И отново за случая Стависки
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Re: И отново за случая Стависки
Тежестта на общественото мнение идва от това, че е употребил алкохол. Участва и в кампания против алкохола. Ако не беше пил, мисля, че доста по-малко хора щяха да му се нахвърлят така зверски. Все пак на всеки може да се случи това и е ужасно. Все пак на ситуацията на България не отговаря точно Максим да влезе в затвора. Така че по-добре да се възстановява психически и да печели олимпиади.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
-
La donna è mobile
- В началото бе словото
А според вас колко шофьори могат да сложат ръка на сърцето си и да заявят: "Никога не съм карал пил." ?
Varium et mutabile semper femina
- DADO
- Легендарен флуудър
Пък и няма доказателства че Максим е пил. Медиите както винаги, намериха удобна жертва, на която приписваха алкохол и какво ли не.
Ibiza DJ
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=117784
Горкото момиче.
ДАДО, погледни в очите това момиче и и кажи, че Стависки не е виновен.
Поредното доказателство, че доброто име на един човек се гради много трудно, но се разваля за секунди.
"В мотивите си за потвърждаване на присъдата съдиите посочват, че са взети предвид високата степен на обществена опасност на деянието и настъпилият резултат, както и повече от два пъти над допустимата концентрация на алкохол в кръвта на Стависки. От друга страна, са отчетени и многобройните добри характеристични данни за подсъдимия - липсата на данни за противообществени и престъпни прояви, изрядното процесуално поведение, искреното разкаяние и чистосърдечните самопризнания, както и осъзнатото чувство за вина."
Източник: http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=113949
Горкото момиче.
ДАДО, погледни в очите това момиче и и кажи, че Стависки не е виновен.
Поредното доказателство, че доброто име на един човек се гради много трудно, но се разваля за секунди.
"В мотивите си за потвърждаване на присъдата съдиите посочват, че са взети предвид високата степен на обществена опасност на деянието и настъпилият резултат, както и повече от два пъти над допустимата концентрация на алкохол в кръвта на Стависки. От друга страна, са отчетени и многобройните добри характеристични данни за подсъдимия - липсата на данни за противообществени и престъпни прояви, изрядното процесуално поведение, искреното разкаяние и чистосърдечните самопризнания, както и осъзнатото чувство за вина."
Източник: http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=113949
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Стависки е виновен и получи справедлива и очаквана присъда. Не виждам за какво се дърлите.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Естествено, че е виновен. Това е ясно на всички, дори и на него, след като е изтрезнял бързо-бързо. Ама аз не защитавам никой.
Едно е сигурно, че ако беше обикновен човечец досега да си прави компания с манготата в панделата. Не е ли така?
Обичам да съм супер концентриран (в добрия смисъл на думата, не както някой го разбират - да се вдървиш), без пропуски и излишни действия на пътя.
И сега последно какво излиза? Облекчава ли се положението на Стависки в такъв случай?
п.п. И откога има допустима концентрация на алкохол в кръвта

Едно е сигурно, че ако беше обикновен човечец досега да си прави компания с манготата в панделата. Не е ли така?
Не съм карал пил и никога няма да шофирам под влияние на алкохол, силни задушевни състояния, било то и позитивни.La donna è mobile написа:А според вас колко шофьори могат да сложат ръка на сърцето си и да заявят: "Никога не съм карал пил." ?
Обичам да съм супер концентриран (в добрия смисъл на думата, не както някой го разбират - да се вдървиш), без пропуски и излишни действия на пътя.
И сега последно какво излиза? Облекчава ли се положението на Стависки в такъв случай?
п.п. И откога има допустима концентрация на алкохол в кръвта

-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Aко говорим "в бири", то можеш да си изпил 1 бира преди да седнеш зад волана.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Аз го казвам. Не е нещо толкова невероятно. А и защо говорите, че не е доказано, че Стависки е пил, след като го бяха доказали?La donna è mobile написа:А според вас колко шофьори могат да сложат ръка на сърцето си и да заявят: "Никога не съм карал пил." ?
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ти в момента сравняваш батерии и малинки. Двата случая нямат нищо общо един с друг.DADO написа:Не успях да открия темата, в която обсъждахме случая Стависки, затова правя нова.
Преди няколко дни по новините на БТВ имаше репортаж, пряко свързан с катастрофата на Стависки. Миролюба Бенатова - една от най-добрите журналистки в България, и най-добрият репортер на БТВ, направи разследване, къде отиват парите предназначени за лечението на Мануела - пострадалата при онази катастрофа. Какво се оказа - бащата на клетото девойче пропилява парите, които трябваше да се използват за лечението й в Израел, и най-фрапиращото в случая е че ги харчи за ХАЗАРТ! Мотка се из някакви казина и други съмнителни места, докато дъщеря му е в кома и чака лечението си!
Сега, кажете кой според вас трябва да отиде в затвора - Максим, който е причинил тази катастрофа по стечение на обстоятелствата (опитайте се да минете онзи скапан праисторически път Бургас-Приморско без да получите поне една драскотина на колата си!), или бащата на Мануела, на когото изобщо не му пука за дъщеря си и нейното състояние, и който пилее парите, предназначени за лечението й, за хазартни игри?
Ето, намерих и статия: http://www.slava.bg/news/5196.html
Това, че един човек харчи пари предназначени за лечение не е оправдание, че пък друг е убил човек, нали?
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- rachence
- Паисий
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласнаБавария написа: Това, че един човек харчи пари предназначени за лечение не е оправдание, че пък друг е убил човек, нали?
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- DADO
- Легендарен флуудър
Уважавам мнения на другите, но за мен всичко което се случва е завист и неуважение към онези, които са направили много за България (особено пък чужденци!). Фигурното пързаляне е едно от най-тежките неща на този свят, това са денонощни адски тренировки, дори най-дребния детайл от програмата се постига с много травми и нерви. Ние не уважаваме героите си.
Пък и на всеки може да се случи. Зуека, Калоянчев и Маричков са убивали на пътя. Какво излиза сега, всяка 2ра българска звезда е убиец, а? Пътищата ни са скапани, там между Бургас и Синеморец пътя е толкова скапан, че ако не направиш някоя беля, можеш със сигурност да се смяташ за благословен. Ние сме извратени. Тотално.
Иначе, Максим е добре. Сега е в Москва, взима участие в световното шоу "Звезди на лед", нещо като Dancing Stars, само че не танци, а фигурно пързаляне. Партньорката му е една много красива актриса, в България е мн.трудно да се намери такава красавица. Според мен, това заслужава.
Пък и на всеки може да се случи. Зуека, Калоянчев и Маричков са убивали на пътя. Какво излиза сега, всяка 2ра българска звезда е убиец, а? Пътищата ни са скапани, там между Бургас и Синеморец пътя е толкова скапан, че ако не направиш някоя беля, можеш със сигурност да се смяташ за благословен. Ние сме извратени. Тотално.
Иначе, Максим е добре. Сега е в Москва, взима участие в световното шоу "Звезди на лед", нещо като Dancing Stars, само че не танци, а фигурно пързаляне. Партньорката му е една много красива актриса, в България е мн.трудно да се намери такава красавица. Според мен, това заслужава.
Ibiza DJ
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
В България е пълно с хубави жени.
А що се отнася до пътищата ни - това е факт. Тук обаче говорим за шофиране след употреба на алкохол. А това е забранено в абсолютно всяка страна. Както казах вече уважение се гради трудно, но се руши за секунди. Имаш известно право в това, което си написал в горния си пост, но се замисли, че престъплението си е престъпление. С постъпката си Стависки е отнел човешки живот и е съсипал младините на едно напълно невинно момиче. Как би реагирал ако беше твоя дъщеря? Повярвай ми, и аз съжалявам Максим за това, което му се случи. И аз го уважавам за труда, който е положил и успехите, които е постигнал. Той наистина е направил много, но и ми се струва, че абсолютно всеки човек трябва да отговаря за грешките си. Не можеш да убиеш човек и да ти кажат :"Е, да. Ти наистина уби човек, ама си шампион затова си тръгни по живо по здраво".
Нали знаеш, че всяка история си има две страни...
А що се отнася до пътищата ни - това е факт. Тук обаче говорим за шофиране след употреба на алкохол. А това е забранено в абсолютно всяка страна. Както казах вече уважение се гради трудно, но се руши за секунди. Имаш известно право в това, което си написал в горния си пост, но се замисли, че престъплението си е престъпление. С постъпката си Стависки е отнел човешки живот и е съсипал младините на едно напълно невинно момиче. Как би реагирал ако беше твоя дъщеря? Повярвай ми, и аз съжалявам Максим за това, което му се случи. И аз го уважавам за труда, който е положил и успехите, които е постигнал. Той наистина е направил много, но и ми се струва, че абсолютно всеки човек трябва да отговаря за грешките си. Не можеш да убиеш човек и да ти кажат :"Е, да. Ти наистина уби човек, ама си шампион затова си тръгни по живо по здраво".
- Of course not!
- DADO
- Легендарен флуудър
Стига вече с това "ако беше". Ами, ако всеки един от вас беше на мястото на Максим? Щяхте да запеете съвсем друга песен, нали? И какво е съсипал Максим? Бащата на момичето не изглежда много разстроен от случилото се. За онзи селяндур Маричков, дето не се знае какъв прах е шмъркал преди да се качи в колата, нямаше много шум, а? Ами Зуека, Калоянчев? Те всичките са убийци, ама повечето обстоятелства около тях останаха скрити, нали? А Максим понеже е чужденец, всички сте срещу него, и таблоидите си позволяват да пишат всякакви лъжи, измислици и жълтини. Много сме лицемерни. Уж сме гостоприемни, нешовинисти, благонамерени към чужди народи, а веднага щом на един чужденец му се случи нещо, се опълчваме с-у него. Да си оправим държавата първо.
Ibiza DJ
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Mисля, че го казах достатъчно ясно. Разбирам твоята позиция, но и ти разбери другата.camel написа:
Дори да се поставя на мястото на Максим - да...ще ми е много гадно, кариерата ще ми е съсипана, името ми ще е опетнено, ще съм осъден от съда и заклеймен от обществото, но ще знам, че АЗ съм пил онази вечер и АЗ съм виновен затова (държавата не ми е тикнала бутилката в ръцете и не ми е казала "пий"). А с какво е виновно момичето, което най - вероятно (много се моля да греша) ще остане инвалид за цял живот?
- Of course not!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Мисля,че Камел е прав ! А относно момичето, по последни новини, тя май се възстановява и има щансове да се възстанови , но до каква степен зависи само от продължителността на лечението й в болницата и евентуално доколкото четох в такива случаи се присаждат стволови клетки с надеждата да се възстановят функциите на мозъка. Дано момичето се оправи доколкото е възможно повече и дано се намери лечение за всички хора , които са в нейното състояние- т.нар. будна кома. Покъртително наистина, но дай боже в бъдеще медицината да се развие и да открие лечение и за тежките черепно-мозъчни травмиcamel написа:Mисля, че го казах достатъчно ясно. Разбирам твоята позиция, но и ти разбери другата.camel написа:
Дори да се поставя на мястото на Максим - да...ще ми е много гадно, кариерата ще ми е съсипана, името ми ще е опетнено, ще съм осъден от съда и заклеймен от обществото, но ще знам, че АЗ съм пил онази вечер и АЗ съм виновен затова (държавата не ми е тикнала бутилката в ръцете и не ми е казала "пий"). А с какво е виновно момичето, което най - вероятно (много се моля да греша) ще остане инвалид за цял живот?
Като птичка в небесата