Размисли и страсти с Kristo

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с Kristo

Мнение от Kristo »

Дъждът върху лицето написа: Кристо какъв би бил идеалния подарък за теб?
:arrow: Определено да не е книга, писнало ми е да ми подаряват, чел съм всичко едва ли не.... а като малък това беше редовния номер. Предпочитам да не е нещо, което да сложа някъде и да му се радвам.... нека да е нещо, което да ми върши някаква практическа работа, и отделно да ми напомня за човека, който ми го е подарил. В смисъл, да е ясно какъв е бил повода, кой ми го е подарил и да ми напомня точно за това. Нали за това са подаръците - жест от някого към някого. Обаче мразя да ми подаряват дрехи, забелязал съм, че мнозина губят усета си за мода, щом трябва да ми правят подарък и изобщо не зачитат неща като "личен стил" или "дрес-код".... аман....
ники написа: А какво по-точно разбираш под младото "поколение" и защо смяташ, че не осъзнава потребността от знания?
:arrow: Младото поколение - всичко заченато след тоталитарния режим, демек почвайки от набор 91... и смятам, че не осъзнават потребността от знания, практически, а не теоретически. Всички се надуват и се цанят да ги приемат в яки гимназии като малчугани, и после в яки вуз-ове като завършат. Да това е теоретически казано "жажда за образование, и то качествено образование"... но на практика, прибягват до услугите на частни уроци и не учат като бели хора - за училище, а за изпити. Оставете матурите и оценките в дипломата - като нямат знания хората, кво се натискат да влизат в СУ, "щото така е модерно"... Сори пичове и пички, ама като сте тъпички, никъде няма да ви взема, имайте си шестиците от тук и там, и пръснете луди пари за образование под формата на уроци. Забелязал съм, съдейки по съученици от 1 до 12 клас, че съм по-напред с материала от тях, и те за да са конкуренти ходят на уроци. И си мислят, че разликата е кой ше назубри 2 теми повече или ше реши 10 задачи повече. Разликата е в главата, като си тъп, уроците не могат да го реабилитират, най-много да лъсне по-лесно. Младото поколение изобщо не мисли в дългосрочен план, а как просто да вземе следващата контролна или изпит. Но проблема си е техен - аз конкуренция на пазара на труда не искам и всеки провал на другите е добре дошъл....
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Какво те привлича най - много в една жена?
Гледа ли "Черният рицар"? Мнението ти за филма.
Батман или Спайдърмен? Защо? :mrgreen:
Откога не си идвал на форум среща?
Кой си ти? Опиши се с няколко изречения без да използваш първо лице (т.е. опиши се в трето лице). :mrgreen:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Относно младото поколение:

А не мислиш ли, че слагаш всички под общ знаменател? Аз, като доскорошен ученик, мога да кажа, че по-голямата част от младото поколение (да кажем, че приемам твоето определение за младо) наистина не си дава труда да учи, но пък има и хора, които са не по-малко умни или амбициозни от мен или теб. Но идеята ми е друга де. Искам да кажа, че такова е положението с всяко поколение - мотивираните и можещите продължават образованието си в стойностен ВУЗ, а останалите се оправят както могат. Не искам да оспорвам мнението ти, но просто ми дойде на ума, че в последните 5-6 години в училище, когато аз бях в "новото поколение", хората отново се надпреварваха да казват, колко некачествено е то, без никой да направи уговорката, че не всички са такива. Та, за да има и въпрос: не смяташ ли, че така са говорили и за твоето поколение и наистина ли мислиш, че в момента младите хора са по-глупави от преди време?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Какво те привлича най - много в една жена?
:arrow: Мога ли да изброявам? По реда на критерия - Каризмата (демек, доколко успява да ме привлече чисто душевно, ако щеш - чар да му казваме), Интелект (ако е по-умна от мен, едялно!), Красота (обаче с уговорката, че нямам универсален модел за красота и всеки път е различен тип), Енергия (разбирай - да не се страхува да поема инициативата или да е някаква нерешителна), Доброта (факт е, че познавам доста злобни момичета) и друго - Амбиция (да се разбира - желание за себенадграждане - интелектуално, духовно, външно и професионално дори, ама не е толкова важно)

Гледа ли "Черният рицар"? Мнението ти за филма.
:arrow: Да, гледах го. Мисля, че се е получил добър филм, искам да видя как Нолън ше завърши трилогията без Дент и Джокера... Дано да вкара някоя готина актриса за Отровната Айви или поне някой добър актьор за Енигмата.... Сигурно както и другите ще отбележа играта на Хийт, но си мисля, че колкото и да се е постарал, просто образа на Джокера не е чак толкова добре завършен като идея. Няма спор, че му е придал доста лудост, но се сещам за много по-луди образи (възможни такива), които Хийт би изиграл доста по-лудо и по-нахъсано от този на Джокера, кофти е че не доживя да види филма. От друга страна, Крисчън се справя доста добре с ролята си, не случайно е бил избран за нея, въпреки, че съм чувал за критика относно избора (но същата тази критика, която бе развенчана от добрата игра на новия рус Бонд). Но Маги Гиленхол? Можеха да намерят доста по-правдоподобна актриса приличаща на Кейти Холмс, поне за смяна - Райчъл Макадамс.... примерно... айде както и да е...

Батман или Спайдърмен? Защо? :mrgreen:
:arrow: Батман съм го гледал в повече сериалчета, филмчета и игрални филми, но съм фен на Спайдърмен, заради по-човешкия елемент, демек вижда се човечното във всичко, пък и галерията от злодеи ме кефи повече.

Откога не си идвал на форум среща?
:arrow: От началото на юли

Кой си ти? Опиши се с няколко изречения без да използваш първо лице (т.е. опиши се в трето лице). :mrgreen:
:arrow: Оф, мани го тоя.... хехе... но ок, ще пробвам. Кристо е доста неортодоксален човек, всеки който се опита да го опише гледа просто една страна от този многоъгълник бургаски. Просто всеки го вижда в различна светлина и си прави своите си заключения. Но никой не може да го види от всичките му страни и да го обобщи в няколко изречения. Някой харесват страната който "им се е паднала да им показва", други искат-не-искат свикват с тяхната си, трети просто намразват тази, която са получили. Но истината е, че той не показва страните на random, а кой каквато си заслужи, заради изостреното чувство за справедливост и равенство. И любимо негово качество, което ме кефи мен лично е, че не цепи басма на никого и както 1 ден може да ти направи комплимент, на другия може да те изяде с парцали, заради някакъв гаф, който си направил. Не го виждам като адвокат, толкова колкото като супер-герой с типичен циничен поглед към света и пренебрежително отношение към всеки и всичко. От там сигурно е и аватара му....
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Kristo написа:(ако е по-умна от мен, едялно!)
И аз тъй, обаче наскоро една жена ми каза, че обикновено жените искат от мъжете да са по-умни от тях, тъй че не знам какво е излизането от този омагьосан кръг. Как мислиш?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

ники написа:Относно младото поколение:

А не мислиш ли, че слагаш всички под общ знаменател? Аз, като доскорошен ученик, мога да кажа, че по-голямата част от младото поколение (да кажем, че приемам твоето определение за младо) наистина не си дава труда да учи, но пък има и хора, които са не по-малко умни или амбициозни от мен или теб. Но идеята ми е друга де. Искам да кажа, че такова е положението с всяко поколение - мотивираните и можещите продължават образованието си в стойностен ВУЗ, а останалите се оправят както могат. Не искам да оспорвам мнението ти, но просто ми дойде на ума, че в последните 5-6 години в училище, когато аз бях в "новото поколение", хората отново се надпреварваха да казват, колко некачествено е то, без никой да направи уговорката, че не всички са такива. Та, за да има и въпрос: не смяташ ли, че така са говорили и за твоето поколение и наистина ли мислиш, че в момента младите хора са по-глупави от преди време?
:arrow: Е, не е правилно да слагам всички под общ знаменател, но и не е правилно мнението ми за по-младите от мен да се определя или от мързеливци, които се борят за 3 по всичко, или некви луди зубъри, дето ходят на състезания и олимпиади и също като предните не се вясват в даскало цяла година.... така беше старото ми даскало.... пусти стаи и коридори.... Но това е друга тема. Амбицията и труденето няма нищо общо с интелекта, човек може да е амбициран да учи във СУ, да се труди и да дава всичко от себе си, но като е тъп, какво да прави - не го приемат. Принципно еволюцията сред хората е такава, че да ставаме по-развити от родителите си.... НО... специално в България, да си тъп е модно и съответно никой не си дава не просто желание да учи, но и желание да е естествено умен. Не знам какво не ни е наред, но умните деца (говоря точно за деца, на за тийнове) ги има, но те са сред море от некакви изкривени дечица, които са си глупави, откровенно казано. И какво като са амбицирани, амбицията е за комплексарите, както казва дедо за политиците... тъй де разбрахте ме. Мисля, че младите хора е много общо понятие, има по-умни млади хора от теб и мен, но те са малцина. И от друга страна от хората, които са по-възрастни от мен познавам много повече умни, отколкото на моята възраст и отколкото на по-малките. Сигурно е тенденция. Надявам се интелекта в страната почне да се повишава следващите години
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Александър написа: И аз тъй, обаче наскоро една жена ми каза, че обикновено жените искат от мъжете да са по-умни от тях, тъй че не знам какво е излизането от този омагьосан кръг. Как мислиш?
:arrow: Щом си и' повярвал, значи те е излъгала успешно, значи е по-умна от теб. Край на историята.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Хаха, не мисля, че ме е излъгала, а че беше напълно права. Но разбрах мнението ти, благодаря.

Малко извън темата, бих искал да коментирам едно изказване по-горе - че умните деца били амбициозни. Не знам къде и как го видяхте това нещо, аз за всичките тези години сред умни студенти видях единствено апатия, инертност и липса на желание за каквото и да е било. Това е истината - интелигенцията в България е напълно апатична, не се стреми към нищо и лесно се оставя амбициозните простаци да я мачкат.
Аватар
ellassence
От дъжд на вятър
Специалност: китаистика

Мнение от ellassence »

за сьжаление си прав, така си е... и все пак никога не е кьсно за промяна :)
snijana
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от snijana »

Мислиш ли, че идва краят на света?
futuristic ain't shit to me
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

snijana написа:Мислиш ли, че идва краят на света?
:arrow: 22.12.2012 - според митологията на маите, тогава е края на света... обаче мен ме бърка, тъй като по първоначални прогнози, финала за Шампионската лига през 2020 ще е в Бургас.... тъй, че дано да не идва. Пък и не виждам, някой освен Бог да унищожи света. Тва с глобалното затопляне е голяма простотия и параноя....
snijana
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от snijana »

Съжалявам, не съм задала достатъчно точно въпроса. Нямах предвид апокалипсис, метеор, или някакъв катаклизъм, а по-скоро края на света в по-широк и философски смисъл? Като отчетеш какви са основните стремежи на повечето хора днес, какво е отношението към така наречените ценности, какви са днешните деца, и т.н.
futuristic ain't shit to me
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Такам...не съм чела предните въпроси, но не вярвам някой от моите да се повтаря,те са толкова уникални, че чак ми се плаче от удивление 8)
Кристо, ставай прав и отговаряй на всеки въпрос с началното "Многоуважаема госпожице..", ясно?! :mrgreen:

1).Представи си, че се срещаме за първи път(не е трудно). Какви ще са първите ти думи към мен?
2).Първото впечатление най-важно ли е?
3).Би ли посегнал на момиче/жена?Защо според теб това не е прието да се прави?
4).Теория или практика?Защо?
5).Ако някой твой много близък човек те помоли да го убиеш-отровиш,застреляш-за да го отървеш от мъките му(не здравословни!), би ли го направил?
6).Има ли някой сън, който сънуваш постоянно, или който се появява от време на време? Разкажи го!
7).Вярваш ли в приказката, че "всичко се връща"? Кога се случва това?
8).Смяташ ли, че съществува истинско разкаяние?
9).Ако хванеш съпругата си в изневяра, какво би сторил?
10).Когато имаш някакъв психологически проблем(от сорта на претоварване,депресия) как се справяш с него? Би ли се консултирал с лекар по въпроса?
11).Ако трябваше да избираш едно от двете-ток или вода(не питейна)?
12).Какво има, когато "няма шест-пет"?
13).Според теб безсърдечните хора получават ли инфаркти?
14).Защо морската звезда не свети през нощта?
15).Носиш ли часовник на ръката си?
16).Ако се наложи да откраднеш, ще го направиш ли?
17).Изпитваш ли угризения на съвестта?
18).Лъжеш ли?
19).Ако имаше и крила, какво щеше да правиш по-често: да ходиш, или да летиш?
20).Искал ли си някога някъде да крещиш с всички сили, до задушаване?
21).Смяташ ли, че насилието освобождава от напрежението?
22).Как възкръсваш повторно, след като веднъж умреш от скука?
23).Сръчен ли си с ръцете?
24).Толерантен ли си?
25).Кое избираш:логика или чувства? Защо?

Това е засега.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Съжалявам, не съм задала достатъчно точно въпроса. Нямах предвид апокалипсис, метеор, или някакъв катаклизъм, а по-скоро края на света в по-широк и философски смисъл? Като отчетеш какви са основните стремежи на повечето хора днес, какво е отношението към така наречените ценности, какви са днешните деца, и т.н.

:arrow: Света няма да умре философски, както и да го поглеждаме. Нито ценностите или децата, както и стремежите на хората, са по-различни от тези на хората отпреди 2000 години, всичко си е същото. Подозирам дори, че покрай тези религиозни настроения, даже сме станали и по-добри отколкото безбожните векове преди време. Не мисля, че хората могат да предизвикат край на света по никой начин
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Такам...не съм чела предните въпроси, но не вярвам някой от моите да се повтаря,те са толкова уникални, че чак ми се плаче от удивление 8)
:arrow: И аз се надявам да не се повтарят, защото ще трябва се чудя какъв ми е бил отговора...

Кристо, ставай прав и отговаряй на всеки въпрос с началното "Многоуважаема госпожице..", ясно?! :mrgreen:
:arrow: Не, Джъд Рамони е пич, защо да го наричам госпожице? Я се замисли

1).Представи си, че се срещаме за първи път(не е трудно). Какви ще са първите ти думи към мен?
:arrow: "Асл плс...".... не бе - шегувам се, Сигурно ще е "Здравей"

2).Първото впечатление най-важно ли е?
:arrow: Зависи за какво става въпрос. Първото впечетление от университета беше кофти, но се промени (пример)

3).Би ли посегнал на момиче/жена?Защо според теб това не е прието да се прави?
:arrow: Не бих ударил жена, ако тва питаш. Може би не е прието, заради феминистките, които отричат кеч-а и екстремните спортове, защото не са Богу-угодни. Но инак си мисля, че ако жена посегне първа, ще я сритам, да се осъзнае кви ги върши.

4).Теория или практика?Защо?
:arrow: Съчетание от двете теория + практика = тактика. Не просто трябва да знаеш как да правиш нещо, не просто трябва да си го правил, но и трябва двете да са свързани и да си опитен и на думи и на дела. Това се нарича, както е ясно - тактика...

5).Ако някой твой много близък човек те помоли да го убиеш-отровиш,застреляш-за да го отървеш от мъките му(не здравословни!), би ли го направил?
:arrow: Не разбира се, няма да го отървавам от нищо. Живота е едно мъчение сам по себе си, и ако човека не може да се справи, къв човек е? Не, той е животно. Не стига ми се лигавят африканците с този глад, ми и приятел да търся да ми хленчи, че иска смърт. Откъде-накъде?

6).Има ли някой сън, който сънуваш постоянно, или който се появява от време на време? Разкажи го!
:arrow: Като малък сънувах постоянно как бягам в неизвестността... и се спъвам и падам. Инак сънищата ми от тогава са много различни (като сюжет и дори като жанр). Понякога има сън с продължение, но 2 еднакви няма.

7).Вярваш ли в приказката, че "всичко се връща"? Кога се случва това?
:arrow: I believe in karma, what you did is what you get returned. Както пеят Савидж Гардън. Просто нещата се балансират, рано или късно.

8 ).Смяташ ли, че съществува истинско разкаяние?
:arrow: Мисля, че да. Предимно във фикцията.

9).Ако хванеш съпругата си в изневяра, какво би сторил?
:arrow: Бих я изгонил като мръсно коте. Щом не може да ме оцени, не заслужава нищо друго.

10).Когато имаш някакъв психологически проблем(от сорта на претоварване,депресия) как се справяш с него? Би ли се консултирал с лекар по въпроса?
:arrow: Пиша разни неща, композирам разни неща, продуцирам разни неща. Лекарите са шарлатани в наши дни, като знам аз как съм учил история, си представям той как е учил медицина и колко го бива за лекар.... айде пък сега...

11).Ако трябваше да избираш едно от двете-ток или вода(не питейна)?
:arrow: С водата мога да направя електричество, с тока вода не мога....

12).Какво има, когато "няма шест-пет"?
:arrow: "И тройката е честна оценка"

13).Според теб безсърдечните хора получават ли инфаркти?
:arrow: Според мен гадните хора получават инфаркти. Безсърдечните хора, получават безсърдечности и лицемерниченца.

14).Защо морската звезда не свети през нощта?
:arrow: Защото и е паднала батерията.

15).Носиш ли часовник на ръката си?
:arrow: Не, нося си на кръста...

16).Ако се наложи да откраднеш, ще го направиш ли?
:arrow: Бих откраднал чуждо момиче, бих откраднал победата, а отскоро откраднах и съня на милиони фенове, които чакат албума..

17).Изпитваш ли угризения на съвестта?
:arrow: Нямам такива причини за такива угризения.

18).Лъжеш ли?
:arrow: Аз уча право, ние имаме изпит по това... но мен за жалост ме скъсаха, просто винаги съм честен и си казвам, каквото си мисля. Понякога някои хора, много се нервят на тва, но карай.

19).Ако имаше и крила, какво щеше да правиш по-често: да ходиш, или да летиш?
:arrow: Няма значение, каквото проф. Екзейвиър нареди, тва правя!!!

20).Искал ли си някога някъде да крещиш с всички сили, до задушаване?
:arrow: Не, това е тъпо. Пазя си гласа за студиини записи.

21).Смяташ ли, че насилието освобождава от напрежението?
:arrow: Да, смятам че е така, но не бива да се прекалява.

22).Как възкръсваш повторно, след като веднъж умреш от скука?
:arrow: Намирам си занимание, просто пиша нещо.

23).Сръчен ли си с ръцете?
:arrow: Ами с тях си вадя хляба, тези текстове и мелодии, да не се пишат сами? Всичко ценно що съм създал е било с ръце. Понякога и със сърце и мозък, но и най-яките мисли и чувства не струват, ако не можеш да ги напишеш, опишеш, покажеш... с ръце...

24).Толерантен ли си?
:arrow: Принудих се да бъда, защото така е правилно. Не можеш да искаш различните хора, да са ти еднакви. Просто трябва да уважаваш нещо, което не е като теб. За жалост в този форум, малцина го правят. Не говоря за музика конкретно. Говоря най-общо казано, тук дискриминацията е религия.

25).Кое избираш:логика или чувства? Защо?
:arrow: Което ми е по-полезно и по-силно мотивиращо. Всяка ситуация си носи и двете, но избора е каквото-дойде. Понякога чувствам логиката, понякога мисля за чувствата.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”