Стипендии за студенти с един родител-инвалид (12.03.2005)

Архив на теми от раздел "Студенти"
Insight
В началото бе словото
Обратна връзка:

Стипендии за студенти с един родител-инвалид (12.03.2005)

Мнение от Insight »

Здравейте,

Пускам отделна тема относно стипендиите, защото е малко по-различна от вече съществуващата. Въпросът ми е - знаете ли дали студентите с един родител-инвалид имат право на целогодишна стипендия с месечен размер 90 лв?
По този въпрос има противоречива информация - според Постановление на Мин. съвет и информацията от Студентски съвет би трябвало студентите с един родител-инвалид да получават въпросната стипендия.
От друга страна обаче в изнесяните всеки семестър условия за получаване на социална стипендия това условие "1 родител-инвалид" не фигурира. То фигурира само при класация за стипендия за успех (50 лв), като балът на студента се умножава по 1.1, т.е. това е предимство за студентите с родител-инвалид.
Аз обаче вече нищо не разбирам - склонна съм да мисля, че СУ ощетява студентите с родител-инвалид, като облагодетелства повече студенти (т.е. разпределя парите, полагащи се на студентите с родител-инвалид в полза на останалите студенти) и все пак се получава голямо разминаване в информацията.
Моля ви, ако някой от посетителите на форума, има подобен проблем или знае повече по въпроса, да пише.

Инсайт :(
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Най-точен отговор ще получиш в касата, където се подават молбите. В тези обяви обикновено изпускат някои от групите студенти, имащи право на стипендия и би трябвало да дават на всички, които отговарят на условията, записани в нормативните документи.
Insight
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Insight »

Благодаря ти за отговора, ще питам там:)

Инсайт
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”