Българка съживява Марс заедно с НАСА

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ето какво открих днес в Дира...Много ми напомни за "Марсиански хроники" на Бредбъри :lol:

Българка измисли революционен план за съживяване на планетата Марс, съобщи американската телевизия Си Би Ес.
Маргарита Маринова предлага за затоплянето на ледената планета да бъдат използвани парниковите газове, които причиняват промените в климата на Земята. Българката е изложила подробно плановете си да върне живота на червената планета в изследване, направено съвместно с учени от НАСА. Мечтата на човечеството да завладее Марс се е превърнала в лична кауза за младата българка Маргарита Маринова. Тя е завършила Калифорнийския технологичен институт и вече има ясен план как хората да осъществят нова мисия за колонизиране на Марс. Този път, обаче, те не трябва да използват миловидни и умни роботи, подобни на марсоходите Опортюнити и Спирит, смята тя.
Тя предлага за затоплянето на ледената планета да бъдат използвани парниковите газове, които причиняват промените в климата на Земята.
“Нашето предложение е да използваме парниковите газове, същите, които имаме в момента на Земята и които причиняват климатичните промени”, разказва Маргарита. Според нея най-полезен на Червената планета ще бъде изключително вредният парников газ октафлуоропропан. Той е толкова мощен, че наистина ще подейства мълниеносно на тънката марсианска атмосфера. След хиляди години парниковите газове ще доведат до изпарението на южната полярна шапка на планетата, ще стопят ледовете и на тяхно място ще поникне зелена трева. Около екватора на планетата температурите ще достигнат 50 градуса. При тези благоприятни условия марсианските организми също ще се съживят, ако изобщо има такива. Плановете на българската изследователка, обаче, не свършват дотук. Тя не крие амбициите да бъде и сред първите хора, които ще стъпят на Марс.
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

браво на Маргарита Маринова
Изображение
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

ние сме на всеки километър!
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
FataMorgana
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от FataMorgana »

всяко нещо си има приложение-дори и парниковите газове(само български мозък може да го роди тва! :D )
Stat rosa pristina nomine,nomina nuda tenemus.

Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

нормални ли сте такова филмче от години въртят по Дискавъри сайънс :D иначе мен ако питате съм "за" американците да ходят да съживят и да колонизират марс нека си стоят там и никога не се връщат :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

хехеехе twiggy ще ги прави заточеници :lol:
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил :)
Аватар
stanislav.ilev
В началото бе словото
Обратна връзка:

a

Мнение от stanislav.ilev »

аз вече си купих един парцел на Марс... на морето... супер е яко! Всички да ми дойдете на гости! :)
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Пътните разходи плащаш ли?
аз съм фен на Луната...такива хубави планини :D
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: a

Мнение от pora_e_priqtel »

stanislav.ilev написа:аз вече си купих един парцел на Марс... на морето... супер е яко! Всички да ми дойдете на гости! :)
Първо да се появи морето, после идвам :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”