hanna, какво стана, приеха ли те?hanna написа:Бъдещи колеги,пишете!
Към студентите по славянска филология
Модератор: mebbeth
- _bluehearth_
- В началото бе словото
Re: към студентите по славянска филология
извинявам се, че се намесвам в темата
Nothing is impossible to a willing mind...
- Kleo
- Постоянно присъствие
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
Re: Към студентите по славянска филология
hanna написа:Драги студенти, някой може ли да ми отговори къде мога да намеря украинско-български и българо-украински речници и учебни пособия по украински език? Обикалях много книжарници, но навсякъде ме гледат странно,когато казвам какво търся. А знам,че има издадени такива книги. Всякаква информация по този въпрос ще ми е полезна. Благодаря.
hanna, провери ли в Книгомания в Mall-a между "Стамболийски" и "Опълченска ", в руската книжарница на ул. "Шести септември" (ако вървиш по "Аксаков", трябва да завиеш вляво по посока ул. "Славянска" и преди да излезеш на последната, ще видиш магазина), в книжарниците около СУ, на "Славейков", в Столичната библиотека пак там? Засега не се сещам къде другаде да опиташ!
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
-
niki_smolqn
- В началото бе словото
- Специалност: сърбохърватистика
- Курс: първи
А аз не мога да си намеря речник по хърватски. Някой знае ли къде има?
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Питай си преподавателите... аз имам
електронен хърватски речник, който
не използвам де, но го имам все пак.
Ако искаш, пиши ми на ЛС.
електронен хърватски речник, който
не използвам де, но го имам все пак.
Ако искаш, пиши ми на ЛС.
Здравейте отново! Дали са ме приели ??? Да... За пореден път... Но в крайна сметка реших, че най-подходящо за мен ще е да уча задочно. Във връзка с това се поинтересувах какви възможности предлагат и други университети... Сега уча в ПУ " Паисий Хилендарски " руска филология задочно. Ето така се преобръщат нещата понякога...
Благодаря за информацията относно речниците !!!
Благодаря за информацията относно речниците !!!
Threatened by shadows at night, and exposed in the light.........................Shine on your crazy diamond.....................
-
niki_smolqn
- В началото бе словото
- Специалност: сърбохърватистика
Някой може ли да ми каже от къде мога да се сдобия с потребителско име и парола за вход в секцията електронен студент?
-
misspapazova
- От дъжд на вятър
- Специалност: Испанска филология
- Обратна връзка:
Сега ще кандидатствам и искам да попитам дали по бал се класират кандидатстудентите за отделните езици от славянска филология или няма зна4ение от бал, и е по йелание...
Me gustaría inventar un país contigo para que las palabras como patria o porvenir bandera, nación, frontera, raza o destino tuvieran algún sentido para mí
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Има значение, потръси из темите или с търсачката на форума,misspapazova написа:Сега ще кандидатствам и искам да попитам дали по бал се класират кандидатстудентите за отделните езици от славянска филология или няма зна4ение от бал, и е по йелание...
писано е повече от 10 пъти как се прави класирането за
отделните славянски езици. Успех!
-
petrusenko
- В началото бе словото
- Специалност: Славянска филология - Украинистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Има такива речници, но са доста слаби, а и съм ги виждал само в украинистичния кабинет. Иначе има два добри он-лайн речника - http://cybermova.com - англо-украински и украино-английски; и http://slovnyk.net , който е украински тълковен речник с над 120 000 думи! При работа с двата речника можеш да си намериш почти всяка дума, която ти трябваhanna написа:Драги студенти, някой може ли да ми отговори къде мога да намеря украинско-български и българо-украински речници и учебни пособия по украински език? Обикалях много книжарници, но навсякъде ме гледат странно,когато казвам какво търся. А знам,че има издадени такива книги. Всякаква информация по този въпрос ще ми е полезна. Благодаря.
The Petrusenko Experience blog: http://petrusenko.zxq.net
Facebook profile: http://www.facebook.com/martin.s.petrusenko
Facebook profile: http://www.facebook.com/martin.s.petrusenko
- smehurko
- В началото бе словото
- Специалност: славянска филология
- Курс: трети
Не си ли ПОСТОЯННО на лекции (особено по език),нямаш никакъв шанс.
Или в крайна сметка можеш да избуташ,но резултатът едва ли ще е задоволяващ. Ако влизаш просто,за да завършиш и да имаш диплома - стреляй. Ако наистина ти се учи това - намери начин или отложи.
Или в крайна сметка можеш да избуташ,но резултатът едва ли ще е задоволяващ. Ако влизаш просто,за да завършиш и да имаш диплома - стреляй. Ако наистина ти се учи това - намери начин или отложи.