Разговори...

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Аватар
candice
В началото бе словото
Курс: трети

Re: Разговори...

Мнение от candice »

hanna написа:Здравей,Магда. Проблемът ти с българския език ми е много познат. Аз също съм чужденка, от Украина съм.И вече от 6 години живея в България. В началото ми беше много трудно да се справям с българския,но го научих много бързо благодарение на постоянното общуване с българи и четенето на български книги.Естествено,изучавах и граматиката.Сега пак имам известни проблеми с езика,основно стилови грешки,когато се опитвам да напиша съчинение,например. Правя някакъв невероятен микс между украински,руски и български,но ще се оправя,да се надяваме :lol: ... А ти от колко време си в България?
Лелее... по - чист и правилен български не бях виждала! Българи, засрамете се! :? :roll:
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
silveto
От дъжд на вятър

Мнение от silveto »

И на мен това ми направи впечатление.Изключително правилен български.Ако тръгна да пиша на испански или английски ще допусна 1000 грешки.А българският се счита за много труден език за чужденци.Възхищавам се!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Смятам, че всеки се старае да пише/говори правилно на дадения език/чуждия, имам предвид/. На мен госпожата ми по английски, ми казваше, че съм по-грамотна от кой да е американец , и то, когато бях 4-5 клас, така че 8)
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Woland
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Woland »

... така че нека унижено сведем глави! ЧУжденците влагат повече старание от нас, носителите на този език, за да го усвоят. А ние какво правим? Веем импотентния си патриотизъм като ползвана тоалетна хартия.

Евала на hanna и останалите като нея! Нека го поставят с кислородна вода на локалните всезнайковци, това е, от което се нуждаят.

:albino:
"... та кой си ти?
- Част от онази сила, която зло желае, а все добро твори!"
М. Булгаков, "Майстора и Маргарита"
Аватар
fantadjro
В началото бе словото
Специалност: българска филология
Курс: първи

Мнение от fantadjro »

Здравейте казвам се Божидара и записах българска филология,защото много ми харесва да се занимавам с литература и граматика.Чрез езика може да се представи култура и с помоща на езика четем и пишем.Грамотността е езикова култура,която всеки човек трябва да притежава независимо в коя държава се намира и не е задължително да му е родина.Има си установени норми,които не бива да бъдат нарушавани.Според мен е недопустимо да излезне някой в ефир по радиото или телевизията и да говори на диалект.В тази връзка бих искала да изкажа на Магда моите поздравления затова,че е успяла да овладее много добре нашия език и да продължава да го усвоява.Да не се притеснява да бърка в крайна сметка всеки се учи от грешките си :) :alien:
Работи сякаш не работиш за пари!
Танцувай сякаш никой не те гледа!
Обичай сякаш никога не си бил нараняван!
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Добре. Добре! Божидара, много добре!
Насърчавам те да се занимаваш с граматика.
Повече.
Аватар
Nukta
От дъжд на вятър
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Nukta »

mebbeth написа:Добре. Добре! Божидара, много добре!
Насърчавам те да се занимаваш с граматика.
Повече.
:albino: :albino: :albino: :albino:
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
Аватар
Woland
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Woland »

Това зли жени на едно място си е опасна работа. Ще взема да ви донесссса няколко камъка да ссси ссссъсссскате на сссспокойссствие.

:albino:
"... та кой си ти?
- Част от онази сила, която зло желае, а все добро твори!"
М. Булгаков, "Майстора и Маргарита"
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”