Друг е въпросът, че според мен хората, раздавали на ляво и на дясно кредити, трябва да могат да си понесат отговорността, без да карат данъкоплатците да го правят вместо тях.
Светът пред финансов крах!?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Re: Светът пред финансов крах!?
Социализъм и САЩ е оксиморон. Помощта е еднократна и се дава, за да се преодолее моментната криза до пълното стабилизиране на пазара. Не е необходимо да се повтаря Голямата депресия, нали? От Смит от наши дни икономическата теория се е развивала и ще продължи да се развива. Едно нещо е сигурно. Държавата и пазарът са взаимнопомагащи се структури от едно неразделно цяло. Намесата на държавните органи в труден за пазара момент е естествено доказателство за цикличността на икономиката. Социализмът тук няма нищо общо. Намерен е проблем и са взети мерки той да не се повтори в бъдеще. Естествено пазарът не е съвършен и в случая единственият фактор, който би могъл да възпре повтаряне на същия "пазарен дефект" е държавната намеса.
Друг е въпросът, че според мен хората, раздавали на ляво и на дясно кредити, трябва да могат да си понесат отговорността, без да карат данъкоплатците да го правят вместо тях.
Явно обаче в момента друг изход няма.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,214 ... 25,00.html
Ако Хувър беше още жив разследването щеше вече да е приключило.
Ако Хувър беше още жив разследването щеше вече да е приключило.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
Странна държава са Щатите! Дават милиарди на некадърни или може би дори злонамерени банкери, но не си мърдат пръста за милиони обикновени американци, които губят домовете си...
Във Великобритания е само малко по-различно. Правителството обещало оздравителна помощ на банките, чиито директори няма да получат премии поради безумната си политика и май една от банките е отказала помощта, защото премиите са къде-къде по-важни от спасяването на цялата банка...
Да им......
Във Великобритания е само малко по-различно. Правителството обещало оздравителна помощ на банките, чиито директори няма да получат премии поради безумната си политика и май една от банките е отказала помощта, защото премиите са къде-къде по-важни от спасяването на цялата банка...
Да им......
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Един от най-яките web-комикси, Sinfest, напоследък дълбае в случващите се неща, много е добро!!
http://www.sinfest.net/archive_page.php?comicID=2958
http://www.sinfest.net/archive_page.php?comicID=2958
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Хах, правителствата "спасяват" своите корпоративни приятелчета.
В момента има мащабно преразпределение на ресурси и риск в световен мащаб. И тези ресурси се влагат в спекулативна търговия на стоковите борси...
С 2 думи, шабез-гоите с номинална власт слагат пари в джоба на тези с реалната.
В момента има мащабно преразпределение на ресурси и риск в световен мащаб. И тези ресурси се влагат в спекулативна търговия на стоковите борси...
С 2 думи, шабез-гоите с номинална власт слагат пари в джоба на тези с реалната.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Унгарците май ще получат помощ...доста зле им се отрази кризата. Като цяло финансовата криза е на път да се трансформира в икономическа.
- Of course not!
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
И ко стана сега с финансовия крах
/Обяснете ми, моля (ама като за много прост човек го обяснете -- т.е. като за мен) засяга ли ме кризата, предвид че се занимавам с преводи на оценителски доклади на недвижими имоти/активи, предлагани като обезпечение по кредитни сделки. Към немалка юрупейска банка, съответно...
И КВО, ЩЕ УМРА ЛИ ОТ ГЛАД, ако/когато дойде кризата по нашите географски ширини
/
/Обяснете ми, моля (ама като за много прост човек го обяснете -- т.е. като за мен) засяга ли ме кризата, предвид че се занимавам с преводи на оценителски доклади на недвижими имоти/активи, предлагани като обезпечение по кредитни сделки. Към немалка юрупейска банка, съответно...
И КВО, ЩЕ УМРА ЛИ ОТ ГЛАД, ако/когато дойде кризата по нашите географски ширини
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кризата вече дойде. Вече започнаха съкращаване на работници в строително - инвестиционния бизнес, а доста инвеститори са пред фалит.
Що се отнася до твоя случай - мисля, че работа за филолозите винаги ще има.
Що се отнася до твоя случай - мисля, че работа за филолозите винаги ще има.
- Of course not!
Estestveno! Vchera gledah novinite na TV2 i imashe reportaj za tova kak horata edvam si pokrivat smetkite, a za shopping i glezotii dori ne moje da stava vapros. Haresva mi pogleda, prez koito sa napravili reportaja...
Ей, това ТВ2 е много тъпа телевизия, шъ знайш!
Нищо не им разбират балалайките! 
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Всичко свързано с недвижими имоти, коли, нефт и т.н ще отиде на кино.
Монбат съкращават вече
Продавайте!(това не е препоръка).
Монбат съкращават вече