Как е катеренето в СУ?

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
DeRiL
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Re: Как е катеренето в СУ?

Мнение от DeRiL »

Здравейте! От свят време само чета за ,,СТЕНАТА" в ректората и сега ще съм първа година, съответно със сигурност ще пиша спортно катерене като спорт. Може ли да ми дадете някаква информация за срокове за записване на катерене. И ако може да не са от рода на ,,виж съобщенията в ректората", защото няма да уча в ректората и ми е врътня да ходя постоянно да проверявам за излезли съобщения. Най-добре би било ако ми дадете линк с полезната информация (естествено ако не ставам прекалено нагъл) :)
Благодаря!
bLaf
От дъжд на вятър
Специалност: Инженерна физика
Курс: втори

Мнение от bLaf »

И аз също имам въпрос :)

Възможно ли е да ходя на катерене, но официално да съм записал друг спорт(Джудо в случая)? Ще си ходя на Джудото, но когато часове от двата спорта се припокриват или имам друга работа, ще пренебрегвам катеренето..

Общо взето - може ли учащ в СУ да има достъп до стената, когато има време, без да е писал катерене като спорт? :)

Поздрави! :alien:
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

След дълго мислене дали изобщо да се записвам на нещо - що да видя! има катерене :D въпреки че имам някои проблеми с колената смятам, че това няма да е проблем за катеренето. освен това съм посещавала клуб по пещерно дело и си имам поне малка представа от катерене, макар в пещерите нещата да стоят по по различен начин.
значи на 1 октомври ще трябва да обиколя Ректората и да се запиша :D
ще съм благодарна ако някой може да ми каже по колко време трае 1 тренировка и дали ви викат по 1 път седмично или може и по-често да ходим ? и тъй като за моята специалност спортът не е задължителен дали ще трябва да изчакам първо тези, за които е задължително да си изберат спорт?
наистина много вдъхновяващо ми дойте тази информация :D
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rueva »

axinora написа:След дълго мислене дали изобщо да се записвам на нещо - що да видя! има катерене :D въпреки че имам някои проблеми с колената смятам, че това няма да е проблем за катеренето. освен това съм посещавала клуб по пещерно дело и си имам поне малка представа от катерене, макар в пещерите нещата да стоят по по различен начин.
значи на 1 октомври ще трябва да обиколя Ректората и да се запиша :D
ще съм благодарна ако някой може да ми каже по колко време трае 1 тренировка и дали ви викат по 1 път седмично или може и по-често да ходим ? и тъй като за моята специалност спортът не е задължителен дали ще трябва да изчакам първо тези, за които е задължително да си изберат спорт?
наистина много вдъхновяващо ми дойте тази информация :D
много зависи на кой треньор ще попаднеш. аз бях при Панайотов и той не юрка много. тоест ходиш безпроблемно винаги, като искаш, седиш горе-долу колкото искаш (все пак да е повече от 30 минути. а стандартната тренировка е 1 час.) и стига да ти запомни лицето, няма да имаш проблем със заверката. много е точен, аз съм доволна и мисля пак при него да ходя : ) няма значение дали ти е задължителен спорта, но за катерене отиди да се запишеш още на първия или втория ден, защото местата бързо свършват.

п.с. виж, това за колената... не знам... трябва сама да прецениш. доста е уморително именно за краката и ръцете. аз лично след тренировка съм скапана, случвало ми се е да ми треперят ръцете. а като за неспортуваща съм в прилична форма : )

успех и пиши кой ден ще ходиш. може пък да се засечем :D
axinora
Пишете, о, братя

Мнение от axinora »

Много благодаря за отговора.
иначе с коленете ще се оправя, имам нещо като кризи със ставите, но рядко, така че ако има порблем ще пропусна някоя и друга тренировка и ще се оправя. наистина се вдъхнових от това, че има катерене. не знам защо това ми харесва много.
още един-два въпроса ако може - по колко души се събирате долу-горе на тренировка?записването от 1 октомври ли почва или мога и по-рано да се разходя до Ректората?
обещавам да пиша, когато се запиша при кого и кога съм.
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

записването миналата година беше от 2 октомври, за тази не знам. трудно е да се каже колко хора ще има в групата. ще видиш сама : )
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Мен ме интересува това,което е питал колегата по-горе.
Смятам да запиша плуване,ходя и на работа,имам и задължителни упражнения,но ако имам време бих ходил веднъж седмично на спортно катерене.
Та ... ако не съм го записал като спорт,колко се заплаща и все пак има ли човек,който да следи кое как правя и т.н. ?
Общо взето - може ли учащ в СУ да има достъп до стената, когато има време, без да е писал катерене като спорт?
Сега видях едно мнение на Принцесата от предната страница,че ако не си записан на спорт катерене,трябва да си носиш екипировка,няма инструктори ... Малко е трудно да се избере между спортно катерене и плуване.Миналата година не успях да запиша катерене,а винаги съм искал да пробвам и ми изглежда много яко ... пък и това,че не правили проблем,ако имаш работа и т.н. е супер.
От друга страна пък искам да ходя на плуване тази година,защото ... абе плуване,не може да се опише. :lol: За него съм сигурен,че няма да ми омръзне. :)
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

за един ден всички места бяха заети!!!! потресена съм.... хайде някой да се откаже... от сряда по възможност... много ли искам?
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Аз защо все тръбя, че местата се разграбват като топъл хляб и че трябва да се запишете възможно най-бързо? :wink:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

а списъците са заети само от студенти, които за първа година спортуват това. на останалите ни казаха да идваме когато си искаме и фактически не сме записали спорт :Alvarin_34:
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

За катеренето винаги е било така, кой предвари - той завари...
Аватар
Kleo
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Kleo »

Да, лелее, не вярвах, че борбата е такава. Щом още на 3-ти в 10.00ч. бяха на привършване местата... :shock: Добре, че успях, направо съм втрещена! :compress:
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Какво разбираш под нормално телосложение?
Има ли лимит за височината... аз съм 1.80, примерно .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
axinora
Пишете, о, братя

Мнение от axinora »

здравейте, колеги :D
за съжаление няма да зарадвам някой от чакащите за спортно катерене, защото смятам да си ходя най редовно и с удоволствие. аз ще съм в петък от 9 часа, ако има някой друг тогава да пише, на другите желая успех и безаварийно спортуване!
Аватар
DeRiL
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от DeRiL »

НЯМА ДРУГА БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЧНА СТРУКТУРА КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ПО ГОЛЯМА АНАРХИЯ!!!
Отивам в четвъртък, северно крило, 5 етаж 3 4аса --> НЯМА НИКОЙ
Отивам в петък, северно крило, 5 етаж 10 4аса --> НЯМА НИКОЙ
Отивам отново в петък, северно крило, 5 етаж 2:30 --> НЯМА НИКОЙ
...отидох в понеделник и понеже се бяха ,,свършили местата" за катерене записах некъв ,,пешеходен" туризъм. Тогава вече имаше някой, който с цялата си наглост се захили и рече: ,,ХАХА няма катерене вече, Колега. Да бяхте дошли в четвъртък или петък!"
Не стига че таблото със спортовете е забито в еднопосочен коридор, няма никаква ясното относно това дали е задължителен спорта или не, никой не може да ти ослужи или упъти, ами и човекът, назначен да записва студентите не седи където пише че трябва да е!
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт в СУ”