Аркадий и Борис Стругацки
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Аркадий и Борис Стругацки
Ъ...какво ще кажете по темата? 
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Аркадий и Борис Стругацки
по десетобалната им давам 9000!!!
Много добри
Страхотни направо. Чела съм им доста неща, само където са много тежки за четене. "Понеделник започва в събота" ми е любима
И не само тя, ма тая е смях. Всъщност е първата ми фантастика - тя ме запали по фантастиката като цяло 
Много добри

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
С риск тук да започнат да ме замерват с камъни, ще кажа, че хич не си падам по руската фантастика. Едно време така и не ми остана място за нея (то не беше Зелазни, Шекли, епично фентъзи ftw!). Обаче един ден като ровехме в склада с книгите (една стая в един недовършен апартамент, където след развода нашите държаха нещата, които не можеха да си разделят и където имаше към 30-40 кашона с книги) изрових адското издание на Стругацки. Твърди, бели корици, сребърни букви и нищо незначещото за мен заглавие "Пикник край пътя"... прочетох го за една нощ. После месеци наред разправях "Щастие за всички даром и..." другото го знаете. Чела съм още едно две неща - "Трудно е да бъдеш бог" със сигурност.
Много ми харесват. Някои хубав ден, когато имам частен остров и всичкото време на света за четене, Стругацки ще бъдат на челно място в Списъка ми...
Много ми харесват. Някои хубав ден, когато имам частен остров и всичкото време на света за четене, Стругацки ще бъдат на челно място в Списъка ми...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Ъм...бтв, някой да е чел "Куца съдба", да сподели впечатления...?
Иначе за мен са най-големите във фантастиката и живото доказателство, че даже и в държава като СССР може да изникне талант, който да не е дисидент.Е, има и още някакви ефремовци и шолоховци, но те са друг случай.
Малко ми е тъпо, понеже просто няма какво да напиша, освен да тръгна да възхвалявам до небесата едно по едно всичко тяхно, което съм чел, освен "Обитаемият остров"(не че е лоша, просто е малко по-юношеска и непретенциозна;иначе по нея, доколкото знам, сега се снима филм) и "Времето на дъжда", на която краят ми се стори леко клиширан, иначе си беше супер.
Но все още не съм им чел ужасно много неща - "Понеделник започва в събота", "Приказка за тройката", "Натоварени със зло"... и още дватричетири пъти по толкова.
А един мой добър познат има автограф от Борис Стругацки и иска един лев да го даде на някого да го види само...
Иначе за мен са най-големите във фантастиката и живото доказателство, че даже и в държава като СССР може да изникне талант, който да не е дисидент.Е, има и още някакви ефремовци и шолоховци, но те са друг случай.
Малко ми е тъпо, понеже просто няма какво да напиша, освен да тръгна да възхвалявам до небесата едно по едно всичко тяхно, което съм чел, освен "Обитаемият остров"(не че е лоша, просто е малко по-юношеска и непретенциозна;иначе по нея, доколкото знам, сега се снима филм) и "Времето на дъжда", на която краят ми се стори леко клиширан, иначе си беше супер.
Но все още не съм им чел ужасно много неща - "Понеделник започва в събота", "Приказка за тройката", "Натоварени със зло"... и още дватричетири пъти по толкова.
А един мой добър познат има автограф от Борис Стругацки и иска един лев да го даде на някого да го види само...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
btw, прочети последната на Лукяненко, в трета й част влиза в много брутален спор със Стругацки
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Мила, братле, ти СИ астралния ми близнак. вече е време да го обявим официално според мен.
Пикник край пътя го открих покрай первютата на СТАЛКЕР, които четох в едно геймърско списание преди 7-8 години. И после и аз като теб повтарях "Щастие за всички" месеци
Преди това бях чел Понеделник започва в събота, което слага хари потър в малкия си джоб още преди да е измислен, а Трудно е да бъдеш бог е доста иновативно за комунистическа фантастика. Не знам дали има експлоатирана такава идея на запад преди това.
Класика, няма какво повече да кажа.
Пикник край пътя го открих покрай первютата на СТАЛКЕР, които четох в едно геймърско списание преди 7-8 години. И после и аз като теб повтарях "Щастие за всички" месеци
Класика, няма какво повече да кажа.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
твърдо да, обожавам научна фантастика
последно четох една много готина новелка милярд години до свършека на света или нещо от сорта, идеята беше, че закона за нарастване на ентропията пречеше на едни учени да направят големи открития
последно четох една много готина новелка милярд години до свършека на света или нещо от сорта, идеята беше, че закона за нарастване на ентропията пречеше на едни учени да направят големи открития