Blood Countess написа:Здравей (и извинявай, че не се включих по - рано

)!
Здрасти

Няма проблем, аз и без това преди да пътувам трудно заспивам, та поне ще си уплътня част от нощта
Blood Countess написа:Вярваш ли в:
...Бог? Защо? Какво е той за теб?
Принципно вярвам в съществуването на някаква по-висша сила, може да я наречем и съдба... Казах някои неща, отговаряйки на въпроса на
Кристо за съдбата... Освен това вярвам, че в крайна сметка в природата съществува и
се поддържа равновесие, като "доброто се възнаграждава, а злото се наказва"

Вярвам в идеята за някаква абстрактна
справедливост. Именно във връзките между начина, по който живеем и нещата, които ни се случват /обективно и вътре в самите нас/ аз виждам представата си за Бог.
Blood Countess написа:...любовта? Защо? Какво е тя за теб? Открила ли си я?
Любовта е навсякъде, тя е смисъл на всичко, как мога да не вярвам в нея?!

За да съществува човек, той трябва
да обича- да обича себе си, хората около себе си, това, което прави, начина, по който го прави... Човекът е механизъм, който се задвижва само с положителни емоции
Любовта я откривам непрекъснато и навсякъде, тя е нещото, което ме зарежда с жизнена енергия

А ако питаш конкретно за интимния й аспект- да, открила съм и нея
Blood Countess написа:....приятелството? Защо? Какво е то за теб?
Приятелството е едно от проявленията на любовта, така че няма смисъл да обяснявам отново дали вярвам в него

Човек има нужда да чувства, че не е сам - нужда от опора, нужда от това да се чувства нужен, нужда от съпреживяване...
Blood Countess написа:...прераждането? Защо? Какво би било то за теб?
Нямам ясен отговор на този въпрос

Рационалната част от мен отхвърля идеята, но от друга страна целият натрупан потенциал не е възможно да се разпилява...
Blood Countess написа:...прошката? Защо? Какво е тя за теб?
Необходимо условие за поддържане на каквито и да било отношения. Катарзис. Проява на сила и от двете страни: да дадеш прошка- да подариш отново доверието си, пренебрегвайки пропиляването му; и да поискаш и получиш прошка- да приемеш факта, че си "несъвършен" и че трябва да се "доказваш" отново и отново.
Blood Countess написа:Какво са за теб доверието и изневярата?
За изневярата писах доста, отговаряйки на
Sway
Blood Countess написа:Кой е първят ти детски спомен?
Също имаше такъв въпрос, но, за да не оставям и тук "бяло поле", ще напиша още един
Понякога нашите ме водеха на село при баба ми и ме оставяха за няколко дни. Спомням си как една зимна сутрин, много рано, може би около 6ч., баба ми става, пали печката /от тия старите печки с дърва/ и пуска радиото, а по радиото всяка сутрин имаше приказка /ако се сещате, почваше с едно кукуригащо петле и я разказваше някакъв чичко, който четеше всички роли

/. Аз се завивам до нослето в одеалото, навън е още съвсем тъмно и гледам как отблясъците от пламъците играят върху стената, а топлината постепенно се разпростира в стаята. Пламъците приемат странни и магически очертания, взирам се в тях толкова силно, че забравям за всичко съществуващо и се чувствам съвършено спокойно. И до днес си представям точно тази картина при споменаването на думата уют и топлота
Blood Countess написа:Сънуваш ли? Какво? Как си го обясняваш?
Преди- непекъснато, сега- почти не. Различни неща- изкривени случки от действителността; проекции на желанията и плановете ми; както и неща, изглеждащи ми абсолютно алогични, но със сигурност с някакъв смисъл. Не се стремя да тълкувам сънищата, за момента това е част от мен, която е terra incognita.
Blood Countess написа:Надеждата е...?
Абсолютно необходимо жизнено условие. За да вървим нанякъде ни трябва стимул, а единственият истински такъв е надеждата, че можем да постигнем нещата /или че "ще се случат"/ така, както ги желаем.
Blood Countess написа:Лъжата е...?
Малко ми е странно да давам такива "дефиниции"

Може да бъде както проява на "егоизъм" /да излъжеш, за да облагодетелстваш себе си в ущърб на някого/ и като такава да се осъжда, така и на "алтруизъм" /да излъжеш, за да предпазиш някого от нещо, което е в твоя власт/ и като такава да се оправдава.
(Двете понятия в кавички съвсем неслучайно са в кавички, но за това ще пиша след малко
)
Blood Countess написа:Вярата е...?
Опора. Виж отговора за надеждата
Blood Countess написа:Истината е...?
Субективна. Това, което е истинно за един може да бъде неистинно за друг. Освен това едно и също нещо в различни периоди и състояния в живота не един човек може да бъде както истинно, така и неистинно. От тази гледна точка може би следва да категоризираме като
истинни единствено обективните ялвения от действителността или
фактите. Само дето и те могат да бъдат тълкувани по различен начин от различните съзнания. Така че
"Истината е това, в което в този момент вярвам"
Blood Countess написа:Защо Публична администрация?
Случайно

Просто звучеше добре като за първо желание, така и я написах

/На бас, че не си очаквала такъв отговор!

/
Blood Countess написа:Най-приятната изненада, която някой ти е правил някога?
Не мога да категоризирам или степенувам. Всяко нещо, което някой е направил с желанието да ме зарадва, влиза съвсем спокойно в тази категория, и всички те са еднакво прекрасни!
Blood Countess написа:Любим рефрен?
"...А мойта кака
така да ме прецака...
Мойта кака
е грозна даже в мрака"
Обратен ефект са култови!

Това ми е една от любимите песнички и нещо, което припявам сравнително често за ужас на околните
Blood Countess написа:Най - най - любима песен?
Не можеш да искаш това от мен! Няма "любима песен". Има много любими песни, които чувствам близки до себе си и в определени моменти една или друга от тях се доближава още повече.
Blood Countess написа:"ЗА" или "ПРОТИВ":
...секс без любов?
"За", ако няма емоционално обвързали се и впоследствие наранени страни. Но
истинското изживяване е
с любов
Blood Countess написа:...любов без секс?
Какво против мога да имам? Любовта не се олицетворява със секса; той е просто още едно прекрасно нейно проявление.
Blood Countess написа:...секс за една нощ?
"За", при условията на първата хипотеза
Blood Countess написа:...пушенето (тютюн, трева)?
По принцип съм "против" всичко, което може да доведе до зависимост, както и всичко, което вреди на здравето. Но 1. няма как да избягаме от всички неща в живота ни, отговарящи на някое от горните условия и 2. всеки има правото да избере начина, по който да се съсипе
Иначе лично аз не пуша и никога не съм пушила
/и не пия, и по мъже не ходя...
/