Относно общежитията
- egalitet
- В началото бе словото
- Специалност: софтуерно инженерство
- Курс: първи
Re: Относно общежитията
Аз вече ходих днес да се записвам и ще обясня на кратко. Аз ще съм в блок 50а. Иначе крайния срок за настаняване е до 20ти септември. Първо минавате през касата, която се намира до блок 42б плащате си наема на касата (горе долу до 60лв излиза).Само първия наем е толкова след това е към 30 лв на месец плюс консумативите. Трябва да си носите и две снимки. След това отивате при домакинката или домакина на блока, в който сте настанени и там попълвате картон за адресната ви регистрация. След това си получавате ключа, както и три картона. На единият има данни за състоянието на стаята и имуществото в нея( има се предвид столове,маси и легла). Вие трябва да проверите дали всичко написано там е вярно и съответно да направите опис според вашата преценка на състоянието на стаята. И горе долу това е по настаняването и записването. Мнението ми за стаята ми е, че я бива има нови тапети и в банята са сложени нови плочки. Дограма има само в коридорите поне на моя блок. Не съм се видяла още със съквартирантките, но ще е скоро сигурно. 
At This Moment There Are SIX BILLION FOUR HUNDRED SEVENTY MILLION EIGHT HUNDRED EGHTEEN THAUSEEND SIX HUNDRED SEVENTY ONE People In The World
SIX BILLION People SIX BILLION souls And sometimes All You Need Is ONE
Благодаря за разказа.А снимките какъв формат трябва да са,днес ходих да се снимам,но се отказах,защото на записването после ги рязах.egalitet написа:Аз вече ходих днес да се записвам и ще обясня на кратко. Аз ще съм в блок 50а. Иначе крайния срок за настаняване е до 20ти септември. Първо минавате през касата, която се намира до блок 42б плащате си наема на касата (горе долу до 60лв излиза).Само първия наем е толкова след това е към 30 лв на месец плюс консумативите. Трябва да си носите и две снимки. След това отивате при домакинката или домакина на блока, в който сте настанени и там попълвате картон за адресната ви регистрация. След това си получавате ключа, както и три картона. На единият има данни за състоянието на стаята и имуществото в нея( има се предвид столове,маси и легла). Вие трябва да проверите дали всичко написано там е вярно и съответно да направите опис според вашата преценка на състоянието на стаята. И горе долу това е по настаняването и записването. Мнението ми за стаята ми е, че я бива има нови тапети и в банята са сложени нови плочки. Дограма има само в коридорите поне на моя блок. Не съм се видяла още със съквартирантките, но ще е скоро сигурно.
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Благодаря и аз за разказа
А имаше ли ги легендарните опашки?? Че, ако ги има, със съквартирантката сме се наканили да хващаме автобус в 6 от Ботевград и до 8 да сме при 42Б...
- egalitet
- В началото бе словото
Снимките трябва да са формат за лична карта. Едната трябва за някаква магнитка карта, с която да влизаш в блока.А другата за адресния ти картон. Няма да се налага въобще да ги режете, защото домакинката ще го свърши. Забравете това с лепенето и рязането при записването. Ами аз лично си хванах по ранен автобус и там бях към 10 часа и нямаше почти хора. Така че моята препоръка е колкото по-рано, толкова по-добре. Защото така ще се свършите нещата на спкойствие и без нерви. Аз като си тръгвах вече се беше заформила опашката, а беше около 12часа. Иначе това с описването на имуществото е голяма играчка, защото пише примерно "кухня мивка", пък то в стаята ми няма т. нар кухня. Мен лично това най-много ме подразни. Иначе беше доста прашасала и мръсничка от ремонта, който бяха правили предполагам и другите са така, ако става дума за блок 50а. Успех и дано да имате късмет

Sla-Mori много добра идея и аз горе долу направих така
но имай предвид и задръстванията сутринта в сф.. 
Sla-Mori много добра идея и аз горе долу направих така
At This Moment There Are SIX BILLION FOUR HUNDRED SEVENTY MILLION EIGHT HUNDRED EGHTEEN THAUSEEND SIX HUNDRED SEVENTY ONE People In The World
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Благодаря отново
Ами, по-ранен вариант нямаме, за по-късно...утре ще вземат да се окажат повече
Относно задръстванията, ако си от София, би ли препоръчала кое да избера:
от Подуяне:
автобус 120 до Семинарията и от там 94
тролей 1 до СУ и от там 94
По всяка логика първият вариант ми изглежда по-удачен, но просто да се убедя, че не пропускам нещо
от Подуяне:
По всяка логика първият вариант ми изглежда по-удачен, но просто да се убедя, че не пропускам нещо
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
- Курс: трети
egalitet написа: Иначе беше доста прашасала и мръсничка от ремонта, който бяха правили предполагам и другите са така, ако става дума за блок 50а. Успех и дано да имате късмет
Какъв ремонт?
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
- egalitet
- В началото бе словото
Sla-Mori написа:Благодаря отновоАми, по-ранен вариант нямаме, за по-късно...утре ще вземат да се окажат повече
Относно задръстванията, ако си от София, би ли препоръчала кое да избера:
от Подуяне:
ами не съм от софия..но имам познания за града и градския транспорт и аз мисля, че първия вариант е по-добър вече ти ще си решиш
- egalitet
- В началото бе словото
blackout написа:egalitet написа: Иначе беше доста прашасала и мръсничка от ремонта, който бяха правили предполагам и другите са така, ако става дума за блок 50а. Успех и дано да имате късмет
Какъв ремонт?
Днес, когато се настанявах в стаята си имаше две лелки на етажа, които чистеха и ми помогнаха да си намеря стаята, защото нямаше номерация на вратите. Та те именно ми казаха, че е правен ремонт на стаята и че са слагани плочки в банята и тапети. Става дума за шести етаж не знам дали за другите е така. Целия блок ми се стори мн поддържан и чист.
-
anomalia
- В началото бе словото
- Специалност: стопанско управление с немски
И аз днес се настаних, в 17 блок съм. На касата в 42 бл. стана много бързо, но в самия блок за настаняване си почаках бая, после попълвах картоните за състоянието на стаята и се забавих твърде много и после и заради задръстването си изпуснах автобуса за вкъщи 
Иначе стаята е в прилично състояние, очаквах да е доста по-зле, имам си и мивка даже
Иначе стаята е в прилично състояние, очаквах да е доста по-зле, имам си и мивка даже
-
кой повика кой почука
- Драскач
* Blood Countess: Мнението бе изтрито поради нарушение на точка 5 от Правилника за ползване на раздела!
Втора изцепка за днес!
5. Забранява се пускането на теми за търсене на фиктивни съквартиранти и всякакви измами от сходен тип! Всичко подобно ще бъде изтрито!
Втора изцепка за днес!

Айде деее,няма ли някой да се е записал днес,да разкаже.Аз ще ходя утре. 
-
Iasen
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/displayimage.php?pos=-2397
Днес минах и аз. Като цяло плащането в 42б става бързо- докато в самия блок(50 А) нещата вървят по - бавно. Блокът изглежда добре отвън и по коридорите , но в стаите си е зле - специално прозорците и отчасти баните. Май ще има ремонтни дейности стига съквартирантите да не са стиснатиVileto написа:Айде деее,няма ли някой да се е записал днес,да разкаже.Аз ще ходя утре.
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Аз днес се записах в 41А, На касите наистина бързо минахме със съквартирантката, в блока се забавихме, заради грешнопопълнени документи (съвет: някъде във входа трябва да има залапен образец на попълнен талон за адресна регистрация, задъкжително направете справка с него-грешката коства 3лв все пак
). Така, стаята ни: PVC дограма, свестни тапети и перденца, горе-долу здрав балатум, едно от леглата със счупена табла, заменена от двата ни стола, третото момиче е от втори курс Математика и информатика, с компютри сме и трите и тя си е донесла трето бюро и сега мъдрим дали е възможно да направим някакво разместване и смяна на мебели, така че, да направим място за два компа+хладилник...засега положението е отчайващо... Банята...бива, може и по-зле. Най-трагични са тавана и липсващия разпръсквач на душа, но поне второто е поправимо. Ако решим проблемът с мястото, мисля, че ще ни е добре, съквартирантката изглежда готина, пък и сме от един факултет
Имаме познати наблизо, заприказвахме се вече с един съсед...и така