Паган написа:Религията е за хора без цел в живота.
Все ми се струва, че имам цел в живота, дори бих казала, че не е само една, но щом си рекъл...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
аз вярвам... има нещо, което ни наглежда, и това нещо е добро. Кръстен съм в православие (католиците са едни объркани еретици и ги чакат вечни мъки бтв ), значи това нещо е Бог. Бог ме пази и аз му благодаря - всичко е чрез Бог и от Него.
но не съм особено отдаден на ритуали, стига ми да си вярвам
Boromir написа:(католиците са едни объркани еретици и ги чакат вечни мъки бтв ),
Това в православния ад ли? Щото по тая логика ние би трябвало да се пържим в католическия такъв
логиката е проста - православието е рожба на ранното християнство, а според Никейския събор всяко отклонение от него се следва от вечни мъки в ада... Не че го пожелавам на католиците, ама сами са си виновни, че не изповядват оригиналната форма на религията
Boromir написа:(католиците са едни объркани еретици и ги чакат вечни мъки бтв ),
Това в православния ад ли? Щото по тая логика ние би трябвало да се пържим в католическия такъв
логиката е проста - православието е рожба на ранното християнство, а според Никейския събор всяко отклонение от него се следва от вечни мъки в ада... Не че го пожелавам на католиците, ама сами са си виновни, че не изповядват оригиналната форма на религията
Или с други думи :
Big baby Jesus in da mada facka house!
Boromir написа:аз вярвам... има нещо, което ни наглежда, и това нещо е добро. Кръстен съм в православие (католиците са едни объркани еретици и ги чакат вечни мъки бтв ), значи това нещо е Бог. Бог ме пази и аз му благодаря - всичко е чрез Бог и от Него.
но не съм особено отдаден на ритуали, стига ми да си вярвам
Абсолютно!
"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
както Учителят Дънов казва (преди страшно исках да се включа в Бялото братство), "Бог е любов!", и това е най точното определение... Аз усещам Бог в себе си
Най-важното е да си в центъра на равновесието и да не си източник на напрежение! (това е от едни сложни теории за енергийните полета и за противоположностите във вселената)
peterdi написа:Най-важното е да си в центъра на равновесието и да не си източник на напрежение! (това е от едни сложни теории за енергийните полета и за противоположностите във вселената)
а как можеш да разбереш дали си първото и дали не си второто ?
защото ако си източник на напрежение, то се връща при теб и ти създава проблеми! Всичко, което става около теб, рефлектира върху състоянието ти. Каквото излезе от теб, рано или късно се връща обратно.