Прием с олимпиади

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

emotioN
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: втори

Прием с олимпиади

Мнение от emotioN »

Не знам дали точно тук е правилното място(надявам се да е така). Моят въпрос е горе долу колко студенти се приемат от олимпиади. Интересуват ме специалностите във ФМИ. Колко студенти ще бъдат приети с олимпиада по математика?
Милан 0 - 4 Интер
Marvin
В началото бе словото

Re: Прием с олимпиади

Мнение от Marvin »

Няма определена бройка за прием, а на изкаралите оценка над 5.00 (май) на националния кръг на олимпиадата тя им се признава като изпитна оценка и с нея могат да участват в класиранията заедно с всички останали.
Има го по-подробно в справочника обяснено :)
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Marvin написа: на изкаралите оценка над 5.00 (май) на националния кръг на олимпиадата тя им се признава като изпитна оценка. Има го по-подробно в справочника обяснено :)
За някои олимпиади си трябва 6 :cat:, докато при други, мисля си, се признава всяка оценка над 5; Абе четете справочника най-добре - там пише :)
ophidia
В началото бе словото
Специалност: Биология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от ophidia »

Чл.25. (1) На лауреатите на национални и международни олимпиади от настоящата учебна година по математика, информатика, информационни технологии, физика, астрономия, химия и пазване на околната среда, биология и здравно образование, български език и литература, руски език, испански език, английски език, немски език, история и цивилизация и философия се признава оценка отличен (6,00) от съответния конкурсен изпит.
(2) На първенците от националните олимпиади по математика и информатика, получили оценка не по-ниска от мн. добър (5,00), тази оценка се признава за резултат от конкурсните изпити по математика и важи за балообразуването за специалностите във Факултета по математика и информатика.
(3) На първенците от националните олимпиади по математика, информатика, информационни технологии, физика и астрономия, получили оценка не по-ниска от мн. добър (5.00), тази оценка се признава за резултат от съответния конкурсен изпит и важи за балообразуването само за специалностите във Физическия факултет.
(4) На първенците от националните олимпиади по химия и опазване на околната среда, физика, астрономия, математика, информатика и информационни технологии, получили оценка не по-ниска от мн. добър (4.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсните изпити по химия, физика и математика и важи за балообразуването само за специалностите в Химически факултет.
(5) На първенците от националната олимпиада по биология и здравно образование, получили оценка не по-ниска от мн. добър (4.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по биология и важи за балообразуването за специалностите в Биологическия факултет.
:albino:
"Some people look at things the way they are and say, 'Why?' I see things the way they never were and I say, 'Why not?'"
Robert Kennedy
emotioN
От дъжд на вятър

Мнение от emotioN »

Благодаря на всички много!!
П.С. Нямам справочник не мисля и да си купувам :)
Милан 0 - 4 Интер
ophidia
В началото бе словото
Специалност: Биология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от ophidia »

Не ти е нужен :lol: :lol: И аз не съм си купувала.
Всичко, което те интересува пише в сайта 8)
"Some people look at things the way they are and say, 'Why?' I see things the way they never were and I say, 'Why not?'"
Robert Kennedy
emotioN
От дъжд на вятър

Мнение от emotioN »

Знаете ли дали приетите хора с олимпиади заемат определената бройка места, утвърдена от МОН или участват на вътрешно класиране и не заемат тези места?
Милан 0 - 4 Интер
Аватар
Clandestine
Драскач
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

emotioN написа:Знаете ли дали приетите хора с олимпиади заемат определената бройка места, утвърдена от МОН или участват на вътрешно класиране и не заемат тези места?
--edit: явно греша. :)
Последно промяна от Clandestine на 04 Авг 2008, 11:16, променено общо 1 път.
Come, my raven, it could be a lark.
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

aaa, не. лауреатите ги приемат над бройката. сигурна съм. така и за университетът е по-добре :)
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Извън бройката са, споко. :)
Изображение
cvetab
В началото бе словото

Мнение от cvetab »

Интересува ме, дали има някой, който е приет във ФМИ с резултата си от олимпиадата по Информационни технологии.
Inside
В началото бе словото
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от Inside »

Аз съм приет с оценка от олимпяда 5:90 в компютърни науки и съм сигурен че заемам бройка, лауреатите с 6:00 се приемат над бройката, а олимпядата по информационни технологии вобще не се признава за оценка във ФМИ.
cvetab
В началото бе словото

Мнение от cvetab »

А в правилника нали пише:
На лауреатите на национални и международни олимпиади от настоящата учебна година по математика, информатика, информационни технологии, физика, астрономия, химия и пазване на околната среда, биология и здравно образование, български език и литература, руски език, испански език, английски език, немски език, история и цивилизация и философия се признава оценка отличен (6,00) от съответния конкурсен изпит.
Кой е съответният изпит, когато олимпиадата е по ИТ, или информатика?
Аватар
Rincewind
В началото бе словото
Специалност: none

Прием с олимпиади

Мнение от Rincewind »

Здравейте
Въпросът ми е за националната олимпиада по ИТ...
Интересува ме дали е възможно да участваш с проект в категория: "Интернет приложения", и да те приемат в специалност от ранка на Софтуерно инженерство?
Да, прочетох правилника за използване на оценката при кандидатстване от олимпиада... но това не отговаря на въпроса дали на проектите от категория: "Приложни програми" се дава повече тежест?
Аватар
bboydev
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от bboydev »

От 2007/8 за ФМИ важат само олимпиадите по математика и информатика. Аз още от 10-ти клас ходех на олимпиадите по ИТ, но точно 12-ти клас стана фала (бяхме 21-ви, а първите 20 проекта отиваха на национална). Тогава съжалявах, но след по-малко от месец ръководството решило, че повече с олимпиадата по ИТ няма да се влиза без изпит ;)
Не вярвам да отпадне някоя от останалите две олимпиади като вариант за влизане, но препоръчвам да си учите и за изпит. Най-малкото каквото и да научите докато се подготвяте - няма да ви е излишно след като ви приемат :)
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
Публикувай отговор

Обратно към “Олимпиади”