За какво учим :)

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

lo_flo
Драскач
Курс: втори

За какво учим :)

Мнение от lo_flo »

Ето какво намерих из интернет пространстовото :shock: :shock: :shock:

Успешно неграмотна

Не винаги доброто образование осигурява успешна кариера.

Ето, че една дама от английския град Лийд с преуспяващ бизнес, се е научила да чете и пише едва преди три месеца.

Линда Уордън е на 48 години, но се е запознала късно с четмото и писмото.

Въпреки това тя е собственичка на агенция за организиране на партита, майка е на три деца и живее в луксозна вила.

Явно неграмотността не й е попречила да има успешна кариера.

"През целия си живот нямах самочувствие. Винаги внимавах някой да не разкрие тайната ми. Когато трябваше нещо да се напише, казвах, че имам ужасен ръкопис и по-добре би било секретарките да го напишат, а когато трябваше нещо да се прочете казвах, че не ми е интересно и ми е скучно", обяснява Линда.

Според нея дори съпругът й, с когото се е развела преди няколко години, не е научил съкровената й тайна.

Линда продължава да разказва: "Когато ме повишаваха и ставаше неотложно да чета и да пиша, напусках работата си".

След поредната смяна на работното място, Линда просто е решила да създаде собствена фирма. И понеже няма как да се скрие от самата себе си, жената е събрала кураж да признае неграмотността си и се е записала на курс.

"Вече мога свободно да си отдъхна и ми си струва че едва сега започвам да живея" – споделя тя.

Източник : http://www.dnes.bg/article.php?id=55584

Край от утре спирам да уча :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: На мен това ми се вижда като една голяма грешка на случайността.
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Iasen
В началото бе словото
Курс: първи

Re: За какво учим :)

Мнение от Iasen »

AXAxaa Това направо не е за вярване :D :D :D
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

Нали, виж хората как преуспяват, а ние тука учиме та пушек се вдига :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

нищо учудващо...още големите древни мислители са смятали предприемачите за 2ра ръка хора(в крайна сметка те не произвеждат) и на практика доказвали , че няма нищо сложно в гешефтарските операции, стига да имаш знания и умения...конническото съсловие в древен Рим, колкото и да е било богато, винаги е стояло под (поземлената) аристокрацията в социалната йерархия...за предприемачеството няма образователен ценз...Чл. 19.
(1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Тая нещо менти според мен.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Учим за да не работим (или поне не много, не тежко, ако ли тежко, то пък много добре платено).
Ние можем да не работим и без да учим, но тогава ще си умрем от глад.
Пък и нали сте чували сравнението, че мозъка е като целина - ако орем, и сеем, и копаем, има голям шанс за добра реколта.
Ако пък не орем, не сеем, не копаем също има шанс да поникне нещо и да преуспеем... Но доста по-малък :).
Така че учете, не му мислете.
Аватар
macrobiotic
В началото бе словото

Мнение от macrobiotic »

dimo написа:Учим за да не работим (или поне не много, не тежко, ако ли тежко, то пък много добре платено).
Ние можем да не работим и без да учим, но тогава ще си умрем от глад.
Пък и нали сте чували сравнението, че мозъка е като целина - ако орем, и сеем, и копаем, има голям шанс за добра реколта.
Ако пък не орем, не сеем, не копаем също има шанс да поникне нещо и да преуспеем... Но доста по-малък :).
Така че учете, не му мислете.
:notworthy: Което си е така, си е така.
Мен много ме вдъхнови речта на Стив Джобс на абсолвентите на университета Стандфорд. Заслужава си да се чуе:

http://vbox7.com/play:2226528b
Dum spiro, spero
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Не бях го поглеждал от страната на целината...
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”