Електронна музика

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Гост

Re: kak da stane tova?

Мнение от Гост »

napalno sam saglasna s teb muzikata si e mnogo gotina osobeno za tantsuvane tova si e nai osvobodenata muzika
kuponka

:)

Мнение от kuponka »

Kaline spokoino - az kato kuponka slusham vsichko bez chalga i rap :))) Predi daje po edno vreme ne biah izpuskala metropolis i imah edin period s zelena kosa no kakto se kazva tova otmina, tova koeto ne otmina obache e energiata koqto izbuhva v men vseki put kogato chuq nqkoe qko techno. ne prosto nqkoi ciklej a edno ot onezi proizvedeniq na muzikata koito te karat da se dvijish i da buistvash da slushash i da prejivqvash... za imena ne me pitai zle sam, po skoro mi kaji nqkoi za teb kultovi neshta koito da si drapna i da im se nakefia :))
Аватар
Mitaka
В началото бе словото

Мнение от Mitaka »

Pi4ove,muzikata vi smurdi po vsi4ki paragrafi.Po princip podkrepqm muzikalnata tolerantnost,no v slu4aq s tehnoto-tova ne se trae!
Смърт за Че Гевара!
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Mitaka написа:Pi4ove,muzikata vi smurdi po vsi4ki paragrafi.Po princip podkrepqm muzikalnata tolerantnost,no v slu4aq s tehnoto-tova ne se trae!
Всеки има право на лош вкус...
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Неведнъж съм слушал предствители на този жанр. Има приятни мелодийки, но обикновено са по 3-4 секунди и ако почнат да се повтарят в продължение на 5 минути, някак почват да ме дразнят (описвам начина, по който възприемам този вид музика а не я оплювам). Просто не я усещам по начина по който я усещат феновете й.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
TRANCEr
В началото бе словото

Мнение от TRANCEr »

Ама моля Ви, какво говорите.
TRANCE IS OUR RELIGION
IN TRАNCE WE TRUST.
И никакви чалги и поп-фолкове, и никокво черно. УУУУУУ
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

Калин и Трансър са мои хора!
Ама другите са много зле с електронната музика. :lol:
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:lol
Ясен Петров е човекът! 8) Но слушам доста разнообразни стилове (без онова недоразумение ,знаете ) :x
Иначе ,chill out,Thievery Corporation,Zuco 103,много са .... :lol: :lol: са ми от фаворитите!!!
The empires of the future are the empires of the mind.
Katz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Katz »

Ясен Петров в най-добрия (за него) случай следва да бъде подминат с пренебрежителна усмивка.
Слушайте електро (с умлаут)!

Anthony Rother, Kiko, David Carretta, DJ Hell, Vitalic... (in no specific order)
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:lol: PEACE!... и това е положението :wink:
The empires of the future are the empires of the mind.
pafkata
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от pafkata »

Vlad написа:
Kalin написа:Interesno no kato si pusna link-a i nqma ni6to-samo 4eren ekran.. :)
Ne 4uvam nqkoi da spomenava za tova kakvo po-to4no obi4a da slu6a i..da spomene nqkoi artist ili grupa.
Nqkoi moi liubimci sa: Marco Carolla, Adam Beyer, Thomas Schumacher, Henrich B, Ade Fenton, Umek i o6te mnogo, zanimavali se s minimal :)
aide da 4uq sega vie kakvo slu6ate :P
Pozvoli mi da ti otpravq edna gradivna kritika. Tova koeto si posi4il, ne sa minimal producenti, a techno producenti. Minimal dnes ve4e ne se puska NIKADE v BG, poradi prostata pri4ina, 4e to mai i ne se pravi. Obshto vzeto tova e stil, v koito se izpolzvat tri, 4etiri instrumenta i prez cqloto vreme e edno i syshto. Muzikata minimal beshe populqrna `97-a godina (primer za takyv producent e Chris Liberator i drugi, koito ne sa ve4e nikak izvestni). Az li4no se kefq na Hard-Techno ( i po-speciqlno nemsko). Ako imash jelanie moje da otidesh na nqkoe ot partitata na Hard-Techno.org (ako ne si hodil ve4e razbira se :). Smqtam, 4e shte ti haresa, zashtoto tova e organizaciq, koqto e edna ot malkoto (da ne kaja edinstvenata), koqto vse oshte dyrji na istinskoto techno, a ne pokazva merkantilnost, toleriraiki House muzikata i drugite tam bozi.
Ako iskash da si govorim pove4e na tazi tema, pishi edno li4no syobshtenie, smqtam, 4e shte ti byda polezen.

Respect!
А така батко , образовай младите хора за техното ... Мина му популярноста на тоя жанр и рядко може да се чуе по телевизии и радиа .... Много хора бъркат техното с електро и хаус ...

Аз като кажа на някои хора които слушат метъл , че обичам Техно и Хард Техно , те ми казват че тая лигава диска музика не я понасяли...

Не можеш повярва какви очи отвориха като им пуснах от телефона си някои друго нещо на Марио Раниери и Вайпър-а :lol:
Nothing is Perfect
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Обожавам електронна, клубна, денс и хаус музиката! Йееее! :cheers:
DeepImpulser
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от DeepImpulser »

Ами... аз тука вече не мога да се сдържа и да не напиша нещо...

Темата е електронна музика. В България има електронна музика от 70-сетте години още. Изпълнители като Симо Лазаров и Иван Вълков са дори световноизвестни! Иван е собственик на DS Music.

И аз ви приказвам за Електронна Музика. Това именно е стил, който е доста мелодичен и приятен за СЛУШАНЕ!!! Наподобява Ambient и Dub Electronica. Това всъщност е резултата от житието и битието на един човек - Jean-Michelle Jarre. Или както там се пише правилно... На този вид музика наистина едва ли някои би куфял, скачал, танцувал или каквото и да било още...

Едва през 90-сетте в BG се появяват другите поколения електронни музиканти. И това наистина са поколения, дори ще ви ги разгранича:

1. До 96-та. Файчето, Тибетски Сърца, DRUM, Robotic_111, Енергоблок.
Тогава тези пичове правеха буквално експеримент. Бяха и танцувални и слушаеми, но предимно подражаваха на западните имена.
2. 96-98-ма. Някои от по-горните се измориха и се скриха, докато другите продължиха деиността си. Вече станаха по-малко експериментални и повече танцувални.
3. 98-00-та. Пръкнаха се "софтуерните музиканти". Това ще рече - "имам компютър, имам програми, правя музика". Имената тук вече са предимно от Горна Оряховица и Варна. И са все още малцина. Мога смело да се похваля, че и аз сам от тези хора. Някои имена: Shamanez, Z-D Organization, Rester, Nisho, Jisatsuken, R_O_111 (преди Robotic_111), DeepImpulser (аз), както и доста комерсиални (MM TV) проекти, като Бисквитките например... Стиловете вече се извисяват до IDM, Ambient, Techno, Minimal, Experimental, Trip-Hop, Bleep-Hop...
4. 00-та - досега. Много "младежи" започнаха да цъкат на компютрите си и да правят House, Trance, Hard-Techno и Minimal. Но малко от тях са на наистина професионално ниво.

И последно да поясня нещо - танцувалните подстилове на Електронната Музика са:

1. Techno (във всичките си разновидности)
2. Trance
3. Breakz (отново са доста разновидностите тук)
4. Electro (макар, че има и доста нетанцувално електро)
5. Minimal (по принцип спада към техното, но напоследък се отдели като стил...)
6. Абе... май това е...

И ако продължавате да спорите, то знайте, че нито Hard-Techno-то, нито пък Ambient-а стават за танцуване. Едното е за скачане и блъскане "ходене по стените", електронния аналог на Траш-Метъла. Докато другото е за РЕЛАКС... ;)

Изображение
She stane! Garanciq!...
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Astral Projection, Message From God, Man With No Name...no more comments!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

А какво ще кажете за Fedde Le Grand?
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”