7 години от атентатите на 11 септември

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Joker
Легендарен флуудър

Re: 7 години от атентатите на 11 септември

Мнение от Joker »

Кемълчо, добре, зарязвам несъгласието си с теб до последния ти въпрос.
Промени света с това, че истината за САЩ, която дотогава се опитваха да прикриват със смокиновия лист, лъсна като гол г.з! :bootyshake:
Лъсна това, че демокрацията в САЩ е крайно формална и двулична, за разлика от европейската, която си има дълбоки и здрави корени, поне в повечето страни. Лъсна, че цялата огромна и сложна държавна мошина може да бъде превзета с точно премерена, макар и очевидна фалшификация на изборните резултати (2000 г.). За пръв път лъсна незапомнена корупция (случаят Енрон), която се прикрива с елементарни приказки като "конфликт на интереси" и "политическа коректност". Лъсна арогантно незачитане на всякакви общоприети морални и формални норми и международни споразумения, когато не им отърва! Лъсна и това, че са готови да направят една малка войничка, за да спечели изборите "нашият човек" (Грузия!). Лъсна политиката на "двойни стандарти", която всъщност е на сканално лицемерие и двуличност. :booty:
:arrow: Лъснаха най-лошите страни на парвенюто и на мутрата, защото в световната политика САЩ все още са това, за разлика от старите държави, които са претърпяли всичко - и победи, и поражения и затова имат по-умерени и трезви оценки и поведение.
Лъсна им задника! :pottytrain1:

Е тва са гот смайлита! :D
Аватар
Antikorper
От дъжд на вятър

Мнение от Antikorper »

Joker, на път съм да почна много да те уважавам! :occasion5:
Изображение
Истребитель-перехватчик МиГ 31

Охраняет землю свято
от безумных планов НАТО!
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Всъщност не знам дали ти е известен начинът на провеждане на избори в САЩ. Но понеже те познавам от форума доста добре и съм си изградил много положително впечатление за теб си мисля, че няма нужда да ти го разяснявам. Що се отнася до демокрацията. Донякъде си прав, но само донякъде. Аз все още твърдя, че няма друга страна, в която правата на човека да са така защитени като в САЩ. Всъщност това научих от един много уважаван от мен преподавател. Ясно е, че няма да си съгласен с това, но искам да подчертая, че аз държа на това мое мнение, но в същото време уважавам и твоето.
Предполагам знаеш, че във всяко общество, пазар, глобален свят, най - силните и най - проспериралите са най - мразени. Отдавна съм се убедил в това и затова се радвам, че има хора като теб, с които бих могъл да си комуникирам без идиотизми.
Но...имам един въпрос към теб и към всички крайни русофили (а такива във форума - бол). Защо бе, ..... му, още се кланяте на тая Русия с президент бивш агент от КГБ с партизански начин на управление? За толкова години не осъзнахте ли, че където сме били заедно с Русия, там сме потъвали в нейната тиня? Защо възхвалявате страна, която през цялото време е поддържала приятелски отношения с най, ама най - гнусния балкански народ - сЪрбите, и за която сЪрбите винаги са били с предимство преди нас? Не мога да си ги обясня тези неща. :?
И накрая ще цитирам Граф Игнатиев "Сан Стефано беше най - голямата глупост, която можехме да направим.". :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Сега, да ти кажа: аз не съм русофил, но май започвам да ставам, поради политиката на САЩ! Мисля си, че ако съм можел преди 1989 г., съм щял да бъда отявлен съветофоб. СССР =/= Русия - това е мисленето на Буш-администрацията и очевидно е от времето на Студената война. В Европа, която е близо до Русия и затова по-добре и от по-дълго я познава, това им стана ясно преди години...
В тази връзка политиката на Русия сега много повече напомня на царска Русия, отколкото на СССР - прагматична е, с ясни ограничени цели, а не идеологическа - "да завладеем целият свят!" Струва ми се, че такава е политиката на другата страна. :wink:
По въпроса за филофобията - аз съм англофил! Не мога разумно да го обясня (английският език, традициите, характер, природа, самата история на страната и др.), както вероятно ти не можеш да обясниш американофилството си, но филофобията е емоция, а не разумно обяснение.
За Санстефанската ми е ясно достатъчно - пиар акция, нищо друго!
В САЩ не са защитени дори правата на американските граждани, особено на фона на европейските права, дори в нашата страничка! Да не говорим за правата на чужденците, или напр. в Гуантанамо...
Аз никога не обиждам, освен когато съм предизвикан и винаги съм се стремял да не надхвърлям нанесената ми обида.... Въпрос на възпитание - не американско, руско или европейско, а българско домашно... Виждам и при теб подобно нещо, за което респект! Това обаче не изключва бъзика, в който може да се случи да прекаля...
М/удр Медведев не е обвързан с КГБ, за разлика от Путин - всичко тече, всичко се променя!
Ай стига толкова... :wink:
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Хех. За мен президент на Русия все още е Путин. :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

А за други СССP все още си съществува барабар с Литва, Латвия и Естония в него... :roll:
Wake up! It`s a new day, a new sunrise! :bounce:
Аватар
Antikorper
От дъжд на вятър

Мнение от Antikorper »

camel написа:Хех. За мен президент на Русия все още е Путин. :wink:
Ясно колко ти е понятен светът :mrgreen:
Изображение

Охраняет землю свято
от безумных планов НАТО!
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Antikorper написа:
Ти наистина ли мислиш, че марионетката Медведев е нещо повече от и.д. президент на Русия? :roll: :shock: :wink:

- Of course not!
Аватар
ivansev
В началото бе словото

Мнение от ivansev »

camel написа:
Antikorper написа:
Ти наистина ли мислиш, че марионетката Медведев е нещо повече от и.д. президент на Русия? :roll: :shock: :wink:
Camel а ти на кого се кланяш? На Буш ли? Този човечец има психични отклонения. Факт. А в скоро време май ще се кланяш или на негър без собствено мнение или на пенсионер, който ще гушне букета по време на мандата си. И една поправка за най-гнусния народ на Балканите. Не са сърбите, а румънците.
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Виж сега. Аз не се кланям на никого и не приемам винаги позицията на САЩ за вярна. Имам си собствено мнение, въпреки откритите ми предпочитания към страната на янките. В същото време много пъти съм заявявал и във форума, и извън него, че Буш е слаб президент, който омаскари доста неща по време на своя мандат. Войните трябва да са с мярка, както и прекаленото покровителство над някои страни. Позитивно мнение за Буш нямам, нито пък за прекалено дългото присъствие на американски войници в Ирак, нито пък за обтягането на отношенията с Русия, за което голяма вина имат отново американските политици. Вместо непрекъснато да си дърпат парцалите, обединени, тези две страни могат да постигнат изключително много.
Що се отнася до румънците - и те не са стока, но за мен по - двулично племе от "братята" сърби няма.
И две думи за двамата кандидати за президент. Определено предпочитам Обама, не защото съм му голям почитател, а защото ми е трудно да си представя колко дипломатичен е един бивш ветеран от Виетнам. :roll:

- Of course not!
Аватар
Antikorper
От дъжд на вятър

Мнение от Antikorper »

camel написа:
Antikorper написа:
А ти сигурно не си разбрал, че тая държава в момента се управлява от Газпром ;) Путин, Медведев... ако ще Свети Петър да стане президент на Русия пак истинският лидер на станата ще е бордът на директорите на Газпром...
ivansev написа: И една поправка за най-гнусния народ на Балканите. Не са сърбите, а румънците.
Щях да те поправя като поставя шиптерите и турчолята преди румънците, ама в последствие видях, че става дума за народи, а не племена, та в такъв случай населението на турция и албания (нарочно са с малки букви) може да не бъде удостоено с призовите места :mrgreen:
Изображение

Охраняет землю свято
от безумных планов НАТО!
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Aз направо да прекръстя темата на...вие кажете, че и аз се обърках. :roll: :lol:

- Of course not!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Хора, вие сте за групова терапия, сериозно!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”