МАГИСТРАТУРИ
Re: МАГИСТРАТУРИ
Не съм сигурна, че разбирам въпроса. Оценката се формира от средно-аритметичната оценка от диплома+държавен изпит и от изпита (ако има такъв). Когато има интервю и оценката е "да" се формира като 6.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
За някои специалности в платено обучение няма никакъв изпит, нито събеседване. Само прием по документи, тоест по средноаритметичната от бакалавърското обучение. Би следвало числото на бала да е от 3 до 6.
Е, как тогава в този документ се получава, че за платените без изпит баловете са примерно 11,31 и подобни? Откъде идва втората оценка?
Е, как тогава в този документ се получава, че за платените без изпит баловете са примерно 11,31 и подобни? Откъде идва втората оценка?
Това са резултатите от миналогодишния прием. Възможно е тогава да е имало някаква допълнителна оценка. Истината е, че всяка специалност следва да обяви начина на формиране на оценката и това да е достатъчно ясно, за да може всики да има необходимата информация, а не да се чудим и да се питаме по форумите. Аз миналата година преминах през тези питания и лутания.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Да, проверих и в изискванията за балообразуване на специалността, която ме интересува, при това от минала година. Пак няма допълнителна оценка, а баловете са с големи числа. Оттам идва и мистерията, че според дадените от теб документи някои приети в платено обучение имат по-висок бал от приетите държавна поръчка в същата специалност. Което вече кърти мрака.
Логично е да предположим, че бал 10-11 се е образувал като се съберат оценките от дипломата и държавен изпит примерно.
След дълго взиране в линка за баловете, така и не намерих нищо за ФЖМК
След дълго взиране в линка за баловете, така и не намерих нищо за ФЖМК
-
vilinceto
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Курс: завършил
А някой да знае колко са бройките(като кандидати за тази година, а не колко се отпускат от университета) за магистратурите по психология, преди малко прочетох, че поради многото кандидати часът за интервю по трудова и организационна се премества по-рано...
-
Еленаст
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: семестриално завършил
Привет!
Интересува ме кога са сроковете за записване за магистратура във ФСЛФ,ФЖКМ и ФКНФ?Би трябвало датите за записване да са едни и същи,но тъй като аз кандидатствах и в трите и зная,че съм приета в един от тях,а другите още не са изкарали списък с приетите,се чудя дали няма някоя уловка и да трябва да се запиша на по-ранна дата!До колкото знам са около 20-30 октомври записванията?Има ли някъде публикувана информация по този въпрос в нета?
Намерих тази информация,тя за всички факултети ли е валидна за държавна поръчка:
"http://fmi.students.bg/
І-ви етап класиране държавна субсидия в магистърски програми през уч. 2008/2009 г.
Обявеното класиране за местата, субсидирани от държавата, http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/m ... I-2007.pdf е предварително - то става факт с издаването на Заповед на Ректора на СУ, която се очаква на 16 октомври. Записването на приетите студенти ще се извърши на 17, 18 и 20.10.2008 г."
Благодаря предварително!
Интересува ме кога са сроковете за записване за магистратура във ФСЛФ,ФЖКМ и ФКНФ?Би трябвало датите за записване да са едни и същи,но тъй като аз кандидатствах и в трите и зная,че съм приета в един от тях,а другите още не са изкарали списък с приетите,се чудя дали няма някоя уловка и да трябва да се запиша на по-ранна дата!До колкото знам са около 20-30 октомври записванията?Има ли някъде публикувана информация по този въпрос в нета?
Намерих тази информация,тя за всички факултети ли е валидна за държавна поръчка:
"http://fmi.students.bg/
І-ви етап класиране държавна субсидия в магистърски програми през уч. 2008/2009 г.
Обявеното класиране за местата, субсидирани от държавата, http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/m ... I-2007.pdf е предварително - то става факт с издаването на Заповед на Ректора на СУ, която се очаква на 16 октомври. Записването на приетите студенти ще се извърши на 17, 18 и 20.10.2008 г."
Благодаря предварително!
-
hypodila
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Искам да питам,след като завърших СУ и ще записвам магистратура, ама в друг факултет ще ми трябва ли академична справка, или мога да мина без... 
Галилео, Галилео,
още ли да ти налея,
ти доказа, тя се врътка,
с всяка по-голяма глътка!
още ли да ти налея,
ти доказа, тя се врътка,
с всяка по-голяма глътка!
-
megimegi
- В началото бе словото
- Специалност: geography and English
[интесесувам се дали има магистратура Човешки ресурси в СУ
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Има около 4:
- Бизнес администрация и човешки ресурси към СтФ
- Трудови пазари и развитие на ЧР към Социология
- Трудова и организационна психология към Психология
- Организационно поведение и консултиране на организацията към Психология
/може и да бъркам леко някое от наименованията
/
- Бизнес администрация и човешки ресурси към СтФ
- Трудови пазари и развитие на ЧР към Социология
- Трудова и организационна психология към Психология
- Организационно поведение и консултиране на организацията към Психология
/може и да бъркам леко някое от наименованията

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За първи път чувам за подобно нещо^PrincessA^ написа:- Организационно поведение и консултиране на организацията към Психология
Edit: Наистина има такава!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
Управление на информационните ресурси-магистратура
Вече пуснах съобщението,но чак сега видях,че има и специално място за магистратурите.Та въпроса ми е някой има ли идея какво представлява този тест по компютри за магистратурата Управление на информационните ресурси?Благодаря предварително!
И аз да попитам нещичко, има ли тук някой, който да е записал магистратура от философски факултет и по-конкретно тези, които са под общото название философия, ако да, то нека каже тъй като 90% са редовни как горе долу са разпределени часовете, всеки ден ли са, по колко часа, а може и нещичко за сесиите да сподели.
-
chicaaa
- В началото бе словото
Искам да попитам къде и кога мога да се информирам за датите на приемните изпити за магистратурите в отделните факултети? Не намерих и информация за това в какво се състои този изпит. Ясно ми е, че за всеки факултет и за всяка програма е различно, но къде пише за какво да се готвя? Ще съм благодарна ако някой може да ми помогне.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
И тук ли има тема за магистратури?chicaaa написа:Искам да попитам къде и кога мога да се информирам за датите на приемните изпити за магистратурите в отделните факултети? Не намерих и информация за това в какво се състои този изпит. Ясно ми е, че за всеки факултет и за всяка програма е различно, но къде пише за какво да се готвя? Ще съм благодарна ако някой може да ми помогне.
Ами аз ще подам документи в понеделник. И тогава /предполагам/ ще разбера датите на изпитите. Иначе на този етап не знам една дата.
А за съдържанието на изпита... моля, моля има си конспекти от юли още. Виж си за ресорните ти специалности.