В това изречение няма логика. Както и да е...Kristo написа:По тази логика, ако Х продаде двеста диска в България, не е по-добър от У, който продава точно по 1 диск във всяка страна по света (а те са 250 някъде) - съответно У е по-добър.
За комерса...
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Re: За комерса...
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Kristo, ето ти и още една прясна тема за размисъл - из днешния брой на "Стандарт", интервю с Мартин Карбовски, комуто Лили Иванова е поверила задачата да състави автобиографията й:

Извод: Лили Иванова е една напълно неуспешна и недобра певица. Мда.- Теб лично кое те изненада да научиш за примата на българската поп музика?
- Кратко казано - тя никога не е печелила пари от албумите си. Преди 10 ноември е имало "Балкантон", откъдето са прибирали постъпленията от плочите й. След Десети пиратите и чалгата свиват нейния пазар до минимум.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Щеше да е недобра, ако никой не и' купуваше албумите, имаш ли информация за това?
Щото от Карбовски се разбира, че са и били добре продавани, но не тя е взимала парите... Което си е нейн проблем, не наш...
Щото от Карбовски се разбира, че са и били добре продавани, но не тя е взимала парите... Което си е нейн проблем, не наш...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Тука верно се изписаха мега глупости...
аз деля музиката на качествена и некачествена.
аз деля музиката на качествена и некачествена.
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Интересна дискусия се получава. Следя я с интерес. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
F*ck the mainstream
/или както се пишеше/.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Абе то нямаше ли тема за мейнстрийм-музиката? Щото мисля, че има за ъндърграунд-музиката...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
-
snijana
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
абе хора, какви албуми какви продажби какви 5 лева
я ми кажете ама честно кога последно си купихте оригинален албум на някой ваш любим изпълнител? аз през 2000, и то от щатите, тъй като въпросният изпълнител не се издава в българия.
живеем в ерата на компютрите и мп3ките, хаха
а особата, която се изцепи, че електронната музика не била музика се показа като най-големия кон с капаци до момента.
ако нямаше комерсиална музика нямаше да има и ъндърграунд. дори и и в най-непопулярния стил има поне един известен представител, който е малко или много комерсиален.
за мен комерсиално означава леснодостъпно - нещо, което само достига до теб, поднася ти се наготово, не ти се налага да го търсиш, а просто да го изконсумираш. разликата между хората, които слушат комерсиална и некомерсиална музика не е в това колко време вторите прекарват в плюене на първите или квото там беше. разликата е, че първите консумират музиката така както консумират дюнери или си купуват чорапи - тоест просто за кеф и без много много да му мислят (в което аз не виждам нищо лошо, кво пък). а вторите - ами за тях музиката е нещо като хоби - нещо от което се интересуват по-задълбочено и отделят повече време, независимо дали само я слушат, или правят, или и двете.
я ми кажете ама честно кога последно си купихте оригинален албум на някой ваш любим изпълнител? аз през 2000, и то от щатите, тъй като въпросният изпълнител не се издава в българия.
живеем в ерата на компютрите и мп3ките, хаха
а особата, която се изцепи, че електронната музика не била музика се показа като най-големия кон с капаци до момента.
ако нямаше комерсиална музика нямаше да има и ъндърграунд. дори и и в най-непопулярния стил има поне един известен представител, който е малко или много комерсиален.
за мен комерсиално означава леснодостъпно - нещо, което само достига до теб, поднася ти се наготово, не ти се налага да го търсиш, а просто да го изконсумираш. разликата между хората, които слушат комерсиална и некомерсиална музика не е в това колко време вторите прекарват в плюене на първите или квото там беше. разликата е, че първите консумират музиката така както консумират дюнери или си купуват чорапи - тоест просто за кеф и без много много да му мислят (в което аз не виждам нищо лошо, кво пък). а вторите - ами за тях музиката е нещо като хоби - нещо от което се интересуват по-задълбочено и отделят повече време, независимо дали само я слушат, или правят, или и двете.
futuristic ain't shit to me