Българи ли са македонците?
- Николай Николаев
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Българи ли са македонците?
Повод за тази моя тема е интересните мнения които срещнах скоро в македонските форуми.В раздел "История" всяка 2-ра статия е посветена на "бугарите" както ни наричат.
http://forum.idividi.com.mk/
http://forum.idividi.com.mk/
Една вечер сладки приказки с умен човек струват колкото десет години над книгите
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Re: Българи ли са македонците?
Кратко и лаконично - ДА.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

На мен отдавна са ми писнали тия нещастници. Да вярват в каквото искат. Албанците ще се погрижат и за тях, и за генофонда им.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
По произход са българи, а ако не искат да го признаят - тяхна си работа. И без това няма шанс да ги присъединим, ако искат да са си македонци, нека са си македонци, само да престанат със смехотворните си гаври с историята.
Аз отдавна съм чел някви такива форуми и хвала на всички българи, които пишат там и имат нервите да повтарят едно и също без да има кой да ги разбере. Мене лично са ме блокирали безброй пъти заради такива теми.
Българи са си хората, но ние не правим достатъчно, за да го разберат. Когато някой българин отиде в Република Македония, се чувства се е в провинцията ( и с право). Повечето хора са дружелюбни към нас и огромната част съм сигурен, че си знаят какви са, но има хайка югокомунисти, които още всяват ужас у тях, когато са ти пребивали от бой за това, че се наричат българи. Тъпи са ни политиците, които не се възползват от това, че сме в НАТО и ЕС и не им оказват натист, както прави Гърция. Иначе тая държава няма да в бъде.
Българи са си хората, но ние не правим достатъчно, за да го разберат. Когато някой българин отиде в Република Македония, се чувства се е в провинцията ( и с право). Повечето хора са дружелюбни към нас и огромната част съм сигурен, че си знаят какви са, но има хайка югокомунисти, които още всяват ужас у тях, когато са ти пребивали от бой за това, че се наричат българи. Тъпи са ни политиците, които не се възползват от това, че сме в НАТО и ЕС и не им оказват натист, както прави Гърция. Иначе тая държава няма да в бъде.
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Те не се чувстват като българи. Даже бих казала, че искат да се разграничават от нас. Това лято бях на гости на едно семейство там. Жената ме развеждаше по улиците, обясняваше ми къде е старата част на града, била от турско време. Обяснява ми, че Македония била 5 века под турско робство. Стана ми смешно, все едно не знам! Все едно ми говори за нещо непонятно, така изглеждаше от нейна гледна точка.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Не са българи, македонци са си.
(моля, не ме убивайте)
(моля, не ме убивайте)
Ако ми дадеш едно единствено доказателство, може и да не те убия.MERCES_LETIFER написа:Не са българи, македонци са си.
(моля, не ме убивайте)
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
О, не трябваше да се обаждам, сега ще заплатя с живота си
... Какви ти доказателства, аз от политика и история нищичко не разбирам; просто така го чувствам.
Предполагам мога да дам единствено крайно субективния аргумент, че познавам една македонка по-добре от живота си и по-добре от дузина българи, които съм срещала. И семейството й познавам, и страната й. И не бих ги нарекла българи/България. Ми не бих! Различно е! Пък и колко от вас са живели с македонци?
егаси крайната тема
Предполагам мога да дам единствено крайно субективния аргумент, че познавам една македонка по-добре от живота си и по-добре от дузина българи, които съм срещала. И семейството й познавам, и страната й. И не бих ги нарекла българи/България. Ми не бих! Различно е! Пък и колко от вас са живели с македонци?
егаси крайната тема
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Моме, това какво чувстваш ти в случая е ирелевантно, щото ако почувстваш, че аз съм папуас, това няма да ме направи такъвMERCES_LETIFER написа:Какви ти доказателства, аз от политика и история нищичко не разбирам; просто така го чувствам.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Знам, бе. You win.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
получаваш шамарpora_e_priqtel написа:ирелевантно
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Молим, обективна истина и субектива истина са понякога две мноооооооооооооого различни неща.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Националността е въпрос на пропаганда и възпитание, а не на "обективна истина". Не ти правят ДНК анализ за да определят дали си българин или някакъв друг, просто ти го набиват в главата от малък и се надяват, че като пораснеш няма да се сетиш колко е безсмислено. Щом се чувстват македонци и признават един на друг правото да са такива - значи са мекедонци. Точно колкото беларусите са беларуси, молдовците са молдовци, австрийците са австрийци и т.н.