Размисли и страсти с Лорд Носферату

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Re: Размисли и страсти с Лорд Носферату

Мнение от Лорд Носферату »

Винтержорооо! I summon thee!
За онзи кръст, дето щях да питам - сега погледнах снимката да видя за какво идеше реч - туй е анкх, всъщност. И й е подарък от едно момиче от Англия, ако не се лъжа. Не знам тук дали има такива. Остава ми идеята за златаря.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

KAA e от Kjetil Andre Aamodt - единственият спортист, на когото мога да кажа, че се възхищавам. Ама наистина.

Но тая тема е да те питаме тебе, дам... само дето сега трябва да отлитам (това във връзка с кокошките), а и ми липсва вдъхновение нещо.
Браво за кокошите апострофи, впрочем! Отлични! :salute:

А за Бистра... Мислех, че като метъли, сте се "намерили", затова питах. Съученичка ми е от гимназията, седях на чина зад нея. Много, 'ма много свястно момиче беше (Блъди я познавам, макар и задочно) - дано не се е променила. Както и да е, ако я видиш скоро, поздрави я от Елица (тъй ме зоват все още, ако и да имам известни мераци да си сменям името покрай оная блейка от българския сериал), че изгубихме връзка с нея.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Търговецът на кристал написа:KAA e от Kjetil Andre Aamodt - единственият спортист, на когото мога да кажа, че се възхищавам. Ама наистина.

Но тая тема е да те питаме тебе, дам... само дето сега трябва да отлитам (това във връзка с кокошките), а и ми липсва вдъхновение нещо.
Браво за кокошите апострофи, впрочем! Отлични! :salute:

А за Бистра... Мислех, че като метъли, сте се "намерили", затова питах. Съученичка ми е от гимназията, седях на чина зад нея. Много, 'ма много свястно момиче беше (Блъди я познавам, макар и задочно) - дано не се е променила. Както и да е, ако я видиш скоро, поздрави я от Елица (тъй ме зоват все още, ако и да имам известни мераци да си сменям името покрай оная блейка от българския сериал), че изгубихме връзка с нея.
Еми аз толкова и разбирам от спортисти. Май съм единственото момче на света, дето не се интересува от спорт, коли и мобифони :Р Ама наистина. Грам интерес нямам.

Правилата, които виждам в темата с гласуването, позволяват интерпретации. Не пише, че не може аз да ви питам :Р Водим разговори. Пък и заглавието е такова. Размисли и страсти само по формулата "въпрос->отговор" не стават. Иначе щеше да се казва "Къде беше снощи и имаш ли свидетели? с едикойси".
Отлиташ, а? You are hatching an evil plot, I bet. :P

За кокошките - това е твърде плодотворна тема просто :D

Ми не сме се намерили много... Аз обикновено чакам мен да ме намерят, а тя май е като мен, та не се намерихме :Р Даже с Ели сме си приказвали една идея повече, ама то и тя е метълка :Р
Ако случайно я видя, ще й предам. Стига да я видя и да не забравя :Р И мисля, че не се е променила, още е свястно момиче :)

Дам, тая от сериала беше ужас. Само в първа серия съм я гледал, но съм сигурен, че и тя не се е променила. Но пък и не си струва да си сменяш името зарад някаква си там :Р Всички имовчета носят черно и черепи, ама да съм спрял аз да ги нося тия работи? Не :)

Изображение

Димо лекува
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Айде и аз да се наредя :)

1. Здрасти :)
2. Кой е любимият ти комедиен герой?
3. Кефи ли те това парче? http://www.youtube.com/watch?v=g4nys8Jud1o
4. Кои са любимите ти теми във форума?
5. Ще ходиш ли на АЦ/ДЦ, ако дойдат догодина?
6. Кой е най-готиният концерт, на който си присъствал?
7. Коя е любимата ти българска рокгрупа?
8. А любим поп-изпълнител?
9. Каква музика, различна от рок и неговите производни, обичаш да слушаш?
10. Rome Total War поиграваш ли? :)
11. Случвало ли се е да те е яд на приятелката ти и какво си правил тогава?
12. То не е въпрос - пожелавам ти да не те е яд :)
13. Покажи някоя снимка, която ти харесва чисто естетически!
14. Би ли ме поздравил с някое парче? :)
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

pora_e_priqtel написа:Айде и аз да се наредя :)

1. Здрасти :)
2. Кой е любимият ти комедиен герой?
3. Кефи ли те това парче? http://www.youtube.com/watch?v=g4nys8Jud1o
4. Кои са любимите ти теми във форума?
5. Ще ходиш ли на АЦ/ДЦ, ако дойдат догодина?
6. Кой е най-готиният концерт, на който си присъствал?
7. Коя е любимата ти българска рокгрупа?
8. А любим поп-изпълнител?
9. Каква музика, различна от рок и неговите производни, обичаш да слушаш?
10. Rome Total War поиграваш ли? :)
11. Случвало ли се е да те е яд на приятелката ти и какво си правил тогава?
12. То не е въпрос - пожелавам ти да не те е яд :)
13. Покажи някоя снимка, която ти харесва чисто естетически!
14. Би ли ме поздравил с някое парче? :)
Въпросиии!!! :cheers: :cheers:
1. Привет :)
2. Хм... Трудно... Доста са. От Уил Смит в "Принца на Бел Еър" до доста от превъплъщенията на нашите комици. От героите на Бъд Абът и Лу Костело до Джак О'Нийл в Старгейт СГ-1.
3. Ми средна хубост. Доста голяма увертюра или поне така ми звучи. И просто не ми харесва на тоз език да слушам. Китарките стават, иначе.
4. Тази :Р Също за щастието, тази за метълите и може би 10-те най. Но ще ти кажа коя ми е любимата страница и съответно ми е на букмаркчето - http://forum.uni-sofia.bg/forum/search. ... d=newposts
Аз началната с разделените подфоруми много рядко я виждам... само като ми е любопитно кой е на линия.
5. Абсолютно! Дори ще се опитам да си взема билети за напред, ако има разделение.
6. Колебая се. Пак са доста. Например Менсън (който не ме интересува много) и Type O Negative, които са ми любимата група, а и бях с възлюбената. Как да не се радва човек на такова нещо. Но пък Тайп свириха само 5 песни, уви... Следва Уайтснейк и Лепард. Вярно, организацията смучеше като старата ми прахосмукачка Тайфун, а за Лепард и тръгнах, но да гледаш и слушаш Уайтснейк под дъжда... това е веднъж в живота. Уникално. Още Джудас + Куинсрайх = страхотна музика, но беше голяма блъсканица. Хелоуин и Гама Рей беше същото, но без блъсканицата. И метнах на Анди българското знаме с логото на Хеолуин :D
И задължително трябва да спомена фестивала 20 Years Nuclear Blast, който беше грандиозен! Ей-такива неща трябва да се случват по-често тук.
7. Изненада! Ахат! Или имаш предвид рок като различно от метъл, а не от другата музика? Ми Тангра. И БТР май.
8. Поп Протосингел от Бухово или както там беше...
Сериозно... Ми не съм запознат много с поп сцената, но тези имена, които се сещам, хич не ми харесват. Изобщо не се сещам за хубава българска поп песен за последните 10-15 години. Та любим изпълнител нямам. Но ако броиш Георги Минчев за поп, тогава избирам него :Р
9. Харесвам естрада и българска народна музика. Харесвам и класическа. Има някои рап песни, предимно по-стари, които ми допадат. Повечето на Уил Смит. Иначе Opposites Attract и Gangsta's Paradise, примерно.
Едни групи, дето не им знам точно какъв стил са - Депеш Мод, Роксет и Грегориан :) И още май има, ама не ми се мисли сега. :Р
10. Knights of Honor я слага в малкото джобче, та нея я поигравам.
11. Само веднъж, ама ми мина. Нито съм й викал, нито нищо. Просто за момент станах толкова сериозен, че тя се уплаши, нали все ме вижда усмихнат :oops:
12. Рядко ме е яд, но благодаря :) Хубавите пожелания са като пеперудки. Не са ти нужни за хубав пейзах, но разкрасяват и най-грозната и най-хубавата гледка. И те усмихват :)
13. Ох, пак не се сещам за една едиснтвена... Но тъй като любимият ми фотограф съм аз, ето ти две мои :Р http://lordnosferatu.deviantart.com/art ... h-85343302 и http://lordnosferatu.deviantart.com/art ... s-85342416 просто много си ги харесвам, а сега не ми се търси за по-хубави, мои или чужди :Р
Ако ти е любопитно, тук има много, които са ми харесали. И картинки покрай тях - http://lordnosferatu.deviantart.com/favourites/#_browse
14. Бих, я. Ей-това съм сигурен, че ще ти хареса (вероятно го знаеш)

Изображение

Димо лекува
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Парчето рути :lol:

И снимките са много готини - ще се поровя хубаво :)

Я още малко да те позанимавам :)

Дай линкове към 3 песни, които ти вдигат адреналина, 3, които те сдухват , ама са много яки, три, от които ти става весело и три, от които ти идва да метнеш коженото яке с рокериите, да се хвърлиш на мотора, да се качиш с него на сцената на Rock in Rio и да ги изпееш/изсвириш като за последно пред екзалтираната публика :)
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Изображение

Димо лекува
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Последната категория просто си плачеше за Джудас :)
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Абсолютно, аз за чисто разнообразие сложих Хамърфол :Р

Изображение

Димо лекува
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Търговецът на кристал написа:А за Бистра... Мислех, че като метъли, сте се "намерили", затова питах. Съученичка ми е от гимназията, седях на чина зад нея. Много, 'ма много свястно момиче беше (Блъди я познава, макар и задочно) - дано не се е променила.
Да, наистина невероятно момиче :D . На младини ми бе пример за подражание. Предай й много поздрави и от мен, макар че може и да е се сети за кого става въпрос (доста вода изтече оттогава) :) .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Ще й предам, ама както казах, аз я я видя пак през живота си, я не... :P
more.jpg
more.jpg (99.12 KiB) Преглеждано 186 пъти

Изображение

Димо лекува
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Ще взема да попитам обичайното:

Вярваш ли в:
...Бог? Защо? Какво е той за теб?
...любовта? Защо? Какво е тя за теб?
...приятелството? Защо? Какво е то за теб?
...прераждането? Защо? Какво би било то за теб?
...прошката? Защо? Какво е тя за теб?

А в какво всъщност вярваш безусловно и непоклатимо?

Коя е любимата ти книга? С какво те грабна тя?
За какво мечтаеш най - често?
Какво е твоето послание, което се стараеш да носиш със себе си и би искал да остане след теб?

Кой е първят ти детски спомен?
Сънуваш ли? Какво? Как си го обясняваш?

Надеждата е...?
Лъжата е...?
Вярата е...?
Истината е...?

Кое е първото нещо, което ти прави впечатление, когато се запознаеш с някого?
Ако можеше да поправиш само една своя допусната грешка, коя би била тя?
С коя мисъл се събуждаш сутрин?

Опиши себе си, използвайки:
*съществително
*прилагателно
*глагол

Обичаш ли да правиш точката на многоточие? Правилно ли е това и в кои случаи?
Какво искаш да оставиш след себе си?
Мислиш ли, че всеки човек е изпратен на този свят с някаква мисия?
А разбрал ли си каква е твоята?

Какво обичаш да си похапваш? Имаш ли предпочитана кухня?
Кой е любимият ти аромат?
А усещане?
Какви филми обичаш да гледаш? Любими филми? (освен култовия "Дракула" :salute: )

Най - близкият ти човек е...?
Най - голямата ти слабост?
А най - силната ти черта?

:compress:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Ще взема да попитам обичайното:

Питай :)

Вярваш ли в:
...Бог? Защо? Какво е той за теб?

Вярвам в нуждата на някои хора от бог и религия. За да намерят кога утеха, кога надежда, кога причина да бъдат добри един с друг. Не вярвам в мераците на други хора да се колят и бесят, задето братата на техния бог е бо-дълга от тая на бога на комшията. Богът е човешка фантазия, която може да се използва както за добро, така и за лошо.

...любовта? Защо? Какво е тя за теб?

Мда. Защото е силно, положително чувство, което може да достави огромно удоволствие. За мен тя е най-висшата форма на привързаност и приятелство, най-силната връзка, която две същества могат да споделят. И не, не приемам еднополовото привличане за любов.

...приятелството? Защо? Какво е то за теб?

Да. Защото понякога е нужно. Предната стъпка преди любовта. Приятелство е да можеш да разчиташ на някого, дори да не те е виждал от години. И той на теб.

...прераждането? Защо? Какво би било то за теб?

Засега не. Защото нямам спомени да съм се прераждал. Следователно каква е ползата? Ако всеки живот започвам от нулата, то нищо не преминава от предишния. Каквото и да изпиша, остава само белия лист. Ако има нещо помежду, където да си спомням всички прераждания, хубаво, ама трябва да ме сренеш там и да ме питаш :Р А прераждането както аз си го представям, би било удължаване на живота и би довело до много бързо развитие на човека, биологично и технологично.

...прошката? Защо? Какво е тя за теб?

Ми вярвам. Щото си я има. Тя е великодушие. Примирение със станалото. Говорим за неща, дето си заслужават да се иска прошка за тях, де. Не "Извинявай, че изядох последната порция пиле с ориз, дето си я пазеше за обяд."

А в какво всъщност вярваш безусловно и непоклатимо?

В себе си и способността да насочвам живота си както пожелая.

Коя е любимата ти книга? С какво те грабна тя?

Хмъ. Не са малко. Енциклопедиите броят ли се? Щото са ми любимото четиво откакто започнах да чета :oops:
Иначе... Да речем "Глинени крака" на Пратчет. Хем детективско, хем интересно, хем напрегнато, хем на едно място щях да се разплача от тъжност.

За какво мечтаеш най - често?

За по-дълъг ден, за безсмъртие, за съвместен живот с любимата, за баклава...

Какво е твоето послание, което се стараеш да носиш със себе си и би искал да остане след теб?

Don't worry, be happy. И бъдете умни и добри.

Кой е първят ти детски спомен?

Ми малко са ми разбъркани от онова време... Помня, че не обичах гумения вкус на биберона. И е се изтърсих от бебешкото креватче на паркета долу и видях под леглото краката на баща ми, който тича да види какво е станало с мен :Р

Сънуваш ли? Какво? Как си го обясняваш?

Мда. Какво ли не. Обяснявам си го с много богата фантазия. Често в сънищата си виждам кой елемент от кое нещо в реалния живот е вдъхновен.

Надеждата е...?

Малко по-обоснована мечта.

Лъжата е...?

Инструмент, който не е вродено лош. Все пак и актьорите ни лъжат от екрана.

Вярата е...?

Зависи в какво. В бог и религия - казахме го вече. В себе си - това е задължително. В друг - увереност в качествата на този друг, дори когато е в затруднение.

Истината е...?

Субективна и често индивидуална.

Кое е първото нещо, което ти прави впечатление, когато се запознаеш с някого?

Облеклото. После изказът и грамотността.

Ако можеше да поправиш само една своя допусната грешка, коя би била тя?

Не бих променял нищо в миналото, защото това може да промени много неща в настоящето, а то си ми харесва. Иначе грешки имам бол. Но заличаването на най-големите, ще доведе до най-големите разлики в реалното и евентуалното настояще.

С коя мисъл се събуждаш сутрин?

С различна. Мисля си за любимата, мисля си как ми се ходи до тоалетната, как ми се спи, кога стана днес, изпуснах ли влака... такива работи.

Опиши себе си, използвайки:
*съществително
*прилагателно
*глагол

Гарван грозно грачи :D
(с малко разместване)

Обичаш ли да правиш точката на многоточие? Правилно ли е това и в кои случаи?

Буквално - да, щото така озанчавам малките паузи в преводите. Повече паузи = по-малко приказка. А това е хубаво. И да, правилно е.
Иначе - Винаги гледам да изказвам завършени мисли. Многоточието е правилно, когато се цензурирам или когато очаквам слушателят/читателят да довърши мисълта в главата си.

Какво искаш да оставиш след себе си?

Хубави и умни дечица, които да се гордеят и с татко и с татковина.

Мислиш ли, че всеки човек е изпратен на този свят с някаква мисия?

Това ще значи, че някой го е пратил и го е пратил срещу нещо/някого. Сложнотии. Човек се ражда на този свят и сам става това, което е. Сам избира мисиите си.

А разбрал ли си каква е твоята?

Да нося щастие на другите :D

Какво обичаш да си похапваш? Имаш ли предпочитана кухня?

Месо! Без зеленчуци :Р Имам - моята собствена. От останалите взимам каквото ми хареса. Навсякъде има попадения, навсякъде има разни невкусни работи.

Кой е любимият ти аромат?

Май нямам. Харесва ми гората. Озонът. Пърженкото.

А усещане?

Външно - прегръдка, но не с всекиго. Вътрешно - спокойствието.

Какви филми обичаш да гледаш? Любими филми? (освен култовия "Дракула" :salute: )

Не се ограничавам жанрово, но избягвам "по действителен случай" - действителните случай си ги имам така или иначе, от филмите искам нещо различно. Както и драмите. Какво му е веселото да гледаш разни умиращи (цял филм да обяснява как мре от рак, примерно, а не да е "Жертва номер 16 в първа част, 5-та сцена", разделени влюбени и такива работи. Във филмите търся оригиналност, задълбоченост, да изглежда истински, да е красив, хубав за слушане и много други работи. Не е задълително да са накуп, де.
За любими филми някой ме пита вече... Метрополис, дето се уморих да го рекламирам :Р Освен него пак старите варианти на Франкенщайн и Невидимият, Кабинетът на д-р Калигари, Казабланка, какво ли не с Винсънт Прайс, Фантомът от Операта с Бътлър, Топло, 10 000 пр.н.е., Лорънс Арабски, Седем Самураи ('54 на Куросава), Кей Пакс, Екс Мен, Карибски пирати, Властелините, като махнем Сам и Фродо, Звезден Прах... бе много са.

Най - близкият ти човек е...?

Либето

Най - голямата ти слабост?

Мързелът

А най - силната ти черта?

Ми не знам... опитвам се да съм умен и добър, надявам се да е нещо в тази област.

Изображение

Димо лекува
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Като гледам други въпроси няма, пък скоро и темичката най-вероятно ще замине в Архива на Катинарите, та да се възползвам да благодаря на всички за интереса и интересните въпроси. Данкишьойн, банда! :D
Целта ми тук беше да се получи едно ако не интересно, то забавно четиво. Надявам се да съм успял. :D

Изображение

Димо лекува
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”