Поглеждаш вестника - "ГЕНЕРАЛ-на промяна - само ме изберете. Да му мислят престъпниците в администрацията."
Поглеждаш стените на сградите - "Аз ще ви оправя понеже ми носите подписа"
Отваряш си вечер пощенската кутия и всичките тези симпатяги те очакват на куп. Каква приятна изненада. Цял ден "само за тях си мислиш" и за лека нощ пак те.
Истината или може би изводът се крие някъде между редовете. Научи ли се човек да отсява информацията вероятността да се самоубие от претоварване на RAM-a е минимална. И без това гигахерците ни са ограничени, така че в наша полза е да умеем да отсяваме и подбираме това, което ще ни е полезно и това, което са само празни приказки.
В случая обещанията са ясни , но трябва не само да изберем едно от тях, ами трябва да си направим един малък анализ на ситуацията.
Едва ли някой се самозалъгва , че този избор е съдбоносен за столицата и че едва ли не ако си останем по домовете в изборния ден ще провалим бъдещето на София.
Ако има такива , които вярват в подобна развръзка , то те или са малко , или са наивни. Ситуацията , уважаеми читатели, няма да се промени съществено , а да с изключение, че табелката в офиса на кмета ще е с ново име.
Да вярваме на обещанията , които ни заливат от всякъде и по всяко време е като да вярваме в приказките за Снежанка , Дядо "мраз" и Кумчо вълчо.
Независимо кой ще е "новият стар управник" ситуацията ще е същата.
Докога - пита се в задачката
Дотогава, докато стоим скрити зад завесата на домашните си проблеми и чакаме някой друг да решава глобалните въпроси.
Разбирам, че това ни е в кръвта - да чакаме някой друг да се справя с проблемите вместо да вземем дейно участие в решаването им - но не мислите ли , че е време за "смяна на чипа" или "RAM паметта"
Докато стоим безучастно статуквото ще е все същото.
Демокрацията това не е текст изразяващ философията на някой мислител. Демокрацията , това е когато аз - Иван и ти Петкан се вземем в ръце и започнем да отстояваме правата си (своите и на чуждите).
Ако мислите, че правата ви могат да бъдат отстоявани от някой , който обещава "здрава ръка" или "ГЕНЕРАЛна промяна" , чудесно. Но не збравяйте , че нищо не свършва с това. Всичко тепърва започва, така че до голяма степен от нас зависи , като граждани, какво ще се подобри и какво не.
Симион Патеев (alhimikat)