Колеги по ЖУРНАЛИСТИКА,

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
Anacrusis
В началото бе словото

Re: Колеги по ЖУРНАЛИСТИКА,

Мнение от Anacrusis »

Привет и от мен, Плами : ).
Това не беше ли тема за новия колектив или някой иска да я заформи с политическа насоченост хаха

Ако е така,ще цитирам мнение,което е идентично на моето:
Сърбия нападна автономията (тогава отцепила се нейна територия) Косово и беше "агресор", а САЩ (3-та страна в конфликта) се намеси на страната на отцепниците и беше "освободител"...
Грузия нападна автономията Осетия и е "освободител" ,а Русия (3-та страна в конфликта) се намеси да защити етническото си малцинство и е "агресор"
Хайде сега някой да ми обясни разликата :
Сърбия-Косово и САЩ Vs.Сърбия
Грузия-Осетия и Русия Vs.Грузия
Ето против това говоря, как САЩ няма нищо общо с даден конфликт и е "освободител", а Русия защитата своето малцинство (не 2-3 ма ) и е "агресор"?!?
и как така Сърбия беше "агресор" а Грузия не?!?
А сега де?
Тук всичко е борба на интереси,няма смисъл да защитавате ничия страна..а че в Русия са се вършили зверства,почетете малко и за тайните служби на САЩ,първата страна в света,започнала милитаризиране дори в космоса...Про Америка ли казахте :shock: ...стига сте се кланяли пред западни или руски ментори,тука няма чисти играчи 8)
READ MY SCARS
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

*holic написа:Не знам дали има смисъл, но все пак ще се представя - Ваня,18, журналистика, редовно.
С някои колеги вече се познаваме. С другите - във ФЖМК не би трябвало да имаме проблеми с комуникацията.
Яворе, радвам се, че ще учим заедно и занапред, но все пак за мен си най-подходящ за специалността "Президент".
love, peace :*
Я, здрасти, Ванче :D Президент не ща да ставам, много малко власт... Виж нещо около ДПС, зам. председател примерно ми звучи добре... *мазен емотикон с фес*

Иначе, по отношение на поста на Anacrusis - факт е, че има далеч не един и два случая в световната история, когато еднакви по своето същество събития получават буквално полюсно тълкуване. За мен и двете "освобождения" са отрицателни събития в малко по-далечен план - САЩ създадоха мафиотска държава насред Европа, а Русия тръгна по пътя на реставрация на СССР. Фън, фън, фън...
Smash the mirror, smash the dreams...
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от *holic »

е, явка, не ти знам политическите убеждения, но знам, че си много убедителен :wink:

ииии - американците са сектанти и си живеят депресирано в своята изкуствено създадена страна. ако нашите политици са тъпи корумпирани л`а, то техните си сеят л`ната из целия свят. а при американците освен за пари няма друго за какво да се говори. докато не получат всичкия нефт на земята няма да мирясат, а другите нека си се избиват.
сигурно не съм права и в бъдеще ще гледам да се въздържам от крайнита си лични мнения, но това излиза на повъхността ("като гнусна пияна") във всеки конфликт от сорта Косово-Сърбия, Осетия-Грузия...
Anacrusis
В началото бе словото

Мнение от Anacrusis »

pSy_ZeRo написа: Русия тръгна по пътя на реставрация на СССР. Фън, фън, фън...
Че кога Русия,някога в историята си,е била демократична държава, :mrgreen: ?
Дори и да е имало заченки на демократизъм /по-скоро на реформа/ могат да се цитират само годините на управление на цар Петър,оттогава насам, независимо под каква номинална форма / СССР или Руска Федерация/ -те си гинат.
READ MY SCARS
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от proUSA »

В тези варвари няма нищо човешко. При тях понятия като: "справедливост", "правосъдие", "прогрес" не са съществували. Ехххххх, ако можеше да се сбъдне фикцията от романа на Л. Рон Хабърт "Мисия Земя" ..................
Sunny_Gibon
В началото бе словото

Мнение от Sunny_Gibon »

Здравейте и от мен! :) Виждам,че доста късно се включвам....но по-добре късно,отколкото никога(силно важи за мен,ще се убедите). :) Аз съм Алекс,18 и аз съм редовно... :) ии искам да кажа още,че се чувствам не на място..тука всички сте писали разни компетентни мнения(за мен така изглежа поне) по проблеми от световно значение(или достатъчно важни),че имам чувството,че аз съм ...мн зле...а се имам за що годе интелигентен човек.. :D е,като се има предвид,че "що годе" е разтегливо понятие... :D :lol: Мда..мисълта ми беше,че макар и да не съм навътре в обществените въпроси...вярвам,че и аз ще се изуча за следващите 4 години... :) А иначе ми е приятно да се запозная с всички Ви тук..и се надявам да ми е още по-приятно на 1-ви на живо! :)
Science and progress could not speak as loud as my heart.....
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Здрасти :) В неделя има среща впрочем, та може форумците да се запознаем и по-рано от първи. Що се отнася до компетентните ни мнения по въпроси от световно значение - те и манекенките изглеждат много наясно с тях, ама... :roll:

Мнение от Sunny_Gibon »

хаха мда..сигурно..но все пак ... :P :)
Science and progress could not speak as loud as my heart.....
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

'драсти, Алекс. :D
Доколкото разбирам... или си Александър, или си Александра,
едно от двете... :lol:
К'во беше -
има две възможности дали зад планината има река -
или има, или нéма... :lol: :lol: :lol:

Приятно ми е.
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
ivo_gg
В началото бе словото

Мнение от ivo_gg »

Ей хора,
Аз съм Иво и сега ще съм втори курс журналистика.
Малко е рано, но аз скоро мисля да започвам организация за 8-и декември, защото миналата година се захванах през ноември и свършихме в Тетевен :(
Та въпроса ми към вас е дали искате да сте с нас (втория курс) или ще си ходите отделно. Скоро ще пусна такава тема, ако трябва ще дойда и на някоя ваша лекция. Нека все пак първо се запознаете, че ще ми трябва някой пъдар, който да познава цялото стадо.
Приятно утре и успех с Нели Огнянова ;)
Аватар
Рошо
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Рошо »

Колеги, аз докато мързелувах на воля - вие тука сте разрешили световните конфликти.
По мое мнение разликата в диктаторската политика на САЩ и Русия се крие в липсата на финес и елементарна тактичност (за пред хората, дет' се вика) от страна на вторите.
За Осми декември - чудно как ще се разберем в курса, щото всички викат и никой никого не слуша.
Да не се обиждат дамите, но си личи, че са мнозинство. 8)

Иначе - в тона на темата - виждали сме се вече с всички, друг е въпросът дали ме помните. Аз съм си Рошо и успях да се сетя само за Явор и двете Десита. Не помня имена, к'во да правиш...
Изображение
Аватар
di_snooker
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

Рошо, помним те ;)
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Време е и аз да си кажа тежката дума. За седмица и половина нищо особено, само дето се оказва, че в ФЖМК коланите са стегнати, защото упражненията били задължителни.
Първо за сградата, поносима е. Залите всъшност за стаичета, напомнящи ми училище.
Второ - колежките. Много напористи момичета. Е вчера имахме упражнение по ИБЖ и една мадама от първия чин / не банка, а чин / не спря да взима участие. Еееее депресирате ме!
Трето - ксероксът е мястото за запознанства. Подбутват те отзад, подбутваш отпред, супер е. Чак получих топлина под кръста.
Четвърто - харесвам си една колежка обаче не знам как се казва / еййй това беше за един друг форум /.
Пето - elimeli кога ще правим оргия в Бояна?
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

На мен засега ми харесва... Програмата е приемлива, преподавателите се ядват, колегите са на ниво (то понеже някой би казал нещо различно тук, нали :lol: сериозно - готино е да си сред мислещи хора, които имат интереси малко или много близки до твоите собствени); за толкова кратко време не бих си вадил генерални изводи, да видим нататък как ще се развие работата 8) А, и да, за осми трябва тия дни да се разберем нещо най-накрая, че не в Тетевен, ами в южния парк ще празнуваме с тая организация :mrgreen:

Про, май само теб още не съм те идентифицирал кой си :D
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

Аз след една генерална изцепка в четвъртък най-сетне се ориентирах и тук във форума кой кой е. Не мога да обясня защо бях останала с идеята, че proUSA и Явор са едно и също лице (за което се извинявам и на двамата). Та изцепката по отношение на първия беше много груба, ама дано ми е простил (извиних се поне 13000 пъти). И другото нещо от тази седмица е заключението ми, че упражненията са много яко нещо (е поне когато колегите са там и са активно спорещи) ;) А в графа изцепки (освен моята) фаворит ми е Алфандари като рече: "Бързо ли говоря?".
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”