Започвам аз.
Според мен Castle е най - добрата раса. Макар и в началото да бях луд фен на Некрополис, в последствие осъзнах, че немъртвите са доста слабички в много отношения, но... да се върнем на Кесъл.
Предпочитани от мен герои:
1. Адела - за малки карти умението "diplomacy" може да се окаже решаващо.
2. Сър Милч - +2 скорост на единиците е изключително преимущество. От изключителна важност е кой ще е първи на ход. Да не говорим, че с един мас хейст кончетата и птичките са изяли стрелците на противника още на първия ход.
3. Caitlin - Не се смейте. За малки карти това е точният герой, започващ с изключително ценното за "ръш с магии" умение intelligence и не на последно място специалитет + 350 пари на ден. Разчитайки на това играта може да е приключила преди края на първата седмица.
4. Loynis - започвате с prayer. Просто чудесно.
2. Специални сгради
Веднага ще кажа: Stables. Безценна сграда. "Силото" за ресурси е малко глупавичко, но се търпи.
3. Единици (пиша само ъпгрейдваните)
1. Halberdier - Най добрата първа единица след кентаврите. Доволно кръв, атака, защита, демидж. Малко са бавни, но не е болка за умиране.
2. Markshmen - Задължителен ъпгрейд и още първата седмица може да "крийпнете" изключително бързо и героят ви да стане доста висок левъл до края на първата седмица.
3. Royal Griffin - Страхотна единица за килване на арчъри. Просто играйте с Милч, вкарайте масс хейт и пуснете пилето си да се пречка на стрелците на противниковата раса. И не забравяйте - то отвръща на всеки удар.
4. Crusader - Месомелачки. Малко кръв, но за сметка на това къртят мивки. Оставете пилето или архангела да поемат първия удар и просто "заповядайте" на крусадерите да доунищожат противниковата единица.
5. Zealot - Слабички стрелци. Малък демидж, изключително малко кръв, но...все пак стрелци.
6. Champion - Доста добри. Доволно кръв, демидж, joisting bonus към демиджа. Сравнително бързи. Добра единица.
7. Archangel - Хехе. За мен ще си остане винаги най - добрата последна единица. Винаги първи на ход (освен срещу Феникси и Азър Дракони), много демидж, много защита и атака, изключително полезно специално умение, повдигат морала. Страхотни.