Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Heroes 3 - стратегии, тактики, впечатления
Обикновенно като играя стратегии в 3/4 от игралното време, противника ми е дяволски по-мощен от мен във всеки един аспект на играта. Независимо дали походова като Хироуз или реалновременна като Уоркрафт или Ред Алерт 2.
Затова тактиката ми не е да се състезавам с него кой ще направи по-мощна армия и ще окупира картата. Номера е да се браня и да го изтощавам в малки партизански изпълнения. При Генералс действат много добре, ако ползвате авиация. В Хироуз номера е непрекъснато да го тормозите, да не му давате да диша, да му нападнете мините, да го окупирате и да се скриете, той ще ги превземе и после пак така. Докато му писне.
Или да го разигравате с един герой, докато друг напада в гръб. Без истински решаващ гигангски въргал герой-герой на най-високо ниво. Идеята е докато го занимавате и баламосвате, да отделяте ресурси и подготвяте истински мощен герой, който да използвате в края на играта, когато успеете да надделеете в съотношението на силите. Тогава играта от котка-мишка се обръща срещу него, и той изобщо не очаква да му извадите равностоеен на най-мощния му герой, при положение, че го баламосвате с герои 1-2 ниво, които умират в първата битка с него.
При реалновременните стратегии е по-трудно да се браниш, но ако успееш да направиш обрат, победата е въпрос на време. При походовите няма такава динамичност да се сменя водещия играч на картата през 5 мин, но с правилен подход доста по-мощна армия може да бъде обърната и победена.
Затова тактиката ми не е да се състезавам с него кой ще направи по-мощна армия и ще окупира картата. Номера е да се браня и да го изтощавам в малки партизански изпълнения. При Генералс действат много добре, ако ползвате авиация. В Хироуз номера е непрекъснато да го тормозите, да не му давате да диша, да му нападнете мините, да го окупирате и да се скриете, той ще ги превземе и после пак така. Докато му писне.
Или да го разигравате с един герой, докато друг напада в гръб. Без истински решаващ гигангски въргал герой-герой на най-високо ниво. Идеята е докато го занимавате и баламосвате, да отделяте ресурси и подготвяте истински мощен герой, който да използвате в края на играта, когато успеете да надделеете в съотношението на силите. Тогава играта от котка-мишка се обръща срещу него, и той изобщо не очаква да му извадите равностоеен на най-мощния му герой, при положение, че го баламосвате с герои 1-2 ниво, които умират в първата битка с него.
При реалновременните стратегии е по-трудно да се браниш, но ако успееш да направиш обрат, победата е въпрос на време. При походовите няма такава динамичност да се сменя водещия играч на картата през 5 мин, но с правилен подход доста по-мощна армия може да бъде обърната и победена.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Абе Кесъл с Орин развие ли се мноого трудно се бори. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Много съм добра с Некрополис
. Питайте Кемъл
.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Като за първи път и имайки предвид факта, че на първата седмица ти се падна черен дракон от блек маркета...се справи добре.Blood Countess написа:Много съм добра с Некрополис. Питайте Кемъл
.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Добрите играчи предизвикват късмета да работи за тях, Камел...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
Днес се вдъхнових и си пуснах една XL карта на средна трудност... двама ги опатках по-бързо, отколкото предполагах, с другите трябваше да се гоня по планини и долини... ама бях с Rampart и си развих Kyrre... туй момиче много ходи като вдигне нивата :Р Но като останаха двама и ми писна, обявих се за победител и толкоз :Р
А какво мислите вий за quick combat-a? Днес играх почти само с него, щото много време ми спести. Само веднъж рилоуднах и сам се бих, че врагот иначе щеше да избяга с cape of velocity (както се оказа после)
А какво мислите вий за quick combat-a? Днес играх почти само с него, щото много време ми спести. Само веднъж рилоуднах и сам се бих, че врагот иначе щеше да избяга с cape of velocity (както се оказа после)
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Днес разцъках една игричка на максимална трудност, карта XL без втори свят. Това е героят ми на самия край на третия месец. (държа да подчертая, че малоумният компютър на куик комбат загуби един архангел в елементарна битка
. Така че бройте архангелите 18, а след един ден ще са 20
).
Тhey have no chance in hell.

Иначе за куик комбата мисля, че спестява нерви, когато атакуваш слаб противник със силна армия. Използвам го често, но когато изводи битка с огромни загуби...лоудвам и си я водя аз.
Тhey have no chance in hell.

Иначе за куик комбата мисля, че спестява нерви, когато атакуваш слаб противник със силна армия. Използвам го често, но когато изводи битка с огромни загуби...лоудвам и си я водя аз.
- Of course not!
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това е вече средата на четвъртия месец.

- Of course not!
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Лорд Носферату написа:..и си развих Kyrre... туй момиче много ходи като вдигне нивата :Р
...и аз винаги с него/нея... играя... джизъс крайст, ама чак сега разбирам, че е момиче!!! малко е грозничка, милата
леле...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Преди края...средата на пети месец.

- Of course not!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Камел, ти леко си се понасрал.
По принцип не съм някакво голямо про на хироус но знам някои елементарни неща..
Най-силната раса са елементалите. Вадят най-голямо количество феникси, поради което са баннати от турнирите. Както е банната и адела и дипломацията - дипломацията е най-селското от всички умения.
А най-силните легални са блатните заради горгоните. По принцип не ги харесвам и бях доста голям оптимист да ги изместя от тази им позиция но в крайна сметка се получи така
Но според мен хироус 3 не е подходящ за мултиплейър. Той е направен за да си се кефиш на атмосферата и на историйките. Липсва му динамичността която е необходима за игрите в мрежа. Щото реално мултиплейър играта се свежда до две паралелни сингъл плейър игри до един даден момент, който реално представлява по-малко от процент от цялото време, което е потрошено.
По принцип не съм някакво голямо про на хироус но знам някои елементарни неща..
Най-силната раса са елементалите. Вадят най-голямо количество феникси, поради което са баннати от турнирите. Както е банната и адела и дипломацията - дипломацията е най-селското от всички умения.
А най-силните легални са блатните заради горгоните. По принцип не ги харесвам и бях доста голям оптимист да ги изместя от тази им позиция но в крайна сметка се получи така
Но според мен хироус 3 не е подходящ за мултиплейър. Той е направен за да си се кефиш на атмосферата и на историйките. Липсва му динамичността която е необходима за игрите в мрежа. Щото реално мултиплейър играта се свежда до две паралелни сингъл плейър игри до един даден момент, който реално представлява по-малко от процент от цялото време, което е потрошено.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- GaVrosH
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кемъл, слаб си, как да ти го кажа 
вместо чесане на езици предлагам някой да ме реди с работещо хамачи и да правим варгала
вместо чесане на езици предлагам някой да ме реди с работещо хамачи и да правим варгала
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Moeто не мога да го настроя. 
- Of course not!
- Nekropanzer
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
Някой минавал ли е ей тези :
http://www.her.h10.ru/
Става въпрос за тактически битки от рода ''с малко армия да биеш огромна армия''.
Прощавайте, ако сте го обсъждали преди из страниците - не прочетох цялата тема.
http://www.her.h10.ru/
Става въпрос за тактически битки от рода ''с малко армия да биеш огромна армия''.
Прощавайте, ако сте го обсъждали преди из страниците - не прочетох цялата тема.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Toва е много готино. Ще го пробвам.
- Of course not!