Кориците...
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Кориците...
Абе, сега понеже стана на въпрос в темата с тапетите се сетих, че можем да си направим и една такава тема (макар че едва ли ще е особено успешна). Я споделете какво очаквате от една корица, каква е за вас идеалната корица и имате ли някоя дето ви харесва особено?

Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Re: Кориците...
На мен кориците на MAXIM ми харесват особено 
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
ХАХХАХААХА.
Бтв на запад имат доста по-хубави корици със същата тематика от тея на нашия максим. Чакай да видя дали ще мога да ти намеря някоя снимчица...
Бтв на запад имат доста по-хубави корици със същата тематика от тея на нашия максим. Чакай да видя дали ще мога да ти намеря някоя снимчица...
Peace is a lie. There is only passion.
-
Malka veshtica
- Драскач
аз чета с ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с подвързия (имам си много, всякакви - вършат работа, и една специаклна за книги - с твърди кожени страници, много е добра). така съм свикнала и иначе не мога да се "пречупя" без. зат'ва не ме бъркат кориците, даже много стара и окаяна да е книгата, щом се чете, става
В тая връзка най-обичам да се ровя из антикварните...
Чудех се дали да слея тази тема с другата за кориците, но ще я оставя така, за да разграничим нещата. Ако си говорим за художественото оформление на кориците, нашите книжки са в двете крайности. Самият ужас или убийствено яки. Аз лично харесвам, корици, които да имат поне бееегла връзка със сюжета на произведението... А ако нямат да са хубави, издържани, заглавията и авторът да са посочени с нормален, разбираем шрифт... По отношение на кориците, БАРД не ме радват особено - в смисъл те имат практика като че ли да купуват заедно с правата за превода и правата за корицата. А ако не пльоскат първото попаднало им нещо, което бегло да има връзка... Но имат и попадения:

Кориците на Пратчет са си корици на Пратчет, макар примерно английската на "Добри поличби" да ми харесва повече от българската...
"Еднорог" имат хубави корици. Повечето май са на Христо Хаджитанев и са едни от малкото наистина оригинални корици в България. Примерно на "Другата Болейн" нашата ми харесва повече:

Супер много се дразня, когато просто хванат някоя усмихната, уплашена, гола и тн мацка и я метнат на корицата... Или като изпишат нечетливо заглавие/автор...
П.С. Една от най-хубавите корици напоследък:

Кориците на Пратчет са си корици на Пратчет, макар примерно английската на "Добри поличби" да ми харесва повече от българската...
"Еднорог" имат хубави корици. Повечето май са на Христо Хаджитанев и са едни от малкото наистина оригинални корици в България. Примерно на "Другата Болейн" нашата ми харесва повече:

Супер много се дразня, когато просто хванат някоя усмихната, уплашена, гола и тн мацка и я метнат на корицата... Или като изпишат нечетливо заглавие/автор...
П.С. Една от най-хубавите корици напоследък:

you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
важни са, както и самото оформление и изработка. не, че с анай-важни, но правят впечатление. адски много ме дразнят на "Захари Стоянов" много от кориците - българската поредица, томовете на Шекспир. ужасно грозни са и на всичко отгоре първите се разпадат след малко повече огъване на страниците.
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Аз харесвам книги с кожени корици.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
те спадат към твърдите. Говорим си за оформлението.Дъждът върху лицето написа:Аз харесвам книги с кожени корици.
"Захари Стоянов" издават евтини книги - двата тома на "Тютюн" с меки корици са 12лв. ... Просто няма как да си дават зор с кориците. А и уж търсят някакъв "класически" ефект...rueva написа:важни са, както и самото оформление и изработка. не, че с анай-важни, но правят впечатление. адски много ме дразнят на "Захари Стоянов" много от кориците - българската поредица, томовете на Шекспир. ужасно грозни са и на всичко отгоре първите се разпадат след малко повече огъване на страниците.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
те спадат към твърдите. Говорим си за оформлението.Мила написа:Дъждът върху лицето написа:Аз харесвам книги с кожени корици.
Ами добре, съжалявам. Няма да се обаждам повече. Идеята ми беше, че кожените корици нямат много картинки по тях и затова ми харесват.
Nel silenzio che ci avvolge
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Да бе мацка, ясно. И аз ги харесвам, но както казах в другата тема, не може всичко с твъди корици...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
цената не е определяща за външния вид на една корица. за качеството може би, но аз говоря за художествени умения.Мила написа:те спадат към твърдите. Говорим си за оформлението.Дъждът върху лицето написа:Аз харесвам книги с кожени корици.
"Захари Стоянов" издават евтини книги - двата тома на "Тютюн" с меки корици са 12лв. ... Просто няма как да си дават зор с кориците. А и уж търсят някакъв "класически" ефект...rueva написа:важни са, както и самото оформление и изработка. не, че с анай-важни, но правят впечатление. адски много ме дразнят на "Захари Стоянов" много от кориците - българската поредица, томовете на Шекспир. ужасно грозни са и на всичко отгоре първите се разпадат след малко повече огъване на страниците.
но това кое е грозно или не си е лично мое мнение.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Някои книжки - Пратчет например - просто не искам да ги чета с твърди корици. Пратчет се чете навсякъде - в градския транспорт, на опашка, в лекции, на улицата (някой друг освен мен чете ли докато ходи, бтв?). Меките корици, малките книжки - в това му е чарът 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Айде да си говорим колко противен тип е Иван Гранитски и как никога няма да си купуваме от тъпото му издателство "Захари Стоянов"!
Нещо за кориците, което много ме дразни, е, когато има филм по книгата, да изтъпанчват главния герой.Аватарът ми е изключение от това де.
Примерно - защо, всеки път, когато попадна на ново издание на "Полет над кукувиче гнездо", независимо дали на английски, или на български, трябва да виждам тъпата ухилена физиономия на Джак Никълсън?Не че филмът не е готин и той не играе страхотно там, но все пак - суперпошъл комерсиален ход, с който издателят казва на потребителя:"Ето, човече, това е книгата по оня филм, разбираш ли.."
Нещо за кориците, което много ме дразни, е, когато има филм по книгата, да изтъпанчват главния герой.Аватарът ми е изключение от това де.
Примерно - защо, всеки път, когато попадна на ново издание на "Полет над кукувиче гнездо", независимо дали на английски, или на български, трябва да виждам тъпата ухилена физиономия на Джак Никълсън?Не че филмът не е готин и той не играе страхотно там, но все пак - суперпошъл комерсиален ход, с който издателят казва на потребителя:"Ето, човече, това е книгата по оня филм, разбираш ли.."
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Лесно се разлепват книгите на "Захари Стоянов", това е проблем. Една приятелка си взе "Тютюн", чете го две седмици ден и нощ и на втората седмица го събирахме листче по листче по коридорите на гимназията. Да не говорим моят екземпляр от "Дамата с рентгеновите очи" на Светослав Минков на какво прилича - а аз нищо не си пазя повече от книгите.
/Вутимски още не се е разпаднал, не знам защо са го подвързали добре./
Аз пък съм виждала само едно издание на "Полет над кукувиче гнездо", моето, и то е старо и без плакат на корицата, вместо това има илюстрация, която подхожда на съдържанието. Книги с плакатни корици изглеждат просто евтино, примерно "Парфюмът" на изд. "Унискорп" с момичето, превръщащо се в розови листенца.
А възможно най-тъпото е на корицата да ти сложат информация колко "Оскара" има филмът.
Иначе за мен е важно единствено книгите да са подвързани качествено и да не се разпадат от много четене, а ми е все едно дали кориците са меки или твърди. Но не и когато книгата е дебела, тогава е най-добре да си е с твърди корици. Когато четох "Властелинът на пръстените" за пръв път преди шест години, беше някакво старо издание от библиотеката с твърди корици и разделено на малки томчета и беше доста удобно... но после си взех всички части в едно книжно тяло с меки корици на "Бард" и сега мяза на баница.
/Вутимски още не се е разпаднал, не знам защо са го подвързали добре./
Аз пък съм виждала само едно издание на "Полет над кукувиче гнездо", моето, и то е старо и без плакат на корицата, вместо това има илюстрация, която подхожда на съдържанието. Книги с плакатни корици изглеждат просто евтино, примерно "Парфюмът" на изд. "Унискорп" с момичето, превръщащо се в розови листенца.
А възможно най-тъпото е на корицата да ти сложат информация колко "Оскара" има филмът.
Иначе за мен е важно единствено книгите да са подвързани качествено и да не се разпадат от много четене, а ми е все едно дали кориците са меки или твърди. Но не и когато книгата е дебела, тогава е най-добре да си е с твърди корици. Когато четох "Властелинът на пръстените" за пръв път преди шест години, беше някакво старо издание от библиотеката с твърди корици и разделено на малки томчета и беше доста удобно... но после си взех всички части в едно книжно тяло с меки корици на "Бард" и сега мяза на баница.
Аз съм възмутена от БАРД и "100 разказа" на Бредбъри. Искат й 30 лв, а дори не е с твърди корици, което за книга с тоя обем е безумие. Но пък кориците на "Вино от глухарчета" и "Сбогом, лято" бяха перфектни във всяко отношение.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens