш да убиеш човек и да ти кажат :"Е, да. Ти наистина уби човек, ама си шампион затова си тръгни по живо по здраво".
Нали знаеш, че всяка история си има две страни... :wink:

- Of course not!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Стига вече с това "ако беше". Ами, ако всеки един от вас беше на мястото на Максим? Щяхте да запеете съвсем друга песен, нали? И какво е съсипал Максим? Бащата на момичето не изглежда много разстроен от случилото се. За онзи селяндур Маричков, дето не се знае какъв прах е шмъркал преди да се качи в колата, нямаше много шум, а? Ами Зуека, Калоянчев? Те всичките са убийци, ама повечето обстоятелства около тях останаха скрити, нали? А Максим понеже е чужденец, всички сте срещу него, и таблоидите си позволяват да пишат всякакви лъжи, измислици и жълтини. Много сме лицемерни. Уж сме гостоприемни, нешовинисти, благонамерени към чужди народи, а веднага щом на един чужденец му се случи нещо, се опълчваме с-у него. Да си оправим държавата първо.
Ibiza DJ
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

camel написа:
Mисля, че го казах достатъчно ясно. Разбирам твоята позиция, но и ти разбери другата. :wink:
Дори да се поставя на мястото на Максим - да...ще ми е много гадно, кариерата ще ми е съсипана, името ми ще е опетнено, ще съм осъден от съда и заклеймен от обществото, но ще знам, че АЗ съм пил онази вечер и АЗ съм виновен затова (държавата не ми е тикнала бутилката в ръцете и не ми е казала "пий"). А с какво е виновно момичето, което най - вероятно (много се моля да греша) ще остане инвалид за цял живот? :?

- Of course not!
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

camel написа:
camel написа:
Mисля, че го казах достатъчно ясно. Разбирам твоята позиция, но и ти разбери другата. :wink:
Дори да се поставя на мястото на Максим - да...ще ми е много гадно, кариерата ще ми е съсипана, името ми ще е опетнено, ще съм осъден от съда и заклеймен от обществото, но ще знам, че АЗ съм пил онази вечер и АЗ съм виновен затова (държавата не ми е тикнала бутилката в ръцете и не ми е казала "пий"). А с какво е виновно момичето, което най - вероятно (много се моля да греша) ще остане инвалид за цял живот? :?
Мисля,че Камел е прав ! А относно момичето, по последни новини, тя май се възстановява и има щансове да се възстанови , но до каква степен зависи само от продължителността на лечението й в болницата и евентуално доколкото четох в такива случаи се присаждат стволови клетки с надеждата да се възстановят функциите на мозъка. Дано момичето се оправи доколкото е възможно повече и дано се намери лечение за всички хора , които са в нейното състояние- т.нар. будна кома. Покъртително наистина, но дай боже в бъдеще медицината да се развие и да открие лечение и за тежките черепно-мозъчни травми :?
Като птичка в небесата :)
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”