Размисли и страсти с Търговецът на кристал

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Размисли и страсти с Търговецът на кристал

Мнение от ^PrincessA^ »

:)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Re: Размисли и страсти с Търговецът на кристал

Мнение от necrozis »

почвам с въпросите:
1. Любим музикален жанр?
2. Книга, която е оставила най-дълбок спомен в съзнанието?
3. Пиеш ли бира? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
после още...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Уау, това се казва бързина.
Първо, искам да кажа, че се радвам, че се "паднах" с Кристо - ще е интересна седмица, няма спор.
Второ, да предупредя, че навярно ще има въпроси, на които няма да отговоря и си запазвам правото да го сторя. Или пък да отговоря на ЛС или в непосредствен личен разговор.
Трето, извинявам се за забавянето, обаче пък си струваше - яко си беше моренцето.
И четвърто, почвам с отговорите:
1. Любим музикален жанр?
2. Книга, която е оставила най-дълбок спомен в съзнанието?
3. Пиеш ли бира?
1. Опера и мюзикъл на (относително) споделено първо място. След това идват босанова, джаз (ама не от онзи неразбираемия ;)) - хубав, мелодичен джаз. Слушам и рок.
2. Много ви е кеф да ме питате за тази книга - и аз с още по-голям кеф продължавам да отговарям - "Сянката на вятъра" на Карлос Руиз Сафон. Най-прекрасното нещо, което съм чела, порядъчен отпечатък остави. Сега се колебая дали да записвам испански, или да чакам година-две, докато преведат и други негови книги на английски. За български не ми се мисли, щом "Сянката..." се появи едва миналата година.
3. Пия, да. Но само и единствено през лятото и то когато не ме тормози фарингитът. Фен съм на истинската чешка бира - "Старопрамен", "Златопрамен", "Фердинанд", но тъй като тук не мога да си намеря такава (наливна), пия и други. Без "Загорка", колкото и кощунствено да звучи това, предвид факта, че съм староЗагорка. :mrgreen:
Последно промяна от Търговецът на кристал на 01 Сеп 2008, 23:41, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

Здравей,имам възлов въпрос към теб
Смяташ ли,че Брук е влюбена в Рич или само се ебава с него?
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Доколкото помня, май беше влюбена в него, после в баща му, после в брат му и нататък не знам, не съм гледала. Но щом винаги се връщаше при него, сигурно е имало нещо... :mrgreen:

Обаче не е истина колко сериозно ти отговорих.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Охоо... колежка по призвание видим тука....

Та моите 13 въпроса, излъшкани и излайфани от мен самия...

1. Любим софтуерен продукт и защо те кефи?
2. Любим твой "наркотик" без който не можеш - храна, вещ, емоции... нещо?
3. Какво за теб е съдбата...?
4. Кой от олимпииските спортове, те кефи най-много и би го тренирала?
5. Слушала ли си нещо на Голдфрапп?
6. Любимо културно събитие за изминалата година?
7. Кефиш ли се на новата вълна форонци, дошли с новата КСК?
8. Дай линк към твой пост, с който си горда, че си написала, без значение дали е в блог, форум или т.н.?
9. Твоите пороци?
10. Покажи твоя снимка, която винаги си искала да споделиш с форума, но още не си?
11. Мнението ти за езотериката?
12. Подреди групите по "любимост" - Blur, Savage Garden, Skunk Anansie, Groove Armada, ABBA, Motorhead
13. (традиционен въпрос, често избягван от жертвите) Какво ти е мнението/какво мислиш за Мен?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Kristo написа: 1. Любим софтуерен продукт и защо те кефи?
2. Любим твой "наркотик" без който не можеш - храна, вещ, емоции... нещо?
3. Какво за теб е съдбата...?
4. Кой от олимпииските спортове, те кефи най-много и би го тренирала?
5. Слушала ли си нещо на Голдфрапп?
6. Любимо културно събитие за изминалата година?
7. Кефиш ли се на новата вълна форонци, дошли с новата КСК?
8. Дай линк към твой пост, с който си горда, че си написала, без значение дали е в блог, форум или т.н.?
9. Твоите пороци?
10. Покажи твоя снимка, която винаги си искала да споделиш с форума, но още не си?
12. Подреди групите по "любимост" - Blur, Savage Garden, Skunk Anansie, Groove Armada, ABBA, Motorhead
13. (традиционен въпрос, често избягван от жертвите) Какво ти е мнението/какво мислиш за Мен?
1. Easy CD-DA Extractor. Щото с него си конвертирам музиките, за да са слушаеми не само на компютър. Също и SPSS - просто поради факта, че се научих да работя с него. :mrgreen: 12 от 12 точки на изпита, какво да се прави... :D
2. Избягвам да позволявам на вещи да ме обсебват - по-скоро го позволявам на емоциите, с които ги свързвам. Конкретно кое ми действа като наркотик... хубава постановка (опера, театър - драматичен/куклен), също и усещането, че обичам (някого/нещо, уотевър).
3. Не мога да го дефинирам, но знам, че под някаква форма тя съществува и означава предопределеността на нещата. Ако ще те бесят, няма да се удавиш.
4. Биатлон.
5. Не. Нищо не ми говори.
6. Ммм... "Бал с маски" с Петър Данаилов, Костадин Андреев и Габриела Георгиева през май.

tbc...
В края на ноември
Аватар
Sanctus Espiritus
Драскач
Специалност: Индология

Мнение от Sanctus Espiritus »

"В десетката", без Иво Инджев... :mrgreen:

1. Вярваш ли в Исус Христос?
2. Ако имаш неограничена сума пари и трябва да си купиш едно нещо с тях, какво ще бъде?
3. Какво мислиш за Мадона?
4. А за Оскар Уайлд?
5. Люто или по-безвкусно? Солено или безсолно? Любима подправка?
6. Харесваш ли цветя? Букети или в саксии?
7. Каква е връзката ти с Финландия точно? (така и не разбрах...)
8. Интересуваш ли се от изобразително изкуство? Предпочитан вид? Течение? Художници?
9. Малки градове или големи "ситита"?
10. Любим мюзикъл? (поне първите няколко...) Филмови или live версии препочиташ? (защо ли питам :P )
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Kristo написа:7. Кефиш ли се на новата вълна форонци, дошли с новата КСК?
9. Твоите пороци?
... и отново:
7. Дразни ме факта, че не оценяват, че в нашето племе има някаква организация, някаква структура, а се набутват във всички теми като най-компетентни и знаещи, все едно този форум не би могъл да съществува без присъствието им. Но то това става всяка година, пък и, предполагам, е нормално. Плюс това, разбира се, не става дума за всички - има и много ценни кадри - веднага се сещам за Санкт, например. Също и за 2-3 броя бъдещи фежемекари. Иначе, да си призная, новите не ги чета особено - което ме дразни, просто го прескачам. Не ми пречат.
8. Хм... тук бих сложила едно есе, заради което 5 години не видях бял ден в гимназията, викаха родителите ми в инспектората и... абе, имах наистина сериозни проблеми. Всъщност, излъгах - тук му е мястото, но не бих го пуснала - едно на ръка, че ме мързи да го препиша цялото и второ, че не искам да се появи с чуждо име някъде.
Ако трябва да пусна нещо все пак, вероятно са тези неща:
Мечтата за Тоскана
Кой ден сме днес?
Първото - щото наистина много си го харесвам и е ужасно искрено, а второто - понеже е за много любим спектакъл и ми отвори някои врати (наред с още 1-2 неща, писани в блога).
9. Мързел - макар и само в определени периоди. Също и чревоугодничество - мхмммм... Иначе не пуша, пия само такъв алкохол и в такива количества, че е срамота да го числя към пороците. И по жени не ходя.
10. Веднага се сещам за една, но няма как да я пусна, щото трябва да преровя маса албуми и или да я сканирам, или да снимам самата снимка с дигиталния фотоапарат... ама някой ден и това ще стане. На самата снимка съм по потник и къси гащи във Варна, а на потника ми виси маймунка, която, държа да отбележа, сама си се закачи там както минаваха покрай нас с гъдуларя, който я водеше. Иначе... показвала ли съм снимки от карнавала за последния 8. декември? Ако не съм, има какво да се види.
11. Без мен, мерси. Тия щандове ги пропускам в книжарницата - предлагат елементарни обяснения на неелементарни неща.
12. От така изброените - ABBA, Savage Garden, Motorhead, останалите съм ги слушала само инцидентно, така че не мога да определя. А това Skunk Anansie го чувам за сефте.
13. Предполагам, искаш да съм откровена - смятам, че имаш определени проблеми и искаш да бъдеш харесван с цената на всичко, което води до безгранични опити да си оригинален, но повечето пъти завършват просто с оригиналничене. Ако спреш да се стремиш да си интересен, ще станеш много по-интересен всъщност, гарантирам ти го. И понякога трябва да мислиш, преди да говориш/пишеш - не те съдя, аз самата невинаги го правя. :D
В края на ноември
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

1. кое е най-важното нещо за теб в една връзка? на какво държиш и какво изискваш?
2. има ли песен,която да описва живота ти или теб възможно най-пълно?
3. би ли оставила всичко,за да осъществиш своя мечта,би ли напуснала хората,които обичаш в името на мечта?
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Оф, Санкт, изписах цял ферман и ми се затри, ще отговарям пак следобед, честна мускетарска.
renesanz написа::)
1. кое е най-важното нещо за теб в една връзка? на какво държиш и какво изискваш?
2. има ли песен,която да описва живота ти или теб възможно най-пълно?
3. би ли оставила всичко,за да осъществиш своя мечта,би ли напуснала хората,които обичаш в името на мечта?
1. Другият човек да ме обича заради това, което съм, а не въпреки него и да не му и минава през ум да ме обсебва и/или да ми прави сцени на ревност (няма да ми писне да го повтарям). Това не го приемам и не съм склонна на компромиси. А, да - и да приеме, че има някои призраци, които по никакъв начин не го застрашават, но няма начин да избегне "срещата" с тях. Иначе не съм човек, дето държи особено на това къде са му хвърлени чорапите, дали е близък с майка си, с кого излиза и кога се прибира, не съм параноик и не искам да е до мен непрекъснато. Важното е да знам, че ще е там, когато имам нужда от него. Просто... как да ви го кажа - искам обич за обич, без много въпроси и без обсебване.
2. Мммм, живота ми - едва ли. Иска ми се в края да установя, че "My Way" е отговаряла на направеното от мен. Мога да се опиша с оперна ария - In questa reggia (онова, което искам да ви кажа, започва от 03:37 и продължава до края).
3. Бих се отказала от много неща в името на някоя голяма, голяма мечта, но не - не бих се отказала от хората, които обичам, защото без тях триумфът ми не би бил пълен, аз съществувам чрез тях. А и обичам да споделям щастието си. :)
В края на ноември
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ето ме и мен. Хопала :)

Посочи един пример за собствената си изключителност, моля :wink:

В какъв стил биха били шедьоврите ти в изобразителното изкуство?

Опиши някой сюжет, който би бил идеален за либрето на опера, но никога не е бил опера. В какъв стил би била операта?

Кога ще се срещнем с теб? :wink: :oops:

Кое е най-масовото, комерсиално, плиткоумно и консуматорско нещо, без което не можеш? И за да дам пример, веднага признавам - аз не мога без McDonald's, наистина :roll:

Благодаря ти!

Едит:

Сетих се още нещо - голяяям риспект за отговора за Ридж (щото така се пише, миналата седмица четох книга по сериала) и Брук и тяхната одисея. Като се видим, ще ти кажа защо :lol:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Sanctus Espiritus написа:"В десетката", без Иво Инджев... :mrgreen:

1. Вярваш ли в Исус Христос?
2. Ако имаш неограничена сума пари и трябва да си купиш едно нещо с тях, какво ще бъде?
3. Какво мислиш за Мадона?
4. А за Оскар Уайлд?
5. Люто или по-безвкусно? Солено или безсолно? Любима подправка?
6. Харесваш ли цветя? Букети или в саксии?
7. Каква е връзката ти с Финландия точно? (така и не разбрах...)
8. Интересуваш ли се от изобразително изкуство? Предпочитан вид? Течение? Художници?
9. Малки градове или големи "ситита"?
10. Любим мюзикъл? (поне първите няколко...) Филмови или live версии препочиташ? (защо ли питам :P )
1. Вярвам в Бог. Избягвам да се задълбавам във въпросите на религията, тъй като не се чувствам компетентна по тях - то е все едно да опитваш да обясняваш безкрайността на Вселената с крайни понятия. Иначе - да, Иисус е съществувал обективно, но оттам насетне...
2. Ееее, не може ли да са 2, щом сумата е неограничена? Бих купила piano nobile във Венеция, за да го подаря на един приятел. И къща в Тоскана. 30-35 млн. евро биха били достатъчни.
3. (Без)крайно успешен PR продукт. Не я слушам, не ме дразни, но просто не разбирам защо е цялата тая шумотевица. Не мисля, че я заслужава. Имам много приятели, които я боготворят. Иначе мисля, че въпреки тренировките и т.н.т. възрастта й пролича - наскоро гледах някакви снимки в "Паралели", изглеждаше потресаващо без грим.
4. Разкошен и много, много тъжен.
5. Безсолно, категорично. Иначе обичам и пикантно, ама не съвсем да не се яде; любимото ми сирене например, е адски безвкусно. Любими подправки - хм... черен пипер и магданоз. Не обичам бахар, кимион и дафинов лист. Но любимите ми комбинации (май съм го споменавала) са месо с плодове, панирано/печено сирене с мед и орехи, салата от краставица и ягоди с копър или зеле с праскови и диня.
6. Обожавам цветя, особено слънчогледи. Обичам и кали, и гербери, обаче ми е жал, че са откъснати и ще увяхнат, така че не бих си купила просто така. Ако ми подарят, им се радвам. В саксия не виреят при мен, доказано е емпирично - мога да уморя и кактус, уви. Нищо не ме успокоява така, както огромна нива със слънчогледи - дори и на картинка.
7. Бях там (в Юваскюла) 5 месеца (август-декември 2006) по една програма за студентски обмен - Еразъм. Ще чуеш за нея в университета, няма начин. Беше разкошно, наистина е друг свят, научих много, промених се доста - за добро, надявам се. :) Тогава започнах и блога и оттам идва и eli-finland.

Сега ги пускам, че да не се затрият пак и продължавам с последните 3 въпроса. :)
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

... продължение на горното:
8. Да, интересувам се, но познанията ми са много, много плитки :D В смисъл, всичко е на равнище "харесва ми-не ми харесва", което трябва да се промени. Категорично не съм експерт.
Харесвам живописта. Холандския Златен век (начело с Рембранд и Вермеер), фламандските майстори от 15 век, ар нуво - Климт, може би и Муха; харесвам и различни руски художници - особено Репин и Айвазовски, които са ми детски сантимент. От българските художници особено харесвам Иван Тричков от по-старите майстори (30-те години на 20 век), както и един-двама по-неизвестни художници като Радулов, например. Но, пак повтарям, не разбирам нищо от тая работа. :?
9. Честно казано, съм градско момиче, колкото и да ми се искаше да не е така. В много малък град или село мога да изкарам около седмица, преди да ми стане чоглаво и да не ме свърта на едно място. Въпреки, че след СтЗ любимите ми градове са Петербург и Истанбул, не си представям да живея в друг толкова голям град (в тези двата си се представям доста добре, особено в първия). Истината е по средата - важното е да мога да остана насаме с мислите си, без да се чувствам самотна и в града да има прилична опера и поне 1-2 театъра (плюс куклен). Това е идеалният по големина град за мене. :D
10. Хммм... не се сърди, но най-любимия няма да го кажа. Пазя си го много ревниво. Иначе харесвам "Джекил и Хайд", "Целувката на Жената-паяк" (великоооо!), "Чикаго","Ах, този джаз", "Кабаре", "Красавицата и звяра", "The King and I", "The Sound of Music", "Коса", "Мери Попинс", "Опера за три гроша" (доколкото може да мине за мюзикъл, тъй като по природа е зингшпил). И ще те изненадам, но предпочитам аудио записите - не обичам да ги гледам. Наживо пък - хич. Само "Коса" съм гледала и бях потресена.
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Boromir написа:Посочи един пример за собствената си изключителност, моля :wink:
Хм, знаеш ли, посочи ти един пример за моята изключителност. :D За мен е трудно да го направя.
В какъв стил биха били шедьоврите ти в изобразителното изкуство?
Хаха, нещо авангардно ще е, та да не си личи, че не мога да рисувам. :lol: В това съм категорична. Кураторите ще ми звънят да питат кое е горе и кое - долу на платното, ако няма кукичка за окачване, която да подскаже.
Опиши някой сюжет, който би бил идеален за либрето на опера, но никога не е бил опера. В какъв стил би била операта?
Остави ме да помисля, ще ти отговоря. И ще бъде белкантова, ако приемем, че са живи хората, които биха могли да я напишат. Иначе - на прима виста мога да ти кажа, че може да се направи Вагнеров вариант на някоя приказка на ужасите - Вилхелм Хауф, например. Бррр...
Кога ще се срещнем с теб? :wink: :oops:
Е, аз ти оставих телефон и т.н.т., за да звъннеш, когато си в България. Ти не се обади. Аз какво съм виновна, ам? Иначе... все някога ще се видим. :lol: Те краставите магарета...
Кое е най-масовото, комерсиално, плиткоумно и консуматорско нещо, без което не можеш? И за да дам пример, веднага признавам - аз не мога без McDonald's, наистина :roll:
Това с McD's ме уби, честно. :D И много ме замисли... мога и без нет, мога и без телевизия, мога и без fast food... Но най-комерсиалното, плиткоумно и консуматорско нещо, без което наистина не мога, са комедиите на Съни Сънински. Горните определения критиката ги ползва доста често, а аз наистина си го обичам. Не че не бих могла да живея без тях, но бих искала да са част от културната ми програма възможно най-дълго време. :) Той е чаровник.
Благодаря ти!
И аз на теб.
Едит:

Сетих се още нещо - голяяям риспект за отговора за Ридж (щото така се пише, миналата седмица четох книга по сериала) и Брук и тяхната одисея. Като се видим, ще ти кажа защо :lol:
Да, наистина се пише Ридж, щото е Ridge, ако не се лъжа. Имаше някакъв номер, да намериш статията за филма във википедия и да я преведеш с онлайн транслейтъра - излизаха големи глупости. :) А ти, прощавай за любопитството, защо си се занимавал с подобна книга? Нима не ти е мил животът? Брррх! Тия са заснели към 6000 серии май... и продължават! Вече ще пропиша сценарии и аз, поне да спечеля някой лев.
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”