Ислямистките забрадки в Университета!?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Re: Ислямистките забрадки в Университета!?

Мнение от tamerlan »

Бе като гледам доста време и нерви хабиш в този форум. Трябва ли да знам кой е Алекс Леви, впрочем? Изобщо ми е трудно да прозра дълбокия смисъл на това бутафорно интелектуалничене, вероятно защото такъв няма. Както няма смисъл и в цялата тема. Някакъв юнак, който явно си няма работа видял две забрадки в СУ и прозрял, че това е знак от съдбата да започне виртуален кръстоносен поход. Разбира се веднага се намериха и други форумни безделници, които да праскат клетви ала "въздухът трепери" и да си втълпяват един на друг, че са бастион на българщината и правата вяра. Правят се някакви абсурдни аналогии с Турция и Франция, където реалностите не са съпоставими нито една с друга, а още по-малко с нашата. Па исляма ни мразел, па родовата ни памет ни задължавала и ние да го мразим... и все в името на модерността и рационалността :roll: Странно как след толкова години в този университет не съм видял каква страховита угроза са няколкото момичета със забрадки. Същевременно виждам купища съвсем реални проблеми, които обаче явно не ви вълнуват - вероятно защото решението им би изисквало нещо различно от плямпане на тъпотии по форумите.
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Boromir написа: Тимур е за ... :!:
Има една немного рядка по нашите ширини болест - ксенофилия, досущ като ксенофобията, но с обратен знак... :roll:
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

tamerlan написа:Бе като гледам доста време и нерви хабиш в този форум. Трябва ли да знам кой е Алекс Леви, впрочем? Изобщо ми е трудно да прозра дълбокия смисъл на това бутафорно интелектуалничене, вероятно защото такъв няма. Както няма смисъл и в цялата тема. Някакъв юнак, който явно си няма работа видял две забрадки в СУ и прозрял, че това е знак от съдбата да започне виртуален кръстоносен поход. Разбира се веднага се намериха и други форумни безделници, които да праскат клетви ала "въздухът трепери" и да си втълпяват един на друг, че са бастион на българщината и правата вяра. Правят се някакви абсурдни аналогии с Турция и Франция, където реалностите не са съпоставими нито една с друга, а още по-малко с нашата. Па исляма ни мразел, па родовата ни памет ни задължавала и ние да го мразим... и все в името на модерността и рационалността :roll: Странно как след толкова години в този университет не съм видял каква страховита угроза са няколкото момичета със забрадки. Същевременно виждам купища съвсем реални проблеми, които обаче явно не ви вълнуват - вероятно защото решението им би изисквало нещо различно от плямпане на тъпотии по форумите.

а дано всички осъзнаят колко точно го каза. :bom:
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

:lol: Добре, има много други проблеми, но има и хора, които искат да се реши и този проблем. Та така, някой има ли предложение случайно как може да се забранят забрадките. Имам предвид за процедурата и начина. Пак си мисля за СС, но не съм наясно с работата му все още и затова питам някой друг да каже, може би боромир.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

В държавата може да го направи Народното събрание, както стана във Франция, а в рамките на Университета Академичният съвет... :idea:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Абе просто напиши на едно листче с молив "Моля, не носете забрадки, щот' ни мъ кефите" и го закачи в някой коридор! :idea:

Боромире, ще те успокоя - целта на моите писания, поне в повечето случаи, не е да те дразня. Това е последица. Също и аз се дразня на много от твоите изказвания, но не мисля, че това е основната им цел. Прав ли съм?
Ако не съм прав, пастирю, покажи ми правия път, аз ще те следвам! Бееее!
art_princess
В началото бе словото

Мнение от art_princess »

Извинете но вас какво ви интересуват другите религии???И кой казал че всички мюсюлманки са грозни???Ако се разровите малко в интернет ще видите модерно облечени жени със забрадки.Според мен този начин на обличане е по-добър защото така се предотвратяват изнасилванията които най-често стават затова че някои женки са разхождат разголени.А когато се обличаш по законите на исляма хем ще си почтен човек хем модерен какво му е лошото на това.А относно за това че носят забрадки в училище...аз не разбирам на кого му пречи това.И стига сте писали че е обидно защото за мен не е.Защо е обидно някое момиче да се разхожда в училище непривлекателно и със затворена коса???Стига сте говорили без а знаете...в исляма не всичко е така както изглежда.Там вярванията са по-различни.Всички опияняващи напитки са забранени но който не е истински мюсюлманин може и да пие.Аз не мисля че е яко да се разхождат момичета 12 часа през нощта по улиците мъртво пияни
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

art_princess написа:.А относно за това че носят забрадки в училище...аз не разбирам на кого му пречи това.И стига сте писали че е обидно защото за мен не е.
Първо-на мене лично ми пречи това.
Второ-това че на тебе не ти е обидно не означава автоматично, че и за мене не е. ;)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

art_princess написа:Всички опияняващи напитки са забранени
Да, тук при нас мюсюлманите (повечето) не пият, не ядат свинско, но пък за сметка на това пушат марихуана и нейните субпродукти като невидели. Не че в това има нещо лошо, но просто е двоен стандарт...
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

art_princess написа:Извинете но вас какво ви интересуват другите религии???И кой казал че всички мюсюлманки са грозни???Ако се разровите малко в интернет ще видите модерно облечени жени със забрадки.Според мен този начин на обличане е по-добър защото така се предотвратяват изнасилванията които най-често стават затова че някои женки са разхождат разголени.А когато се обличаш по законите на исляма хем ще си почтен човек хем модерен какво му е лошото на това.А относно за това че носят забрадки в училище...аз не разбирам на кого му пречи това.И стига сте писали че е обидно защото за мен не е.Защо е обидно някое момиче да се разхожда в училище непривлекателно и със затворена коса???Стига сте говорили без а знаете...в исляма не всичко е така както изглежда.Там вярванията са по-различни.Всички опияняващи напитки са забранени но който не е истински мюсюлманин може и да пие.Аз не мисля че е яко да се разхождат момичета 12 часа през нощта по улиците мъртво пияни
Как така какво ни интересуват другите религии - в модерна християнска страна, която дотолкова е решила да стане модерна, та дори забранява носенето на религиозни символи над дрехите, ни се случва да се почувстваме като в дълбокия Ориент, при вида на забулени, забрадени и т.н. момичета и жени. Ако приемем фереджетата и забрадките като израз на мюсюлманската религия, то афиширането й е преминало всякакви граници.
Второ, хайде моля те не ни проповядвай изопачения мюсюлмански морал, където на мястото на изнасилванията (не, че ги няма съвсем), са харемите. А и "модерно облечени жени със забрадки"?!? Фередже "модел 2008" се замества от напълно новия дизайн на фередже "модел 2009". :lol:
Шегата настрана, първо няма да коментирам глупостта, че дрехите били причина за изнасилване - това ще рече, че при по-предизвикателно облечено момиче всички ние сме потенциални изнасилвачи - това ли искаш да кажеш? Проблемът с изнасилванията е в увредената психика на изнасилвача, на която се дава възможност да бъде освободена. В мюсюлманския свят тя не се премахва, или коригира, чрез налагането на абсурдните дрехи, а се потиска и просто избива другаде. Примери колкото щеш.
Второ, тези дрехи потискат природата на жената. Почти всяко нормално момиче ще ти го потвърди.
И най-важното - дори и да приемем, че ти мислиш тези неща за редни, то това далеч не означава, че всички трябва да мислят така. Просто някои момичета, които искрено съжалявам поради средата, в която живеят нямат възможността да ходят облечени както те самите искат. Твоите вкусове, или вкусовете на друг отделен индивид въобще, не могат да бъдат валидни за една толкова широка общност и насилственото им налагане, което се случва в ислямския свят, е просто израз на безсилие, какъвто е впрочем всяко нещо, което има за цел да държи стадото си в изолация и дезинформация, за да го придържа към ненужни табута.
Ислямът, за разлика от Християнството, не се е променил и на йота през вековете и това го прави труден за адаптиране към нормалния модерен човек. Затова са му нужни всички тези ограничаващи мисълта табута - те създават напълно непросветена вяра, но пък държат зад желязната завеса на тази непросветност своите подчинени.
Моралните висини на исляма, като гледам как го тълкуват повечето от вас, можеш да ги изтъкваш само на друг мюсюлманин - само той ще повярва в подобен изкривен начин на мислене. Така че върви си със здраве и не ни пробутвай повече тези фалшификати на мисъл и морал, ако обичаш.
Поздрави.
Knights of the Cross
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Wow, Tommie!
Ти си по-хард и от Жокера! :lol:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Опитах се да бъда тактичен. :lol:
Нямам нищо против тях, но подобни лъжи и погрешни интерпретации минават всякакви граници. Не съм против тях, или тяхната вяра, а против начина, по който я тълкуват и натрапват.
Knights of the Cross
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Значи не си по-хард от Жокера!
Аз съм и против тяхната религия, съжалявам! Не съм против хората, а против заблудата, която им е натрапена да изповядват, непознавайки истината.
Е, не съм като онзи епископ, който при забележката, че ако избият всички в града, ще паднат не само еретици, но и добри християни, отговорил: Убийте всички, чадо! Господ ще познае своите! Той е бил католик. :BMK_01:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Като цяло аз съм и си оставам православен християнин, който изпитва дълбоки съмнения към исляма. Но и той, като всяка друга религия, може да бъде тълкуван многозначно. А за исляма това е направо тенденция и табутата и заблудите им са по-силни от всякога.
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Добре бе, а не смятате ли, че за тях са се превърнали в нещо повече от религиозни символи? Те така са отрасли, разбираемо е, че смятате, че трябва да се премахнат, но този процес ще е по-бавен, отколкото ни/ви се иска. Това е все едно да идеш в Шотландия и да те карат да носиш пола, а пък нормалния мъж да си е свикнал да носи само панталони /май примерът не е удачен, но що-годе.../. Според мен не може да става дума за някакво "религиозно парадиране". А и на мен фереджетата не ми пречат, това е култура преди всичко, а повечето от хората не са и чували за културен релативизъм. Въпреки, че те идват в нашето учебно заведение... Тря да има някаква толерантност, защото докато се бориш срещу това - те ще си го пазят. Като се прибират турците от западните държави нали правят огромни колони и така пътуват. Да ви кажа от десетки коли, които съм виждала, да съм видяла забрадени жени, колкото пръсти имам на едната ръка от 20 годишна работа с банцик.

ПП: Не разбирам защо ви е да тълкувате религии, които не са ваши. То е безмислено. Религията е нещо прекалено субективно. Не става.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Публикувай отговор

Обратно към “България”