Към студентите по славянска филология

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Аватар
_bluehearth_
В началото бе словото

Re: към студентите по славянска филология

Мнение от _bluehearth_ »

извинявам се, че се намесвам в темата :oops:
hanna написа:Бъдещи колеги,пишете!
hanna, какво стана, приеха ли те?
Nothing is impossible to a willing mind...
Аватар
Kleo
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Re: Към студентите по славянска филология

Мнение от Kleo »

hanna написа:Драги студенти, някой може ли да ми отговори къде мога да намеря украинско-български и българо-украински речници и учебни пособия по украински език? Обикалях много книжарници, но навсякъде ме гледат странно,когато казвам какво търся. А знам,че има издадени такива книги. Всякаква информация по този въпрос ще ми е полезна. Благодаря.

hanna, провери ли в Книгомания в Mall-a между "Стамболийски" и "Опълченска ", в руската книжарница на ул. "Шести септември" (ако вървиш по "Аксаков", трябва да завиеш вляво по посока ул. "Славянска" и преди да излезеш на последната, ще видиш магазина), в книжарниците около СУ, на "Славейков", в Столичната библиотека пак там? Засега не се сещам къде другаде да опиташ! :roll: Успех!!! :)
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
niki_smolqn
В началото бе словото
Специалност: сърбохърватистика
Курс: първи

Мнение от niki_smolqn »

А аз не мога да си намеря речник по хърватски. Някой знае ли къде има?
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Питай си преподавателите... аз имам
електронен хърватски речник, който
не използвам де, но го имам все пак.
Ако искаш, пиши ми на ЛС.
hanna
В началото бе словото

Мнение от hanna »

Здравейте отново! Дали са ме приели ??? Да... За пореден път... Но в крайна сметка реших, че най-подходящо за мен ще е да уча задочно. Във връзка с това се поинтересувах какви възможности предлагат и други университети... Сега уча в ПУ " Паисий Хилендарски " руска филология задочно. Ето така се преобръщат нещата понякога...
Благодаря за информацията относно речниците !!!
Threatened by shadows at night, and exposed in the light.........................Shine on your crazy diamond.....................
niki_smolqn
В началото бе словото
Специалност: сърбохърватистика

Мнение от niki_smolqn »

Някой може ли да ми каже от къде мога да се сдобия с потребителско име и парола за вход в секцията електронен студент?
misspapazova
От дъжд на вятър
Специалност: Испанска филология
Обратна връзка:

Мнение от misspapazova »

Сега ще кандидатствам и искам да попитам дали по бал се класират кандидатстудентите за отделните езици от славянска филология или няма зна4ение от бал, и е по йелание...
Me gustaría inventar un paí­s contigo para que las palabras como patria o porvenir bandera, nación, frontera, raza o destino tuvieran algún sentido para mí
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

misspapazova написа:Сега ще кандидатствам и искам да попитам дали по бал се класират кандидатстудентите за отделните езици от славянска филология или няма зна4ение от бал, и е по йелание...
Има значение, потръси из темите или с търсачката на форума,
писано е повече от 10 пъти как се прави класирането за
отделните славянски езици. Успех!
petrusenko
В началото бе словото
Специалност: Славянска филология - Украинистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от petrusenko »

hanna написа:Драги студенти, някой може ли да ми отговори къде мога да намеря украинско-български и българо-украински речници и учебни пособия по украински език? Обикалях много книжарници, но навсякъде ме гледат странно,когато казвам какво търся. А знам,че има издадени такива книги. Всякаква информация по този въпрос ще ми е полезна. Благодаря.
Има такива речници, но са доста слаби, а и съм ги виждал само в украинистичния кабинет. Иначе има два добри он-лайн речника - http://cybermova.com - англо-украински и украино-английски; и http://slovnyk.net , който е украински тълковен речник с над 120 000 думи! При работа с двата речника можеш да си намериш почти всяка дума, която ти трябва ;) Важно е обаче да ползваш украинска клавиатура, защото иначе не признава английското "i", по този повод ти пускам и един линк с фонетична украинска клавиатура - http://www.shklar.org/keyboard/ - там има инструкции как да си я инсталираш + схема на подредбата клавиатурата ;)
The Petrusenko Experience blog: http://petrusenko.zxq.net
Facebook profile: http://www.facebook.com/martin.s.petrusenko
Аватар
smehurko
В началото бе словото
Специалност: славянска филология
Курс: трети

Мнение от smehurko »

Не си ли ПОСТОЯННО на лекции (особено по език),нямаш никакъв шанс.
Или в крайна сметка можеш да избуташ,но резултатът едва ли ще е задоволяващ. Ако влизаш просто,за да завършиш и да имаш диплома - стреляй. Ако наистина ти се учи това - намери начин или отложи. ;)
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”