СУ навлиза в "ерата" на прозрачността

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
aL`
Постоянно присъствие

СУ навлиза в "ерата" на прозрачността

Мнение от aL` »

Гледам, че в университетския сайт се е появила нова гореща новина "Инициатива на Софийския университет за прозрачност" http://uni-sofia.bg/ .Ректора на СУ поставя началото на още една полезна практика. До къде ще я докара - времето ще покаже :) .
Най-интересно ми е дали някой е виждал "двама пожарникари на граждански договори, които следят за спазването на закона". Санкционирани студенти, преподаватели ? Аз лично не съм чул такава клюка. Предполагам ще е полезно за пушачите да знаят как изглеждат тези хора. А и със сигурност не се разкарват в университета така:
Прикачени файлове
97961a6215[1].jpg
97961a6215[1].jpg (13.78 KiB) Преглеждано 1229 пъти
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Re: СУ навлиза в "ерата" на прозрачността

Мнение от Лорд Носферату »

Това с пожарникарите ще е хубаво, ако съм схванал правилно :) Ха дано.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ако тези пожарникари започнат да налагат глоби на всички пушачи, ще изкарват пари, колкото държавната дотация за Университета! :idea:
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

На разположение в официалният сайт на университета вече е и второто слово на Ректора http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... vri_2008_g

Радвам се, че този път бе споменато нещо за депозита при нанасяне на общежитие. Общо взето цялата история се изчерпва с идеята, че "това е практика, която съществува както в България, така и във всички европейски държави". Мисля, че след такъв аргумент няма какво повече да се каже и явно ще трябва послушно в началото на всяка година да депозираме на касите по един Пенчо Славейков. И в края да си го прибираме, само че обезценен :) .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Ииииии . . . край. Цял януари и февруари с надежда рефрешвам университетския сайт, но уви - "Инициатива на Софийския университет за прозрачност" май се изчерпа.
Надеждата, казват, умирала последна :) . И аз рефрешвам ли, рефрешвам.
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Този университет има шанс да се реформира само и единствено, ако се разпадне като институция. А това няма как да стане, защото всичко е направено така, че да мъждука, но да не се разпада. Тук-там има някаква форма да активност, но тя е мимолетна и единична. И още нещо, по-конкретно по темата. Ако в СУ трябва да има прозрачност, то тя трябва да е в Студентския съвет. Там се въртят най-големите далавери, точно както в Парламента. А това са млади хора! Така че, за каква прозрачност говорим?!
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Напразни, напразни са били притесненията ми
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... ari_2009_g

Просто редовния видеоотчет е прескочил януари. Много празници и не е могло да се свърши нещо по-значително. Разбираемо. И при мен януари месец мина по същия начин :) .
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

aL` написа:Напразни, напразни са били притесненията ми
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... ari_2009_g

Просто редовния видеоотчет е прескочил януари. Много празници и не е могло да се свърши нещо по-значително. Разбираемо. И при мен януари месец мина по същия начин :) .
А отчет по принцип като счетоводен документ не се ли публикува някъде?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

По-добре не мога да го кажа, THE_PARASITE!
Мъждука, църцори, крета и ражда недоносчета.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”