Старата тема е заключена, щото е голяма каша.
Специална педагогика
Модератори: Pisobella, The_Guide_Of_The_Student
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Специална педагогика

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Jeuelle
- В началото бе словото
Re: Специална педагогика
Здрасти , здрасти
.
От тази година и аз ще съм специален педагог
..
От тази година и аз ще съм специален педагог
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Добре дошла
Това ли искаш да учиш?
Честно казано не знам дали си чела предната тема, но лично за мен специалността е доста интересна
С удоволствие ще помагаме ако имаш въпроси
Тук се подвизават и други специални педагози 
Това ли искаш да учиш?
Честно казано не знам дали си чела предната тема, но лично за мен специалността е доста интересна

- Jeuelle
- В началото бе словото
Много , адски много искам да уча специална педагогика

Тооооолкова се радвам , че стана - чак място не мога да си намеря
.
Когато се освестя , ще попиша по-сериозно...
П.С - Лелеее , сградата на факултета е много , много приятна
. Много ми хареса там
. Абеее , всичко е 6 .

Тооооолкова се радвам , че стана - чак място не мога да си намеря
Когато се освестя , ще попиша по-сериозно...
П.С - Лелеее , сградата на факултета е много , много приятна
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Факултета ни е супер - честно казано по мое лично мнение е най-якият(или поне от най-яките
Радвам се, че си искала и са те приели точно това
А защо искаш точно това да учиш ?

- Jeuelle
- В началото бе словото
Защото .... хмм
Винаги съм се определяла като много чувствителна и хуманна личност.
Винаги съм искала да помагам на нуждаещите се (звучи малко филмирано , знам) ...
...И усетих , че тази специалност ще ми помогне за в бъдеще да работя и да правя това за което чувствам , че съм призвана
.
Знам , наистина звучи много сълзливо и захаросано , обаче аз си го разбирам така.
А би ли ми "разказала " с няколко думи , какво представляват преподавателите и на кой материал най-много се набляга първата година .
Разглеждах уебсайта , но там всичко е написано по-формално и бих искала да видя студенстко мнение

Поздрави
Винаги съм се определяла като много чувствителна и хуманна личност.
Винаги съм искала да помагам на нуждаещите се (звучи малко филмирано , знам) ...
...И усетих , че тази специалност ще ми помогне за в бъдеще да работя и да правя това за което чувствам , че съм призвана
Знам , наистина звучи много сълзливо и захаросано , обаче аз си го разбирам така.
А би ли ми "разказала " с няколко думи , какво представляват преподавателите и на кой материал най-много се набляга първата година .
Разглеждах уебсайта , но там всичко е написано по-формално и бих искала да видя студенстко мнение
Поздрави
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Екстра си звучиш
В крайна сметка е важно ти какво искаш и как го чувстваш, без значение как звучи
Иначе....
Накратко - първата година се обръща доста внимание на медицината като цяло
Иначе учиш и малко педагогика и психология. В общи линии е това. Имаш и разни други дисциплини - като например да говориш правилно и изразително, учите разни игри с децата ... абе доста е интересно.
А преподавателите - със сигурност ще има такива, които няма да ти допаднат особено, обаче като цяло са готини хора
Разбрани са.
Мога като цяло доста да пиша за цялата първа година, щото впечатленията са ми доста пресни
Пък и аз бях доста надъхана и с желание ходих 
Иначе....
Накратко - първата година се обръща доста внимание на медицината като цяло
Иначе учиш и малко педагогика и психология. В общи линии е това. Имаш и разни други дисциплини - като например да говориш правилно и изразително, учите разни игри с децата ... абе доста е интересно.
А преподавателите - със сигурност ще има такива, които няма да ти допаднат особено, обаче като цяло са готини хора
Мога като цяло доста да пиша за цялата първа година, щото впечатленията са ми доста пресни

- Jeuelle
- В началото бе словото
Много медицина .... охх
По-точно?
Нали математика няма?
Или има?
По-точно?
Нали математика няма?
Или има?
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Математика няма
Иначе първия семестър учите Анатомия и Физиология
Втория - невро- и патопсихология, патология, неврология и генетика
Не се шашкай
И аз много се бях притеснила, че тая медицина едвам ще я науча, само че се учат най-общите неща само - не като лекарите
Освен това ако си ходиш редовно ( а ти след като имаш желание и мераци предполагам, че това ще е така, или най-малкото ще ти е интересно ) ще ти е по-лесно. Просто ако редовно се следят нещата ще се справиш
В интерес на истината не е толкова трудно, даже напротив. Малко терминологията е кофти, ама ако си ги следиш редовно нещата, няма как да не се справиш
То и да не ги следиш редовно, пак ще се справиш. Материала не е толкова сложен и труден
А като цяло е доста интересно.
п.п. На мен всичко ми е интересно
Иначе първия семестър учите Анатомия и Физиология
Втория - невро- и патопсихология, патология, неврология и генетика
Не се шашкай
Освен това ако си ходиш редовно ( а ти след като имаш желание и мераци предполагам, че това ще е така, или най-малкото ще ти е интересно ) ще ти е по-лесно. Просто ако редовно се следят нещата ще се справиш
То и да не ги следиш редовно, пак ще се справиш. Материала не е толкова сложен и труден
п.п. На мен всичко ми е интересно

- Jeuelle
- В началото бе словото
Благодаря ти!!!
Наистина се бях попритеснила ,
като прочетох това за медицината , но твоите думи ми подействаха окуражително !!! 
Наистина се бях попритеснила ,
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Спокойно
Не е нищо страшно
Може и да ти е по-трудно, но не е нещо, с което да не можеш да се справиш
Ако имаш още въпроси - питай
Може и да ти е по-трудно, но не е нещо, с което да не можеш да се справиш
Ако имаш още въпроси - питай

- constantine
- В началото бе словото
- Специалност: Специална педагогика
- Курс: втори
Здравейте и от мен, колеги!
Взех си и аз успешно матурите и (слава на министър Вълчев че ги пусна, да е жив и здрав човекът) тази година и аз ще бъда в първи курс в Алма Матер, Специална педагогика, редовно
И, честно да ви кажа, адски много се радвам. Първо, защото може би съм един от малкото, които знаят какво е да си "От другата страна" - и аз имам сериозни проблеми със здравето, ако мога така да се изразя... абе с една дума, инвалид, да си го кажем направо. Обаче това не ми пречи да давам всичко от себе си за тези хора, а и не само за тях
Не знам дали е това времето и мястото да ви занимавам с моята история, която на моменти е доста тъжна, и може би едно от малкото хубави неща в нея е че успях да стигна до тук
Всъщност мога да се движа, за уточнение на онези заблудени, които чувайки думата инвалид задължително си представят човек в количка... Много съм си изпатил от некадърни доктори, например съм ослепен с дясното око заради пренасищане с кислород още в кувьоз (едно такова стъклено като аквариум дето слагат недоносените бебета докато укрепнат). Но не това е най-важното. Мисълта ми е, че мога да се поставя на мястото на тези деца, които само с поглед крещят без глас за помощ... И ще са ни в ръцете, от нас ще зависи бъдещето им.
Преди около 4 години с майка ми основахме сдружение на родителите на децата с увреждания в Тетевен (града, в който живея), а от около година има дневен център за деца с увреждания. Работата, няма какво да се лъжем, не е лесна и не е за всеки. Надявам се да намерим общ език, мога да бъда много полезен на всеки, който се интересува от по-детайлна информация относто тези институции и въобще каквото ви вълнува, аз съм насреща
Евала за мотивацията с която поемате (поемаме) по този труден път (особено на теб, Jeuelle, тези деца имат нужда от нас
).
Стягайте се всички, че наесен с песен много ще има да си говорим за нещата от живота
Доскоро!
Взех си и аз успешно матурите и (слава на министър Вълчев че ги пусна, да е жив и здрав човекът) тази година и аз ще бъда в първи курс в Алма Матер, Специална педагогика, редовно
И, честно да ви кажа, адски много се радвам. Първо, защото може би съм един от малкото, които знаят какво е да си "От другата страна" - и аз имам сериозни проблеми със здравето, ако мога така да се изразя... абе с една дума, инвалид, да си го кажем направо. Обаче това не ми пречи да давам всичко от себе си за тези хора, а и не само за тях
Преди около 4 години с майка ми основахме сдружение на родителите на децата с увреждания в Тетевен (града, в който живея), а от около година има дневен център за деца с увреждания. Работата, няма какво да се лъжем, не е лесна и не е за всеки. Надявам се да намерим общ език, мога да бъда много полезен на всеки, който се интересува от по-детайлна информация относто тези институции и въобще каквото ви вълнува, аз съм насреща
Евала за мотивацията с която поемате (поемаме) по този труден път (особено на теб, Jeuelle, тези деца имат нужда от нас
Стягайте се всички, че наесен с песен много ще има да си говорим за нещата от живота
"... та кой си?
- Част от силата, която
желае зло, а все добро твори!"
Гьоте, "Фауст"
- Част от силата, която
Гьоте, "Фауст"
Ехооо здравейте на всички нови колеги!!!Толкова е прекрасно да видиш как някой се радва, че е приет в нашата специалност!Напомня ми на дните,когато аз бях "зайче"
. Много е приятно и ви приветствам,надявам се да запазите плама си до края,децата имат нужда от нас и го заслужават!До скоро във факултета!
Някой живеят по правилата,други ги правят!Do something memorable!
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ей, KEDI, тва лято нещо те нямаше 
constantine иначе добре дошъл и на теб :")
constantine иначе добре дошъл и на теб :")

- constantine
- В началото бе словото
- Специалност: Специална педагогика
- Курс: втори
Добре заварил 
Надявам се не съм ви отегчил с многословието си
Просто искам да ви дам още малко стимул, за да продължите напред с още по-голям хъс!
А пък другото - като се видим. Дерзайте! 
Надявам се не съм ви отегчил с многословието си
"... та кой си?
- Част от силата, която
Гьоте, "Фауст"
- Част от силата, която
Гьоте, "Фауст"