Че да няма да задръствам движението?
Не се правя на голямата работа. Карам си колкото мога и гледам да освободя пътя по най-бързия възможен и БЕЗОПАСЕН начин!
Винаги се съобразявам с обстановката, смея да кажа, че колата си я познавам. А който е келеме без да се съобразява, само "дай, ние сме ербап"... да си носят последствията.
Лелееее... тази сутрин по Цариградското... събудих ж.к. Яворов! След Плиска един ми се тътрузеше със 70-80. Пред него още, които не бяха по-различни, малко по-бързи. Реших да мина двама-трима, обаче като видях, че имам шанс да ги мина всичките (5-ма, 6-ма) натиснах до края. Все пак в събота сутрин може да има карачи вляво със 150 и да им убия инерцията, затова бързо премислих и ги задминах всичките. Заради лекия наклон колицата както беше 100-110 изведнъж 130, като чукна 140, пуснах педала и плавно минах в средата - свободно, всички назад бяха.
Обаче такъв шум... почти стигнах максималните обороти и после на нанадолнището ауспуха гърмеше... на повечето модели рендета в режим на затворена дроселова клапа при движение по инерция се получават детонации в ауспуха, ае бумтежи.
Имах чувството, че ше литна.
Темата май е за извънградското.
Ами като идвах до София си карах 90-100, докато беше тъмно по-малко. И намалях при всеки ограничител. Това е естествено, защото се поставят при разклони, барчета... и може да изскочат хора, автомобили. По варненската магистрала 90-100, защото беше тъмно, а по Софийската 100-110. Колко мога да карам с 1.2 двигател и 55 магаренца?
При извънградското тънкия момент е, че има период на притъпяване на вниманието при монотонно движение. Може да си мислиш, че си на 8, ама в действителност да си на 4. Докато в градски условия да бъдеш нащрек от-до не е толкова трудно.
Сега се сещам - един бус на Груп ме изпревари 4 пъти! И втория и нататък пъти като ме срещнеше ми святкаше за поздрав. Голям майтап.
Та той влизаше в градове, в Търговище изпих едно кафе, а във ВТ аз само заредих, оня имаше почивка. След това ме мина между Златна Панега (движението сега е оттам) и магистралата. И ясно - в София е пристигнал доста преди мен. И е тръгнал след мен
А колко кюфлии видях. Лелеее... те са по-опасни от джиповете. Отиват да се запият през 5 села, обаче се включват в главния път. Това, че трябваше да ги изпрервам едно, но станах свидетел на 3 инфарктни ситуации пред мен. Заради такива смотаняци. А джиповете... минават и заминават. Само буквите на номера им виждам и отлитат. Въобще не ми пречат.
Така че и аз съм за стриктно спазване на правилата. Ама такива дребнавости като по Гемето са смешни. Ако започнеш да се тътрузиш със 40 ше отнесеш милион псувни. Трябва да имам хиляда майки, за да отнеса всичкото. Затова си карам според потока, на никой не убивам инерцията, защото и аз мразя някой да ме преебе отпред и така. Карам само където знам знаците и не разузнавам трасета зад волана.
А за пешеходците - дами пешеходки винаги пропускам
Преди няколко дена видях един муньо как не пропусна майка с бебешка количка

ограничение 20