Френска филология

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Френска филология

Мнение от Crematory »

:lol: така и така колегите от английска си имат, защо да не си отворя една и за нашата специалност :wink: Тъй като по-големи от мен няма, а вече се сещам за поне още 3-4 колеги тук - заповядайте насам, моля!Питайте за всичко, кака ви ще ви отговори и дори ще ви организира спецкурс по оцеляване в дивата джунгла, наречена катедра "Романистика" :wink:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Хихи, Крематори добра темичка, аз бая си те питах та засега май нямам въпроси, но то все изниква нещо та може скоро пак да се възползвам. :roll: Много мило от твоя страна :wink:
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Al-x4o »

о, аз с френската филология съм мн вътрешен, буквално :oops: познавам мн хора, предимно от Стара Загора :P
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

Да, много добра идея е тази тема :D
Ами, аз понеже съм 2ри курс, се интересувам как се взимат изпитите по историческа граматика и по литература, защото усещам, че положението е много напечено :roll: Помощ :!:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ми няма да те успокоя много. По историческа късането е главоломно :roll: По средновековна литература не толкова, но пак бая си останахме зацафарени. Аз лично и двата не съм ги взела и ще се явявам сега с вас :lol:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Crematory написа:Ми няма да те успокоя много. По историческа късането е главоломно :roll: По средновековна литература не толкова, но пак бая си останахме зацафарени. Аз лично и двата не съм ги взела и ще се явявам сега с вас :lol:
:diabloanifire: Ами не знам тогава какво ще правимр трябва да се вземат някак амаааааааа :shock:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

а де :) и аз вече две години се чудя как е това някак :lol:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Успявате ли да учите филологията и да си взимате изпитите и да работите нещо? :roll: Защото имам нужда да се захвана с работа, пък не мисля, че ще се справя и с двете :roll:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Успявам аз, макар че всичке преподаватели се стремят да те убедят, че едва ли не е невъзможно...Например онзи ден Робова (или Робева беше...? ) влиза на работата ми, гледа ми и ми казва:
- Вие продължавате ли да учите или прекъснахте...
- Ми продължавам, (колкото и да е учудващо)
- Браво, то трудно се съчетава...

:roll: Е, може да е трудно, ама гладна ли да стоя, като не искам да обременявам родителите си?
Иначе първо работех в кол център, после в интернет кафе (тия дни го напускам) и сега ще давам уроци май на едно детенце...Ако не стане, ще пробвам в един вестник или преводи...Стига да има желание човек - все се намира работа :wink:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Е, браво на теб :D Аз също исках си търся работа, обаче все още си мисля, че няма да мога да се справя и с двете. Да, вярно е, че няма невъзможни неща и че когато има желание, има и начини.... Може би догодина ще ще опитам. А иначе вариантът с консултации/уроци на деца е много добра едея :idea:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

ААА Кол Сентър- да не са ония белгийци в бизнес парка, Крематори... То кой ли не е минал през тях...и аз бя подала молба ма се случи така, че не приех в онзи момент та в последно време се питам дали пак да не опитам... :roll:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Недей! Те вече не са в бизнес парка, но все тая, за мен това е най-отвратителната работа, която можеш да намериш с френски. Отношението на отговорниците за залата (не супервайзърите) беше отвратително, все ти викат за нещо. А и самата работа е много натоварваща - била съм за по 2-3 часа на ден и пак се скапвах, говориш постоянно едно и също, при това тъпите белгийци от другата страна само ти крещят и те...въобще е гадно. От тогава намразих съвсем западняците...После ние сме били невъзпитани... :lol: Сега тоя бизнес с колцентровете много процъфтя, вече набират и на български, по-добре се пробвай в някоя наша фирма...А и има и други колцентрове с френски, имам колежка там...Но просто за твое добро забрави ИМРО, освен ако не си привърженчика на стреса :lol:
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Мерси, Крематори :wink: Както винаги досега си се отзовавала в точния момент, когато съм се колебаела. И аз съм чувала, че не е супер там, но пък една позната работи там повече от година, да и се начуди човек как издържа. :lol: Засега повече клоня към непочване на нищо, но знам, че времето за мързелуване е преброено. В такъв кол център на БГ дадох молба лятото , но така и не се обадиха :lol: Ма явно не съм загубила :wink:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Колеги, къде се губите, споделете как оцелявате в сесийно време- и не само- във вихъра на Френсака филология;)
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

PrincessSuperstar написа:Колеги, къде се губите, споделете как оцелявате в сесийно време- и не само- във вихъра на Френсака филология;)
Оцеляваме...някак :P Остана ми още един изпит по латински и край. Каква е статистиката- лесно ли късат :?: А, и още нещо. Превода на латински текст на непознат текст или на някой изучаван текст в учебника е :?: В петък ми е изпита,а аз още не съм седнала да уча, на вълна Св Валентин съм :oops: А вие докъде стигнахте с изпитите :?: :wink:
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”