Само втория семестър се пише оценка по спорт, защото е двусеместриален. Но имаш заверка на първия семестър. Защото ти се води общият брой взети часове /за кредитите/ и те включват и двата семестъра.
На мен ми казаха, че ако за нещо имаш оценка, значи трябва да ти се водят кредити за него. Няма как.
Ще дам един пример. Миналата година ходих на испански - не е в нашата катедра. Не се включва в учебния план. Записах се и ходих, но още в началото ни предупредиха, че дори да се явим на изпита, няма да ни пишат оценка в книжката. Защото няма да ни се водят кредитите, не можем да получим кредити за испански, защото го няма в учебния план. Не знам дали ясно го обяснявам, но това е пример за случай, в който не се пишат кредити за взети часове. Случаят със спорта е друг - има ги в плана и дори да са избираеми, пак ги пишат в книжката. Не може да е без кредити съвсем...така мисля аз.
Иначе защо ако ходиш на 2 спорта, ти пишат само единия в книжката? Според мен има логика. За да вземеш кредити само от единия, защото по учебния план има един. Вторият е нещо като испанския, на който ходех аз.