Българска филология 07/08

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Публикувай отговор
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Специалност Българска Филология 07/08

Мнение от renn_g »

Еее..стига де! Става въпрос за не повече от 2-3 минути!!!
Искам да кажа, че уча по Руска Класическа Литература и главата ми вече изпуши, по-бързо да минава изпитването и да свършвам с този семестър... :|
Аватар
Spacerunner
В началото бе словото
Специалност: Антропология и филология
Курс: завършил

Мнение от Spacerunner »

Гледай покрай Класическата да не ти изпушат и други неща. Както казваше асистент (вече) доктор Михайлов: "Тази литература трябва да се взима на порции".

Един съвет за изпита - запомни, че тапетите в стаята на Разколников са жълтеникави и кобилката на Ана Каренина се казва Фифи, доколкото помня. И такива въпроси задаваше Троев преди две години.
Non nobis, Domine, non nobis
sed nomini tuo da gloriam.
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Нас щеше да ни изпитва асистентката му - д-р Корсемова - много добра и спокойна жена :) Беше намекнала, че ще ни изпитва върху това, за което сме се подготвили най-добре, без естествено да пренебрегваме останалото.. Но в последния момент се оказа, че Корсемова няма възможност да дойде и затова Торев ще изпитва!!! Аз се отказвам, оставям го за Януари, точно защото мразя въпроси от този тип!!! Според мен са абсолютно безсмислени, имайки в предвид, че нямат нищо общо с анализа...
Освен това Торев ни каза, че ще е "безумно" ако се явим още Ноември.............................
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

не се отказвай без бой! отиди си на изпита пък ако не го вземеш-тогава мисли за януари... а не от сега :wink:
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Аватар
VeRsAcE
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: втори

Мнение от VeRsAcE »

renn_g написа:Нас щеше да ни изпитва асистентката му - д-р Корсемова - много добра и спокойна жена :) Беше намекнала, че ще ни изпитва върху това, за което сме се подготвили най-добре, без естествено да пренебрегваме останалото.. Но в последния момент се оказа, че Корсемова няма възможност да дойде и затова Торев ще изпитва!!! Аз се отказвам, оставям го за Януари, точно защото мразя въпроси от този тип!!! Според мен са абсолютно безсмислени, имайки в предвид, че нямат нищо общо с анализа...
Освен това Торев ни каза, че ще е "безумно" ако се явим още Ноември.............................
Опа!Вярно ли Корсемова няма да дойде за изпита!?На мен не ми допада тя де,но е по-добър вариант в нашия случай!;)Ако някой друг не е ходил на изпита по стбл,да ми пише:)
David Beckham-EnglaNd
simona_vidinova
В началото бе словото

Мнение от simona_vidinova »

Здравейте,колеги!аз съм първи курс и много ще съм ви благодарна да споделите за изпитите по практикум,старогръцки,руски,лексикология :scratch: някакви препоръки и съвети да дадете на нас,уплашените зайчета :P
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

simona_vidinova написа:Здравейте,колеги!аз съм първи курс и много ще съм ви благодарна да споделите за изпитите по практикум,старогръцки,руски,лексикология :scratch: някакви препоръки и съвети да дадете на нас,уплашените зайчета :P
Моят съвет е да не се плашите толкова. :wink: Лично аз не съм чувала някой да е бил изяден, осакатен или пребит по време на изпит във ФСлФ, така че -- смело напред. Филологическият практикум се взима с основни знания от прогимназията. Ако Петър Евтимов ви е по старогръцки, няма да имате проблеми. Руският и лексикологията не са най-приятните дисциплини, но също се взимат -- няма повод за паника. Успех! :P
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
candice
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от candice »

Amellie написа:
simona_vidinova написа:Здравейте,колеги!аз съм първи курс и много ще съм ви благодарна да споделите за изпитите по практикум,старогръцки,руски,лексикология :scratch: някакви препоръки и съвети да дадете на нас,уплашените зайчета :P
Моят съвет е да не се плашите толкова. :wink: Лично аз не съм чувала някой да е бил изяден, осакатен или пребит по време на изпит във ФСлФ, така че -- смело напред. Филологическият практикум се взима с основни знания от прогимназията. Ако Петър Евтимов ви е по старогръцки, няма да имате проблеми. Руският и лексикологията не са най-приятните дисциплини, но също се взимат -- няма повод за паника. Успех! :P
Още едно въпросче към по - големите - на вас кога ви дадоха конспект за изпита по лексикология? Сдобихте ли се въобще с нещо такова? :scratch:
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Искам да попитам дали педагогическата практика в края на бакалавърската степен може да се "избегне"???
Не съм записала БФ за да ставам учителка и не разбирам защо е нужно да ме занимават с такива глупости :pukeright:
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Честит 8-ми ДЕКЕМВРИ на всички колеги!!!
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

candice написа:Още едно въпросче към по - големите - на вас кога ви дадоха конспект за изпита по лексикология? Сдобихте ли се въобще с нещо такова? :scratch:

По принцип би трябвало вече да са ви дали конспект. Виж тук, може да ти помогне http://www.slav.uni-sofia.bg/Subjects/bflexis.html

Честит празник и от мен!
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Честит празник и от мен! Весело изкарване и много усмивки ви желая. :)
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
Spacerunner
В началото бе словото

Мнение от Spacerunner »

Честит празник, колеги. Особено на тези, които ще го празнуват и в следващите три години (поне). Както се казва в подобни случаи: "за много години".

НЯМА начин да избегнете педагогическата практика за радост или нещастие. Тоест "ша стаате даскали". Преди години е имало опция за избор, но се е оказало, че повечето колеги предпочели наличието на една професия на цената на допълнително главоболия. Педагогическата практика не е чак толкова трудна или неприятна, колкото изглежда. Само трябва търпение, спокойствие и самообладание, че инак учениците пощуряват. И да, това е един от случаите, в които девойките са в ущърб - мъжкият авторитет си е мъжки авторитет.

Пък и никой не си въобразява, че от 50 завършили (дай Боже и по-малко, че понякога се чудя в университет ли се намирам или в училище) ще станат 50 учителИ.
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Ужас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
даже УЖАС е меко казано...плаче ми се, сега си представям как ме изпращат в някое западнало училище в предверията на София...и аз както "обичам" деца...
Това е толкова тъпо!!! Аз ако исках да ставам даскалица (а очевидно не искам) щях да се запиша да уча Педагогика, не БФ :pale: :pukeright: :? :shock: :o :x
Аватар
Spacerunner
В началото бе словото

Мнение от Spacerunner »

Истинският ужас е, когато хора без желание започнат да упражняват тази професия. Може би няма да те успокои много, но все пак:

Влязъл веднъж учителят по физика в клас (в Националната гимназия по полиграфия и фотография), отишъл зад бюрото си, облегнал се на него и загледал учениците. След няколкосекундно мълчание промълвил: "Мислите си, че сте в по-лоша позиция от мене, а? Обаче вие гледате само една неприятна физиономия, а аз двадесет и шест"
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”