Седмично имаш по 12часа занимание със "съответния славянски език" (3х4 (3 дни от блокове по 4 часа)). Така ще ти е по-лесно да прецениш интензивността на занимания с езика.
А колкото до въпроса колко време ни е отивало в първи курс - от 8 до 18. И това беше почти всеки ден. Повечето преподаватели заплашват със заверки (ако нямаш определен брой присъствия в дадена лекция, не те допускат до изпит), но това е пълна, ама пълна глупост. Нито един от тези преподаватели не го взе предвид. Дори Янко Бъчваров, с когото ще се запознаете съвсем скоро, изневери на нееднократните си заплахи. При него дори се пускат списъци, на които подписвате присъствието си, но това са врели-некипели! Ако сега бях първи курс, нямаше да се връзвам толкова )) Само ще ви се правят на страшни и строги
И сега - западният език. Втори семестър, ден петък - напълно и изцяло свободен ден. За сметка на останалите дни, когато трябваше да ходим толкова рано, че посрещахме изгрева и си тръгвахме толкова късно, че посрещахме и залеза ))
Този ден беше отреден за занимания със западен език (който би трябвало да избирате втори семестър), но преподаватели за нас така и не се намериха... Не знам какво ще е сега, но дори да има, няма да е нещо впечатляващо
(За повечето неща бях кратичка, защото вече някои колеги са споменали по нещо от всичко, ако не в тази тема, то в другата, посветена на специалност Славянска филология )
Лъкът прошепва на стрелата, преди да я пусне: "Твоята свобода е моя!"
Според мен е най-важно да се ходи на упражнения. Е и тук говоря с цялата условност, с която разполагам. Но в общи линии това е моят съвет - ходете, пък асистентите ще ви запомнят, ще помагат по време на изпита, а и ще разберете все нещо ))
В първи курс едва ли ще можеш да ходиш
на работа. Зависи от работата де, но все пак.
В другата тема за Славянска филология има
всякакви отговори, може да я погледнеш.
Дукеса, добре дошла! Ще чакам отзиви за
езикознанието, че се разболях и не мога да
дойда да ви стискам палци...
mebbeth, добре заварила!!!
О, аз питах за теб в деня на изпита по езикознание, очаквах да те видя - дишахме напрежение, примесено с много, много дим... а трябваше да има все някоя свободна душица, която да ги попива. Нещо като ароматозатор за един ден ))... или катализатор беше?! ( ) Ама те немА! И затова напрежението и димът си седяха до последно :РРР... Макар че мен ако питаш, сигурно още си седят ))
Оправяй се, че хубави времена ни чакат!
Като цяло изпитът мина доста по-леко, отколкото предполагах. Петя Асенова беше много, много добронамерена и се ядосваше, когато някой не й даваше повод да му напише 3 в този смисъл имаме само три скъсани калпака ( един ваш и два наши, както вече сигурно си разбрала )) )...
А колкото до 1ви - съмнявам се да има нещо стройно изяснено... има цеееели 2 седмици до тогава, прекалено рано е въобще да се говори за това!!! ))
Ама идете, идете на първи да се видите. Ние не можем да се гледаме, затова сигурно ще идем на втори!
Инфото: питах в деканата днес за часа на откриването. Един професор ми отговори, че за сега било от 11ч. в 160 аудитория за нас (славистите), а в 148 за българистите.
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Nukta написа:Инфото: питах в деканата днес за часа на откриването. Един професор ми отговори, че за сега било от 11ч. в 160 аудитория за нас (славистите), а в 148 за българистите.