ЖУРНАЛИСТИКА - "Асоциация на преподавателите"
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
ЖУРНАЛИСТИКА - "Асоциация на преподавателите"
Предстои регистрирането на Асоциация на преподавателите по журналистика и масови комуникации в България. Решението за създаването е било взето на конференция в София от представители на девет институции, в които се преподава журналистика. (сред тях СУ ; УНСС ; НБУ и др.)
Конференцията е част от проекта „Техническа помощ за подобряване на професионалните стандарти в българската журналистика“,започнал през миналата година.
Форумът е организиран от Факултета по журналистика и масовa комуникация в Софийския Университет и проекта на „Би Би Си уърлд сървис тръст“ по програма ФАР на ЕС.
Сформиран е организационен комитет, който ще подготви всички необходими стъпки за създаването на асоциацията. Председател на комитета е проф. д.ф.н. Милко Петров, преподавател по Чуждестранна журналистика в катедра "История и теория на журналистиката" във ФЖМК към СУ.
Проф. М.Петров сподели пред студенти, че се работи по създаването на "интранет" сайт, където всеки един журналист в България ще има своя акаунт , и където ще се влиза със персонална парола.
Конференцията е част от проекта „Техническа помощ за подобряване на професионалните стандарти в българската журналистика“,започнал през миналата година.
Форумът е организиран от Факултета по журналистика и масовa комуникация в Софийския Университет и проекта на „Би Би Си уърлд сървис тръст“ по програма ФАР на ЕС.
Сформиран е организационен комитет, който ще подготви всички необходими стъпки за създаването на асоциацията. Председател на комитета е проф. д.ф.н. Милко Петров, преподавател по Чуждестранна журналистика в катедра "История и теория на журналистиката" във ФЖМК към СУ.
Проф. М.Петров сподели пред студенти, че се работи по създаването на "интранет" сайт, където всеки един журналист в България ще има своя акаунт , и където ще се влиза със персонална парола.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Я виж ти...това наистина ме заинтригува...Милко Петров пак вкарва инициативи...дано да го направят това, ще бъде интересно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Справка: той ВИНАГИ говори сериозно.
Но се надявам това да се осъществи...
Питайте го някой път коя зодия е...лъха ми на Везни...
Но се надявам това да се осъществи...
Питайте го някой път коя зодия е...лъха ми на Везни...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Много ми е чудно...
... не се ли взимате твърде навътре?! В смисъл такъв - гледате твърде сериозно на живота, вселената и всичко останало. 42 е отговорът. Няма смисъл от напрягане.
00 - тук почиват всичките ми нужди...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Много ми е чудно...
А и понкога е яко да видиш, че някой се взема насериозно, понеже така шанса да направи нещо е много по-голям. Говоря от личен опит - постигам нещо наистина голямо едва когато почна да се приемам насериозно.So_HaPpY написа:... не се ли взимате твърде навътре?! В смисъл такъв - гледате твърде сериозно на живота, вселената и всичко останало. 42 е отговорът. Няма смисъл от напрягане.
Така че не виждам нищо осъдително, още повече, че в случая "вземането" е здраво подплатено с невъобразимо много работа (а, ако става дума за М. Петров, ще трябва да го подсещате чат-пат
В края на ноември
В края на ноември
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Re: Много ми е чудно...
"Мдааа... "- казала мъдро Химерата. И все пак, кой живот е по - добър, този, в който не мислиш, не правиш нищо кой знае какво, бездействаш и в повечето случаи нищо не постигнаш, но се забавляваш или този, в който пропускаш алтернативните възможности свързани с щастието, но се самопостигаш и по-късно береш плодовете на своя труд? Е, отговорът е някъде в златното сечение, навярно там, където Хамлет се пита " Да бъдеш или да не бъдеш"!So_HaPpY написа:... не се ли взимате твърде навътре?! В смисъл такъв - гледате твърде сериозно на живота, вселената и всичко останало. 42 е отговорът. Няма смисъл от напрягане.
42 да не би да са годините на узрелия, мъдрия човек? Не, дори и на 40 пак може да не си достатъчно узрял, а на 50 ще е малко късно да преоткриваш нови хоризонти поради забавените функции на клетките...
Колко е лесно да вършиш всичко машинално, досъщ като животно, да не се тормозиш с вселенски въпроси... Мда, но човешките същества чрез знанията постигат добродетелта ( Сократ).
И ако някой нещо не е разбрал от думите ми, няма значение, истината е някъде там... :druid:
Колкото до обещанията за постигане на конференция - дано да стане това, защото е добро!
Човек трябва да бъде отговорен за действията си