МАГИСТРАТУРИ

Публикувай отговор
nadejdata
В началото бе словото

магистратура по АФ

Мнение от nadejdata »

Аз съм бакалавър от друго професионално направление. Знае ли някой линк, където може да се прочете до кога точно е срока за подаване на документи и има ли входящ изпит по английски език? :?
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: МАГИСТРАТУРИ

Мнение от sientelo »

Ами определено това време ще е след 10 септември и списъците ги изнасят пред съответните катедри където ще се приемат документи във всеки факултет.Ако сте учили в съответния факултет, със сигурност ще се ориентирате бързо. А другото което се сетих сега е ,че пълния списък на всички видове магистърски програми и бройки за прием по факултети го изнасят и в северното крило на първи етаж на таблото пред учебен отдел илил както се казваше там :idea:
Като птичка в небесата :)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Мерси много, Сис :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Re: магистратура по АФ

Мнение от ^PrincessA^ »

nadejdata написа:Аз съм бакалавър от друго професионално направление. Знае ли някой линк, където може да се прочете до кога точно е срока за подаване на документи и има ли входящ изпит по английски език? :?
Виж на предните страници!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Полина
В началото бе словото

Мнение от Полина »

Интересувам се как точно се провеждат очните ставки за задочници. Ако някой има повече информация - часове, дни..
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Явно проявяваш чувство за хумор, но не го разбирам. Ако търсиш помощ кажи за какви очни ставки говориш и ще ти се помогне.
Аватар
Полина
В началото бе словото

Мнение от Полина »

Извинявай, просто съм нова!
Смятам да запиша магистърска програма - Журналистика или медии, или Печатни медии. Направили са ги само задочно - интересувам се как точно се провеждат занятията, тъй като смятам да си търся паралелно и работа. Ще ми пречи ли това по някакъв начин?
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Задочното обучение е за работещи хора, така че не би трябвало да ти пречи. Те и при редовните магистри 90 % са работещи.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Привет, хора - не мога да повярвам, че се разписвам и в тази тема, уау... :D
Дали ще можете да ми кажете някои чисто... технически неща около подаването на документите за прием?
Значи, чета си аз справочника, въртя кръгчета с молив около специалностите, които биха могли да представляват интерес за мен, обаче гледам, че са поне 4 и са от различни факултети.
Как стоят нещата с документите? Вадя си една академична справка, или както там се води, защото издаването на дипломата ми е предстоящо и я нося при нотариус, за да ми направи още 3 нотариално заверени копия ли (и за колко време става цялата работа, плюс мусенето на секретарките)? И само един картон с подредбата на специалностите ли попълвам? И там, в тоя картон, как се процедира с подреждането на желания държавна поръчка/платено - пишат се като отделни желания?
Примерно (измислям си, да не се шашнете):
1, Философия - държавна
2. Философия - платена
3. Електронни медии
А там, където има редовно/задочно и държавна/платена?
И, последно, трябват ми, примерно, 4 изпита - какво да кажа на лелчето в Паричния салон? Да ми ги чукне на отделни бележки ли? :lol: :lol: :lol: Това си го представям почти....
Извинявам се за въпросите, обаче това кандидатстване са го направили по-мътно и от бакалаврите, ще речеш, че сме пораснали и имаме представа от живота... Благодаря за всяка информация, със сигурност ще ми бъде от полза.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Желанията се подреждат в една молба всички. Прави се копие на дипломата, а оригинала се представя само за сверяване - т.е. не е необходимо да има много копия за различните факултети (поне така мисля, че беше, но за всеки случай си направете още някое друго копие, но не нотариално заверено). В паричен салон се плащат толкова явявания, колкото изпити ще държите. Дори ако за един факултет минете за две специалности с едно интервю (т.е. пред една комисия) - плащате две. Всяка форма на обучение се посочва като отделно желание - напр.1. Философия - редовно (държавна поръчка); 2. Философия - задочно (държавна поръчка); 3. Философия - редовно (платена форма); 4. философия - задочно (платена форма).
Ако ви притеснява нещо, можете да попълните молбата на място.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Блазе ви, аз не мога да кандидатствам чак до другата седмица, тъй като нашата секретарка излязла в отпуск и не мога да си взема академичната справка! :evil: :evil: :evil: Усещам как ще ми мелят на главата, че подавам документи в последния момент.
Иначе съм съгласен, че е много объркана процедурата. От друга страна е хубаво - готвят ни за българското риалити. :roll:
nadejdata
В началото бе словото

Мнение от nadejdata »

http://portal.uni-sofia.bg/index.php/bu ... brazovanie
Това е всичко, което успях да намеря.
Очевидно няма къде да се прочете черно на бяло как точно стоят нещата за прием в магистърските програми на
ФКНФ. И по телефона не съумяха да ми дадат информация...
И справочник очевидно нямат...
Организацията им не покрива елементарен минимум просто. :evil:
Ако някой може да посочи линк, ще му бъда задължена!
ive__lina
В началото бе словото

Мнение от ive__lina »

Имам едно питане, моля някой да каже какви са минималните балове за прием в ФЖМК за магистратура Журналистика и медии и Печатни медии?
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

http://forum.uni-sofia.bg/filo/downloads/zapoved_31.pdf
Тук можеш да видиш баловете на приетите - платено - по специалности.
А това са държавна поръчка - http://forum.uni-sofia.bg/filo/downloads/zapoved.pdf

Успех!
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

За платено обучение как са се образували тези балове с числа 10 и 11, при положение, че за повечето няма изпит, и в балообразуването не участва допълнителна оценка?
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”