Opera Contest 11 - "La ci darem la mano" ("Don Giovanni")

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Opera Contest 11 - "La ci darem la mano" ("Don Giovanni")

Мнение от Търговецът на кристал »

Хоп... Време е за малко Моцарт, смятам аз. Чудих се между 2 популярни дуета от негови опери, но реших да заложа на "Дон Жуан", защото е по-интересен, могат да се търсят повече неща и да се чуят по-интересни решения, отколкото в изключително чаровния дует на Папагено и Папагена от "Вълшебната флейта" (Па! Па! Па! Па! Па!... :JC_veryhappy: ). Впрочем, не се учудвайте на идеята за дуети - време е да включим и подобни контести. Следващият ще бъде отново с ария, а след това, ако ви е интересно, може да продължим с някой друг дует.

Та, за настоящите предложения... вие ще разберете за какво ви говоря - най-малкото, ще видите два много интересни примера в лицeто (играта и гласа) на Рене Папе и Брин Терфел. Няма да коментирам нищо повече - просто имайте предвид, че в тоя дует той я съблазнява и я навива да зареже Мазетто ("нейния човек"), а същото така, мислете, че иде реч за Дон Жуан, все пак.
И така - кой е вашият Дон Жуан и защо? Ако Санкт чете това - не, отговор "Максим Мишаев" не се приема, ако и аз също да бих отговорила така - съвсем първосигнално, при това. :D

Ето и предложенията:
Rene Pape/Hei Kyung-Hong (това го гледайте - :astronomer2: )
Anna Netrebko/Bo Skovhus
Cecilia Bartoli/Bryn Terfel (включили са и речитатива преди дуета, ура! - самият дует започва от 02:47, но си струва да гледате и слушате и по-рано)
Dmitri Hvorostovsky/Renee Fleming
Bryn Terfel (отново)/Hei Kyung-Hong (отново)
Thomas Allen/Lucia Popp
Rodney Gilfry/Liliana Nikiteanu (с включен речитатив)

(това е леко некоректно, защото пее тенор, все пак... но ще ми простите) Placido Domingo/Kathleen Battle

А това е интересно: http://www.youtube.com/watch?v=LO7-F9yJsPw. Нищо общо няма с идеята (особено пък Синатра), но си струва да се чуе - просто като експеримент.

Та... кой е вашият Дон Джовани, какви впечатления ви оставя Церлина...?

И дано не останем да си говорим пак само с Жо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Opera Contest 11 - "La ci darem la mano" ("Don Giovanni")

Мнение от Blood Countess »

Търговецът на кристал написа:И дано не останем да си говорим пак само с Жо.
:lol: Или без Жо :lol:
Ще изслушам арийките в близките няколко дни и ще си изкажа компетентното мнение :mrgreen: :D .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Opera Contest 11 - "La ci darem la mano" ("Don Giovanni")

Мнение от Търговецът на кристал »

Подигравайте се вие, подигравайте се. Сами ще си правите контестите вече - схванахте механизЪма, понаучихте имената, а може да откриете и други бисери (както стана с Рене Папе, например).
Аз само ще си слушам и ще си гласувам.

Пък и не мога да съм ви полезна - в момента съм на вълна упадъчна/нездравословна/деструктивна класическа музика. Няма опера за мене - но пък има Моцарт... по много. :) Тъкмо преоткрих концертите за пиано - ама това е, за да се откача от "Реквием"-а (и конкретно от "Лакримоза"-та), че иначе "откачам" рискуваше да стане ... обикновен (невъзвратен) глагол...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”