Руски филми

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Руски филми

Мнение от phoebe »

Гледах "12". Освен, че Михалков е майстор на своето дело, личи си от много далече, защо филмът е номиниран за Оскар. Препоръчвам отново на всички.
Все пак, това което бих критикувал, би било малко съмнителната връзка на някои от историите на съдебните заседатели с главната сюжетна линия. Дали аз съм тъп и не разбрах или в стремежа си да покрие колкото се може повече проблеми режисьорът е набил какво ли не вътре... не знам :)
Но филмът си заслужава, много препоръчвам!
medicate, medicate
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

"Питер ФМ" - много лъчезарна и романтична комедия :)
Ibiza DJ
Аватар
ivansev
В началото бе словото

Мнение от ivansev »

Виждам че никой не споменава класиката като "Освобождение". Невероятен филм. За WW2 руснаците правят най-великите филми.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Смятах да не пиша в тая тема, но не мога да се въздържа.
Руските филми просто не мога да ги понасям. Правил съм зверски опити да се мъча да догледам някой руски филм до края, но все не успявам. Май последният беше "Вълкодав" (след 5 години пауза от руски филми) и...изтърпях около 15 минути от него.
Кой знае...може да имам алергия към руско кино. :lol:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
ivansev
В началото бе словото

Мнение от ivansev »

Ами никой не те кара да ги гледаш. Като искаш гледай си американските боклуци от рода на Рамбо.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Виж сега. Тук не говорим за боклуци и качествени филми, а за субективно усещане.
Не всички американски филми са боклуци. Мога да те уверя в това. :wink:
А като говорим за боклуци провери кой е режисьорът на Wanted. :mrgreen:

Бтв сега се сетих, че имаше един руски филм, който много ми хареса, но не успях да го догледам до край, защото токът спря. :lol: Мисля, че се казваше 'Те се сражаваха за родината" или нещо такова. Наистина ми направи впечатление, но така и не разбрах как завърши. :roll:
Последно промяна от camel на 25 Авг 2008, 21:22, променено общо 1 път.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Някой гледал ли е "Броненосецът Потьомкин"? Чувала съм отзиви, че е брилянтен шедьовър, но така и не намерих време да проверя сама.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
ivansev
В началото бе словото

Мнение от ivansev »

camel написа:Виж сега. Тук не говорим за боклуци и качествени филми, а за субективно усещане.
Не всички американски филми са боклуци. Мога да те уверя в това. :wink:
А като говорим за боклуци провери кой е режисьорът на Wanted. :mrgreen:

Бтв сега се сетих, че имаше един руски филм, който много ми хареса, но не успях да го догледам до край, защото токът спря. :lol: Мисля, че се казваше 'Те се сражаваха за родината" или нещо такова. Наистина ми направи впечатление, но така и не разбрах как завърши. :roll:
Ами да, хубав филм е. Съгласен съм, че не всички американски филми са боклуци. Но повечето им на военна тематика са пълна боза.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Blood Countess написа:Някой гледал ли е "Броненосецът Потьомкин"? Чувала съм отзиви, че е брилянтен шедьовър, но така и не намерих време да проверя сама.
Виж сега, всяко нещо с времето си! За времето си е бил наистина шедьовър. Сега има само една страшна, покъртителна сцена на стълбището към морето, където войските разстрелват въстаналите матроси и една детска количка, която се носи надолу и надолу с пищящото бебе! Ужас! :roll:
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

За "Вълкодав" - държа да кажа, че и аз изтърпях по-малко от 15 мин. от него. Пък и не ми допадат подобни филми, изключение прави само екранизациите на поредицата "Патрулите" (засега са заснети само две) на Лукяненко, защото сюжета е много непредсказуем.
И кой намесва "Рамбо" тук? Това е един забележителен филм, който остана в историята на киното, и няма нищо общо с гореспоменатия термин "боклуци", където със сигурност се има предвид масовото кинопроизводство.
Иначе, отново ще попитам за "Вълкодав" - какво толкова намират в този филм, че стана популярен?
Ibiza DJ
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

phoebe написа:Все пак, това което бих критикувал, би било малко съмнителната връзка на някои от историите на съдебните заседатели с главната сюжетна линия. Дали аз съм тъп и не разбрах или в стремежа си да покрие колкото се може повече проблеми режисьорът е набил какво ли не вътре... не знам :)
Но филмът си заслужава, много препоръчвам!
И на мен нещо такова ми се въртеше из главата...Или това просто е изразител на типичната руска склонност към душевен стриптийз. ;р
Иначе филмът е доста добър,актьорите - велики(особено Маковецки).Само Михалков - актьорът не ме впечатли,но той нарочно се беше набутал в оная роля,дето и да мъличш и да гледаш сериозно само,не се прецакваш много. :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

camel написа: А като говорим за боклуци провери кой е режисьорът на Wanted. :mrgreen:
Вчера го гледах и на финалните надписи този факт ме хвърли в оркестъра, мда... През остатъка от деня се лутах между "Как е възможно" и "Не биваше". Не ми се говори, просто не го гледайте, а ако сте го гледали, сигурно искате да го забравите.
Сега се сещам, че преди няколко месеца четох в едно списание да питат Бекмамбетов как не го е срам да прави такива филми, а той каза, че иска да снима за масовата публика и на филмите му да се ядат пуканки като за световно. :roll:

От руските харесвам "Любов и гълъби" и "Особености на руския национален лов" /чиито продължения обаче не струват/.
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

За Лова си е чиста истина. Ама чак пък да не струват съвсем останалите... :) "Особености на националния риболов" го бива. (култовата цена в подводницата) Макар по принцип да не съм голям фен на руското творчество, не че го отричам, в киното има невероятни забележителни попадения. Да се разбира - старите руски филми.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Сега се сещам за един филм по приказка с княз, когото превърнаха в мечка, много харесвам такива неща... И "Москва не вярва на сълзи". Майка ми и баща ми са гледали кажи-речи всеки руски филм, излизал до прехода, аз съм си noob.
Последно промяна от Solveig на 04 Сеп 2008, 17:02, променено общо 1 път.
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

"Особености на руската баня" ????????.. :? Добре, явно нещо съм си занемарила познанията по темата. Опа. Като спомена това, сетих се за друг филм в две части - "Ирония на съдбата" на Рязанов. :) (макар че не ми е от любимите)
Creating memories...
Nankuranaisa.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”