Уикеда - с нов състав и нова насока

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Аватар
Just PRIDE, OK?
В началото бе словото
Специалност: The fuzz is watching you!
Обратна връзка:

Re: Уикеда - с нов състав и нова насока

Мнение от Just PRIDE, OK? »

Гледах новата Уикеда на импровизирания им концерт на Ариана със Светльо и легендите юни и бях силно разочрован от това в което са се превърнали. Никога не са били кой знае какво по мое мнение, но поне имаха някакво характерно звучене. Сега от Уикеда е останал само Ерол турчина, който е събрал някви хора от кол и въже и между другото тоя лаф с Мариана - дупса дупса си е абсолютно верен, така им звучеше репертоара. Най отявлените фенове още им се кефят не мисля че вече заслужават някакво внимание по особено.
Изображение
Our Pride is our crime! http://pridebg.wordpress.com/ No shame, just PRIDE!
Аватар
MerS
В началото бе словото
Специалност: философия
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от MerS »

Дори и в новия състав Уикеда продължават да си правят същото шоу, честно казано малко са групите, които могат така да забавляват публиката по време на концерт...
За мен те са една от най-стойностните групи в Бг. Пък и мисля, че "характерното" звучение не е най-важната им страна, колкото и да се променят като стил винаги текстовете им са с много големи послания, стига да схващаш нещата, за които пеят вътре..... жалко, че са малко хората, които са способни на това ...
THE FUTURE IS UNWRITTEN, THE PEN IS IN OUR HANDS.....
Аватар
Just PRIDE, OK?
В началото бе словото
Обратна връзка:

Кое по точно е "великото" в текстовете им ? Че не обичат своята родина и го показват непрекъснато ?
Изображение
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право

Мнение от radja »

тия глупости за коя група става и коя не отдавна спрях да ги меля, щото колкото слушатели- толкова и мнения(и това е прекрасно), ама Уикеда са ми много на сърце, така че ще се включа.

С новия, със стария, със съвсем различен..Уикеда са си Уикеда и това е положение. Пак ще си ги слушаме и open air, и по дупките, пак ще си е шоу и пак ще си е яко. Поне за мен.

Пък дали на някой бръснат младеж нещо не му харесва, това си е негов проблем. Не мога да му помогна. Това че Ерол е турчин и че известно време се е казвал Емил(заради някои преумни индивиди от български произход), но все пак е останал тук и търпи цялата тая мизерия наоколо- явно човекът много обича България.

А вие горди индивиди с бръснати глави- ако поне веднъж ме убедите с какво толкова пък има и аз, и вие да се гордеем- ще съм ви много благодарен.
Аватар
Just PRIDE, OK?
В началото бе словото
Обратна връзка:

Тук не става дума за това Ерол какъв е, що е тука още и как се е казвал преди - май политическата коректност те подтиква да бягаш, макар и негонен. Нямам нищо против Ерол ( що се отнася до това от какъв произход е ), познавам го лично, печен е, но просто човека явно иска да припечелва някой лев от бандата и тва си е. А твърдението, че Уикеда са си Уикеда е смешно, щото в момента от Уикеда е останал само Ерол. Евала за подкрепата която оказваш на любимите си групи, на мен ми беше супер неприятно да чуя например Мариана в дуп-са-дуп-са вариант.
Тук ли му е темата да обсъждаме от какво трябва да се гордеем, небръснати ми приятелю ? Ако искаш направи специална тема за това и ми пусни лично да ми дадеш линк ще се включа с удоволствие.

Oi! music - working class, noth' more, noth' less
Изображение
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

не се изразих правилно. имах предвид, че самият факт, че Ерол е останал тук дори и след репресиите, показва, че не е като да не обича България.

що се отнася до политическата коректност- аз нямам проблем с другите. ако някой има проблем с мен- виж, това вече е друго.
човека явно иска да припечелва някой лев от бандата и тва си е
аз лично не виждам нищо лошо в това. пазарува се с пари, не с народна любов и слава.
Уикеда са си Уикеда е смешно, щото в момента от Уикеда е останал само Ерол.
това, че не са в първоначалния си състав не променя факта, че групата свири готино, радва и изпълнява и нови, и стари парчета.
на мен ми беше супер неприятно да чуя например Мариана в дуп-са-дуп-са вариант.
аз пък се изкефих на джаз изпълнението в Тукан преди известно време(=

личните си поводи за гордост предлагам да обсъждаме лично- било на живо или във форум- за мен няма значение(х

all music- for pleasure(=
Аватар
Just PRIDE, OK?
В началото бе словото
Обратна връзка:

Главно две неща ще засегна от поста ти.
Първо да - прав си, че храна се пазарува с пари, а не с усмивки. Също така си прав и в неизказаната от теб мисъл ( която съм сигурен, че подкрепяш ) , че творците в България са подложени на унижението да работят друга работа, за да издържат себе си и музиката при тях е нещо като хоби. С всичко това съм съгласен. Но има нещо, което като един творец от подобен тип не можеш да си позволиш. Това което направи например Светльо от Хиподил. Една група с която сме израснали много хора и сме се кълняли в песните им били са химни за нас тук и на улицата. Един ден пееш "днес е на мода педерастката порода" и в следващия момент оскверняваш любимото ска изпълнение на поколения тийнейджъри - Бате Гойко като го пееш с Камен Во - известен БГ гей. Та така и с повечето групи ( вкл. Уикенда ). Правиш нещо - харесват те, отхвърлят те, обичат те, плюят те цялата гама чувства се изсипва върху теб, но ти поне знаеш за какво го правиш. А после като си кажеш, абе ебал съм му майката ако ме издава еди кой си ще получавам добри пари, ако се правя на клоун и седя и подскачам като маймуна насред езерото Ариана и крещя 10 мин. подред " ТУКА ЛИ СТЕ " всичко ще е ок. Що да не го направя. А пък ебал съм им майката на истинските фенове на групи, изпълнители...
За това става дума. Че когато си химнова група нямаш право да се ебаваш с тия неща.
Второто е състава е от значение винаги. Най малкото аз ако създам една песен знам с каква мисъл и какво чувство съм вкарал с нея. Съответно абсолютно винаги ще я свиря много по добре от теб, ти който учиш да свириш мойта песен примерно.
Изображение
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

има много логика в казаното от теб.

лично аз мн се кефя на т'фа, че Уикеда си изкарват кинтите най-вече от участия в Европа, а също и на това, че в Бургас е имало над 3 000 човека, които са били на концерта им. Кефя се също и на това, че някой е навит да ги издава, защото те свирят добре и заслужават това много повече от тиражирани изпълнители като Светла Иванова например. и, да, навит съм да дам 20 лв за техен концерт ако вбъдеще струва толкова, защото според мен тяхната музика го заслужава.

що се отнася до химните- донякъде съм съгласен. не мисля обаче, че в България има достатъчно богати хора, за да си позволят да имат принципи. Все пак ако в Уикеда, според мен, има един принцип- то това е, че свирят за собствено и за удоволствието на феновете.

а че Витков направи една купчина простотии само и само да си напълни джобовете- това няма какво да се дискутира- безпорен факт е.
Аватар
Just PRIDE, OK?
В началото бе словото
Обратна връзка:

Човече,
както човек без принципи е мърша, така и музика без принципи и смисъл е просто съвкупност от мениджърски ходове. Има много добри политически некоректни групи и в България и извън България, които обаче са "баннати" от всички студия и издателски компании, дори от концерти. Когато не пееш нещо опасно, когато не си искрен с хората, а всичко се върти около парата - няма проблем. Щрак получаваш Светла Иванова, 99,5 % от чалга изпълнителите, 100 % от Поп/Рок изпълнителите, Светльо Виткор последните няколко години и... дискутираната тук Уикеда. Това е истината. За мен музика която не носи послание, а чета доларчетата в очите на мениджъра на групата не е музика. Уикеда се превърнаха точно в това. Това е мнението ми което исках да покажа още в началото когато писах за групата.
Изображение
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

човек може да няма принципи, но да направи много положителни неща. по същия начин може да е изключително принципен, но да гази системно в това, което вярва. кой от двамата е по-мърша?:)

по същия начин и с Уикеда- може да нямат велико социално послание, но това не им пречи да са готини и да обединяват различни хора в това да се забавляват заедно. а самият факт, че на концертите им ходим съвсем различни хора и им се радваме заедно макар да нямаме нищо общо помежду си, е положителен и показва, че това, което те правят, има някакъв смисъл. поне за мен. лично аз мечтая за деня, в който няма да се делим на черни и бели, ами ще започнем да вършим нещо смислено.

силата на едно общество не е в дезинтеграцията, а в консолидацията.

извини ме за политическите термини, уча за изпит.
Аватар
Just PRIDE, OK?
В началото бе словото
Обратна връзка:

Верно темата стана адски политическа ( това с обединението на черни и бели никога няма да стане, със сигурност го знаеш, щом учиш подобни неща и това ти го казвам не от позиция на расист или нещо подобно )
Уикеда правят музика. Музиката сама по себе си не е нужно да носи кой знае какво послание. Но когато пееш някакви неща е по добре или да са тотално извън всякаква политика или изобщо да не пееш. Ако пък пееш за нещо политическо ( а Уикеда имат не малка политическа осанка ) то тогава винаги ще има хора които няма да ги обичат заради техните позиции, независимо колко хора обединяват и дали това е хубаво или не.
Изображение
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

в черни и бели включвах всякакви разделения на обществото, даже и любимото ми "Левски"- "ЦСКА". Но съм напълно съгласен, че няма да го бъде, не заради друго, ами защото такава е човешката психика.

а че няма как всички да ти се радват- това, колкото и да се кривя, няма как да не го призная.(х
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”