Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
nef
В началото бе словото

Re: Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)

Мнение от nef »

Animassacre написа:Ами... Братя и сестри. Вчера се записах официално... Ако искате може да се опознаем преди да започне годината чрез скайпове, айсикюта и така нататък, за да можем да сме силни заедно, когато дойдат да ни хранят със зеле, да можем заедно да ги избием второкурсниците. :lol: :lol: :lol:

Пък иначе: ayanamisslave

Поздрави
Айде едно скайпче и от мен: nev5465464 (писна ми да измислям тъпи никове и наблъсках на numpad-a каквото можах... ^_^)
Аватар
nut
В началото бе словото

Мнение от nut »

Можем да си направим Public chat направо,бая хора сме :mrgreen: И btw и моят скайп e в профила ми.
Feel what you feel as long as it's real.
Аватар
windinthetank
В началото бе словото

Мнение от windinthetank »

crystal написа:
windinthetank написа:Аз чета Sons and Lovers... 20-30 страница... Имам и прословутата Тес, всичко останало е дефицитно в Бургас. Ще се чете явно като емигрирам в София. :)
И без това едва ли ще мога да изчета и тея двете до един месец...
sons and lovers ще ти трябва втората година (а на мен-тази, но ме мързи да я почна 8) )
ако някой има някакви въпроси относно първи курс, с удоволствие бих помогнала. с ръка на сърце мога да кажа, че имах една мн весела и общо взето лесна първа година. дано и сега е така :]
Оф, стига де! Тогава защо ни ги дават тези заглавия, като няма да ни трябват първата година? Нищо, аз ще си я довърша, много мразя да оставям непрочетени книги... въпреки че заради тази оставих наполовина пълното издание на Пътеводителя...
Wind is bisexual because it blows everyone!!!
Аватар
Animassacre
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Animassacre »

Ok, адвайте се, аз ще аддна които дадоха инфо и ще ви събера в общ чат.

Успех и до утре.
Изображение
Subete ga shindeiru toki ni boku wa ochi ochi shitte irarenai!
Kikanju no mae ni aru ken no you ni boku wa tomenai!!!
Аватар
TheGreat7
Танцуващия с клавиатури

Мнение от TheGreat7 »

missparker написа:Аз днес благополучно приключих The Mill on the Floss :D :D Въпреки, че останах малко разочарована - завършва много кофти :( , се радвам защото вече ще си дам почивка от английския- поне засега се захващам с испанския :bounce: :bounce:
Точно тази книга на Джордж Елиът я четох още в гимназията. Една от любимите ми е :wink: Вярно, няма "хепи енд", но все пак историята е мн завладяваща. Пък и доста си обогатих речника тогава :lol:
The harder you fall, the higher you bounce...
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

Оп и аз се "разчетох" вече, но нещо "Great Expectations" не ме впечатлява засега... Ако някой има представа, може ли да ми каже коя е най-голямата боза сред тези книги... нещо от рода на "Wuthering heights" предпочитам... не може да няма подобна :roll:
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
crystal
В началото бе словото

Мнение от crystal »

windinthetank написа:
Оф, стига де! Тогава защо ни ги дават тези заглавия, като няма да ни трябват първата година? Нищо, аз ще си я довърша, много мразя да оставям непрочетени книги... въпреки че заради тази оставих наполовина пълното издание на Пътеводителя...
фактически...като се замисля миналата година ни казаха "гледайте да си вземете изпита тази год., защото от следващата ще има повече неща за четене", така че може и да си на прав път със синовете и любовниците :drunken:
Hold ur breath and count to ten
Аватар
Анна
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Анна »

Всъщност няма никакъв смисъл да започвате книгите от сега, ако питате мен. :) Половината от тях няма да ви трябват, някой по-горе си каза че ако си отваряте ушите на семинари ще сте достатъчно наясно за какво става дума в книгите и напълно го подкрепям. Що се отнася до другата половина, в семинарите се покрива по една книга на два семинара в *най*-добрия случай, което е една книга на две седмици, предостатъчно! Ако сте като мен, като ги прочетете сега, до втория семестър ще сте ги забравили така и така.

Споменах ли колко обичам тая специалност? :D Пожелавам ви успех и наистина, най-искрено ви завиждам че ще сте първи курс.
<person A> "Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge" - Charles Darwin
<person B> wtf? begets isn't a word. quit trying to make up words, ****face.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

О,Ани!Закво не ми отговаряш на скайпа? ;р
Иначе за мен най-голямата боза е "Sons and Lovers"...оставаха ми 50-ина страници и ме домързя да я дочета.Протагонистът беше е..си емото.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Animassacre
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Animassacre »

Norwegian Wood написа:Протагонистът беше е..си емото.
Ем, англичани... :roll: Или са пънкари, или емота. :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Subete ga shindeiru toki ni boku wa ochi ochi shitte irarenai!
Kikanju no mae ni aru ken no you ni boku wa tomenai!!!
Аватар
FreaKy
От дъжд на вятър

Мнение от FreaKy »

Анна написа:Всъщност няма никакъв смисъл да започвате книгите от сега, ако питате мен. :) Половината от тях няма да ви трябват, някой по-горе си каза че ако си отваряте ушите на семинари ще сте достатъчно наясно за какво става дума в книгите и напълно го подкрепям. Що се отнася до другата половина, в семинарите се покрива по една книга на два семинара в *най*-добрия случай, което е една книга на две седмици, предостатъчно! Ако сте като мен, като ги прочетете сега, до втория семестър ще сте ги забравили така и така.

Споменах ли колко обичам тая специалност? :D Пожелавам ви успех и наистина, най-искрено ви завиждам че ще сте първи курс.
То не че ние сме се залетяли да четем де ...поне аз :lol:
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

Къде се изгубихте всичкии? Да не би да четете книгите?

Ще има хора, които сега декември ще ходят на изпит на Кеймбридж? Между другото от догодина май сертификатите ще важат за 5 години, а не за цял живот. Затова мисля да хвана последния влак... други желаещи? :roll:
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Един съвет за книгите от почти завършил - намерете си ги на аудиокниги :) Останалите ги четете само в краен случай.
jolly_f написа: Ще има хора, които сега декември ще ходят на изпит на Кеймбридж?
А що е то, за незапознатите?
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

:shock:
First Certificate
Advanced
Proficiency...
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

А, да, тия думи вече ми говорят нещо. :oops:
Аз навремето изкарах един Pitman и един Toefl, ама с други не съм се занимавал. Мисля си, че дипломата за завършена английска филология значи повече от тия сертификати и ще ми е достатъчна. :)
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Заключено

Обратно към “ФКНФ”