ФЖМК - легендата продължава

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: ФЖМК - легендата продължава

Мнение от Мила »

Досега курсът по социология на всички специалности бе воден от Светлозар Кирилов. Личност, която успява да впечатли студентите още с влизането си в залата и да превърне обемния материал по социология в изключително въздействащи, запомнящи се, разбираеми и най-важното - слушаеми и интересни лекции.
Да не говорим за удивително атрактивния начин, по които поднасяше част от информацията, онагледявайки я с филми. Пускал е откъси от "Бялото слънце на пустинята", "Коса" и др. Не разрешаваше преписването, но го зявяваше много ясно и категорично - който смее, да си носи последствията. А те (според заплахите, а май има и реални случаи) са колосални.

Кирилов е един от малкото преподаватели в целия СУ, който освен да говори за това, колко много е скитал по чужбините и колко много е велик, се опитва да предаде това, което е научил на студентите си. Затова и водеше част от лекциите на английски.
Аз мога само да съжалявам, че в първи курс нямах възможност да присъствам редовно...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

И, добавям аз, е един от най-достойните хора, които познавам. Точно тук идва и чудовищната разлика.

Но, разбира се, има възможност и да не видите най-лошите й страни. Пожелавам ви го. Работата е там, че когато някой се опитва да прави мръсно на хора, на които, по един или друг начин, държа (проф. Петев), автоматично бива изваден от един списък и попада в друг, колкото и да се мазни. НЕ може да пускаш подписка сред студентите, в която те да ТРЯБВА да заявят, че протестират срещу титуляра на дисциплината, който няма никакво прегрешение, освен това, че се бори и ОТКАЗВА да си отиде от тоя свят, разбирате ли? Човекът е болен от мултиплена склероза, прикован е в инвалидна количка и се влошава от ден на ден, но е най-положителният, слънчев и усмихнат човек, когото познавам. Отделно, е сред най-интелигентните мъже, за които се сещам и, може би, след Ес Кей, за когото стана дума по-горе, е преподавателят, който поднася материала най-разбираемо.

На онова упражнение присъствахме 10 души от Ж. Нито един не се разписа. Но пиарите, които търчаха да носят виолетки на професора, не се посвениха да го сторят.

Толкова за Стилия. Има и още, но съм склонна да мисля, че са градски легенди - казвам само това, което знам с абсолютна сигурност. За мен е повече от достатъчно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

ОМГ!
Потресена съм. :shock:
И как е обосновала тази подписка?
Ле-леее. :shock:
Иначе, аз досега бях само на една лекция на Петев и то на първата, която беше ултраразпиляна, но ми казаха, че после станало ужасно интересно. От какъв зор й е било да напада болен човек?!
А това, че замества Кирилов е странно. Тамън да ви питам, каква е тя? В смисъл, какво е завършила, какво е работила, в каква област е получила научна степен? Защото въпреки че беше много мила, не е от типа хора, които ако видя на улицата ще класифицирам като университетски преподаватели.
И въпросът, който най-силно напира в мен - защо се е кръстила с това невъобразимо име? Ако някой знае (Ели най-вероятно?) дали може да разкаже - в темата, на ЛС, в Скайп, както реши. Защото "Стилия-Фелисити" е... безумно. :shock:
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Стилиа(я)-Фелиси, не Фелисити, но все тая. Водеше ни някакви упражнения миналата година, ама аз така и не отидох, все едно.
Това срещу проф. Петев е... меко казано отвратително. Това е преподавателят, заради когото и днес бих ставала в 7.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Доколкото знам, името й е било Стефка Паунова (пак казвам, не съм сигурна). Защо се е прекръстила, мога само да гадая, в момента е Стилия-Фелиси Паунова (Стилия Фелиси било "дива котка", или поне тя така разправяше). Оттам насетне стигаме до градските легенди, в които няма да нагазя тук и сега. Не е етично.

Не й знам образованието, но разправяше, че била в САЩ доста години. Честно казано, тя е от хората, които не ме интересуват. Просто не мога да повярвам, че точно тя ще замества Ес Кей. :shock:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Мнение от Umeira »

След всичко, което прочетох... Май няма какво да кажа! Май мога само да съжалявам, че се появявам във ФЖМК едва сега :(.
Аватар
Духful
В началото бе словото

Мнение от Духful »

Каква подписка, че не разбрах? Паунова срещу проф. Петев ли?
Локвите изпълваха обувките му, а звездите - душата му.
LucyR
В началото бе словото

Мнение от LucyR »

rueva написа:здравейте! чудим се тук няколко човека по Народопсихология как стоят нещата? струва ли си да се звеме курсова? изобщо, нещо, ако можете да сопделите :roll: :P
Курсовата работа е чудно решение - изберете тема, по която той не е експерт. Аз писах за мода преди години.
You never know...
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

За съжаление, окъсняхме. :( :lol:
Бтв, Христов нещо не ме кефи. И аз нз защо, ама... не ме кефи...
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

Не знам, какъв и е проблема на Стили-Фелиси-Мелиси, но някакси не ми изглежда съвсем наред.... с някои бая странни изказвания....
Бог да ни е на помощ!
Не е лесно!
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

Само ПР-ите ли нямаме упражнения по Народопсихология...? :roll: И няма ли д-р Петкова да ни ги оценява? :|
Не е лесно!
Аватар
rueva
Пишеща машина
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

zvezdi4ka написа:Само ПР-ите ли нямаме упражнения по Народопсихология...? :roll: И няма ли д-р Петкова да ни ги оценява? :|
да, само вие нямате. до колкото знам по това време преподавателката няма да бъде в страната и затова няма да оценява тя. което е жалко, защото е много готина : )
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

Чудя се дали изпитът не беше по-добрия вариант от курсовата .... :roll:
Не е лесно!
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Хора, утре от 10 ч. във факултета ще се проведат избори за ФСС и ще продължат до края на деня. Списъкът с кандидатите вече е готов (доколкото разбрах). Призовавам всичски да гласуват^^
Освен това ви моля, ако нямате вече свой фаворит, да гласувате за Вида Делчева. :oops: Или пък за Невена Николова (дано не разбере, че я споменавам, че може и да ме набие :lol:).
Аз така, съвсем невинничко... :angel:s
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Аз пък ще гласувам с невалидна :)
В знак на протест на бездействието на СС и ФСС
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”