Размисли и страсти с мен :)))

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с мен :)))

Мнение от ^PrincessA^ »

Мила написа:Тъй като ми е скучно, ще ти попиша въпроси, ако надхвърля разрешената бройка, просто си избери на кои да отговориш без значение от позицията им.
Няма проблем, и на мен ми е скучно :lol:
Мила написа:Промени ли се оношението ти към форума, откакто стана админ?
Не много в сравнение с момента, когато станах модератор. Просто в голяма част от случаите се налага да гледам на всички не като на индивидуалности, а като на "потребители".
Мила написа:Имало ли е случаи, когато си се чувствала безпомощна и как го преодоляваш?
Както казах вече, това е най-големият ми страх :? Да, случвало се е... Винаги е тежко. В такива моменти се връщам към мисълта, любима на Ангел- че съм направила всичко, което зависи от мен /защото никога не обявявам за "приключена" ситуация, в която съм могла да направя "още нещо"!/. Тази мисъл става нещо като мантра, която повтарям на себе си или на хората около себе си, ако случващото се засяга и тях. Другото, което винаги правя, е тъпо и упорито да се стремя да предвидя всички възможни развръзки и последици, които не мога да предотвратя/променя, и поне да се подготвя/да подготвя другите психически за тях.
:mrgreen:
Мила написа:Очевидно, не се нуждаеш от много сън, поне по време на сесия, но какво сънуваш, когато спиш? Опиш най-странния си сън?
:lol: :lol: :lol: Абе не е като да не се нуждая, но някак успявам да се справям и без него... Иначе отдавна вече не сънувам- просто се просвам в леглото и заспивам като труп. Виж, в училищните години имаше много странни и като че ли начело на класацията е прословутият ми сън, в който се бях превърнала в еднорог! :shock: :lol:
Мила написа:Кога започан да четеш Стивън Кинг? Плашили ли са те книгите му? Кой е любимият ти момент във книгата "Сиянието"?
Не помня точно, трябва да съм била на 12-13 години... Първото нещо, което прочетох беше "То". Бях чувала за нея, знаех, че едва ли точно това е най-подходящата възраст, на която да я чета... Но винаги ме е привличала мисълта да тествам "границите" си- и физически, и психически :)
Иначе Кинг ми е преди всичко тъжен... Не ме е плашил в общоприетия смисъл, не ме е стряскал... По-скоро е нещо като тих ужас от това на какво сме способни хората, когато се срещнем с нещо различно, нещо, което не разбираме... доколко можем да бъдем нетолерантни и откровено жестоки... :(
Обожавам "Сиянието" и може би затова ми е трудно да посоча един определен момент от нея. Много силно е например описанието, когато Джак счупва ръчичката на Дани. Както и когато малкият за пръв път вижда думата...
Мила написа:Ако снимат филм за живота ти кои песни биха отговаряли на следните ситуации:
Тук ме заби! :lol:
Първите 4 са на асоциативна основа, другите са свързани със спомени:
-раждане - Scorpions - Born to touch your feelings
-първи стъпки - Scorpions - To be no. 1
-детски пакости - Guns 'n' Roses - Sweet child o' mine
-първи учебен ден - Bryan Adams - The best of me
-първа любов - Nirvana - Smells like teen spirit
-първа целувка - Loona - Hijo de la luna
-КСК - Helloween - If I could fly
-първият купон в Студентски - O-Zone - Dragostea din tei :lol:
-първа сесия - Nickelback - How you remind me
-държавните - Rammstein - Benzin
Мила написа:Сега, след като си вече бакалавър, какви са бъдещите ти творчески планове?
Мастърски :mrgreen: И развитие в сфера, ужасно далечна от бакалавърската :lol:
Мила написа:Колко татуса имаш? Какви? Къде? Ще си правиш ли други?
Дракон на гърба и слънце отзад на глезена. Иска ми се още един за момента, но изчаквам да го усетя наистина... Татус не се прави по прищявка, трябва да го почувстваш с цялото си същество... Винаги ми е било трудно да го обясня на някого, ако не познава тази емоция :roll:
Мила написа:Какво ти даде СУ? А какво ти взе?
На нещата, които ми се случват обикновено гледам като на подаръци от съдбата :) В тази връзка, дал ми е, но не ми е "взел". Може би аз също съм му дала :) Университетът ми даде най-вече простор- да мисля, да се развивам, да действам, да правя каквото реша със себе си... даде ми топлота и чувство за принадлежност... и най-вече ми даде контакта с прекрасни хора- както преподаватели, така и (най-вече) колеги :D
Мила написа:Ако можеш да си направиш Dream Band (същото като Dreamteam, ама с музиканти), тя би включвала...?
Не искам да "създавам" Dream Band - такава вече е имало за мен... Просто искам да върна Кърт :cry: (по-субективно мнение - здраве му кажи! 8) )
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

Здрасти.

Някой в живота ти наричал ли те е "Принцеса" ?

Какво мислиш за изневярата?
Би ли я простила?
Кога според теб тя е оправдана?
Би ли спала с женен мъж, знаейки това?

Имаш ли нещо в живота, което би искала да върнеш и промениш?
За какво съжаляваш?
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Swаy написа:Здрасти.
Здравей :)

Swаy написа:Някой в живота ти наричал ли те е "Принцеса" ?
Освен всички форумци ли? :lol: Не.

Swаy написа:Какво мислиш за изневярата?
За мен е нещо непонятно... На първо място не мога да си представя как е възможно, обичайки някого, да се поддадеш на физическо влечение към друг :? Не мога да си представя и как "липсва" нещо във връзката ти или от нещо не си щастлив, и това не се разрешава заедно с партньора, а се търси "бягство" в авантюра с друг човек. Тук не е замесена само любовта, съществува и нещо като уважение, което не би следвало да ти "позволи" да го направиш :roll:
Swаy написа:Би ли я простила?
В контекста на горното- не, не бих. Макар да познавам и себе си, и хората като цяло достатъчно, за да се ограничавам в използването на думата "никога". Напълно осъзнавам възможността някога, при определено стечение на обстоятелствата, с определен човек, да постъпя по начин, коренно противоположен на декларираното преди малко :?
Swаy написа:Кога според теб тя е оправдана?
Не би могла да е. В първия въпрос го обосновах.
Swаy написа:Би ли спала с женен мъж, знаейки това?
Развиваме хипотетична ситуация: Ако бракът му за него се е превърнал във "фиктивен", няма възможност и желание и от двете страни това да се промени, и същевременно между мен и съответния човек има чувства- да, бих. И преди да кажеш, че това противоречи на всичко, което казах до момента за изневярата, нека уточня: след момента, в който всички чувства са изчезнали и е останал единствено "статутът на двойка" /независимо семейна или не/, вече няма как да говорим за изневяра. (Макар за мен да е олицетворене на осъдителна слабост да продължаваш да бъдеш с някого, с когото вече нищо не те свързва!)

Swаy написа:Имаш ли нещо в живота, което би искала да върнеш и промениш?
Всичко, което сме направили или ни се е случило е трябвало да се случи и от него има полза. Наистина вярвам в това.
Swаy написа:За какво съжаляваш?
За това, че понякога егоистично съм наранявала хората около мен. Единствено за това.
Изображение

Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Здравей (и извинявай, че не се включих по - рано :oops: )!

Вярваш ли в:
...Бог? Защо? Какво е той за теб?
...любовта? Защо? Какво е тя за теб? Открила ли си я?
...приятелството? Защо? Какво е то за теб?
...прераждането? Защо? Какво би било то за теб?
...прошката? Защо? Какво е тя за теб?

Какво са за теб доверието и изневярата?

Кой е първят ти детски спомен?
Сънуваш ли? Какво? Как си го обясняваш?

Надеждата е...?
Лъжата е...?
Вярата е...?
Истината е...?

Защо Публична администрация?
Най-приятната изненада, която някой ти е правил някога?
Любим рефрен?
Най - най - любима песен?

"ЗА" или "ПРОТИВ":
...секс без любов?
...любов без секс?
...секс за една нощ?
...пушенето (тютюн, трева)?
ЗАЩО?

:)
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Longbow »

Здравей! И аз моля за извинение, че се включватм така без време!
Но все-пак, имам няколко въпросчета:

1. В контекста на предишни дискусии по темата, какво е твоето мнение за егоизма и алтруизма?
2. Учиш (учеше?) интересни и малко популярни езици - какви и защо?
3. Защо не позволяваш да те изпращат?
4. Прекалявам ли?
5. Какво е отношението ти към понятието „съдба“?
6. Хареса ми един от твоите въпроси: кога и защо за последно се почувства удовлетворена от себе си?
7. Кое е „най-щурото“ нещо, което си правила?
8. Безкрайността. Можеш ли да я възприемеш? Как? Коя? Има ли я изобщо?
9. Опиши черитима форумци с по четири думи, моля те! :-)
10. Разкажи ми/ни за най-устойчивата си черта (дъвката не се брои ;-)). Как я придоби?
11. „Опасен чар“ (не филмът) - що е то и можеш ли да го припишеш някому?
12. „Легло от рози“ - само листенцата, цели рози и...имат ли бодли?
13. Доколко можеш да бъдеш хаотична?
14. Има ли „утре“?
15. Разкажи ми/ни за някой устойчив ритуал, който си спазваш?
16. "Old lies - they die hard.../ Old Loves - they die harder..." Има ли лъжи, които още не са отмрели за теб и възможно ли е Любов да умре изобщо?

Благодаря ти! Не само за отговорите (дори и да не ги дадеш) ;-)
Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

До довечера ще отговоря (обещавам!) и ще заключа темата :)
Изображение

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Blood Countess написа:Здравей (и извинявай, че не се включих по - рано :oops: )!
Здрасти :) Няма проблем, аз и без това преди да пътувам трудно заспивам, та поне ще си уплътня част от нощта :lol:
Blood Countess написа:Вярваш ли в:
...Бог? Защо? Какво е той за теб?
Принципно вярвам в съществуването на някаква по-висша сила, може да я наречем и съдба... Казах някои неща, отговаряйки на въпроса на Кристо за съдбата... Освен това вярвам, че в крайна сметка в природата съществува и се поддържа равновесие, като "доброто се възнаграждава, а злото се наказва" :) Вярвам в идеята за някаква абстрактна справедливост. Именно във връзките между начина, по който живеем и нещата, които ни се случват /обективно и вътре в самите нас/ аз виждам представата си за Бог.
Blood Countess написа:...любовта? Защо? Какво е тя за теб? Открила ли си я?
Любовта е навсякъде, тя е смисъл на всичко, как мога да не вярвам в нея?! :) За да съществува човек, той трябва да обича- да обича себе си, хората около себе си, това, което прави, начина, по който го прави... Човекът е механизъм, който се задвижва само с положителни емоции :)
Любовта я откривам непрекъснато и навсякъде, тя е нещото, което ме зарежда с жизнена енергия :) А ако питаш конкретно за интимния й аспект- да, открила съм и нея :wink:
Blood Countess написа:....приятелството? Защо? Какво е то за теб?
Приятелството е едно от проявленията на любовта, така че няма смисъл да обяснявам отново дали вярвам в него :) Човек има нужда да чувства, че не е сам - нужда от опора, нужда от това да се чувства нужен, нужда от съпреживяване...
Blood Countess написа:...прераждането? Защо? Какво би било то за теб?
Нямам ясен отговор на този въпрос :? Рационалната част от мен отхвърля идеята, но от друга страна целият натрупан потенциал не е възможно да се разпилява... :roll:
Blood Countess написа:...прошката? Защо? Какво е тя за теб?
Необходимо условие за поддържане на каквито и да било отношения. Катарзис. Проява на сила и от двете страни: да дадеш прошка- да подариш отново доверието си, пренебрегвайки пропиляването му; и да поискаш и получиш прошка- да приемеш факта, че си "несъвършен" и че трябва да се "доказваш" отново и отново.
Blood Countess написа:Какво са за теб доверието и изневярата?
За изневярата писах доста, отговаряйки на Sway :)
Blood Countess написа:Кой е първят ти детски спомен?
Също имаше такъв въпрос, но, за да не оставям и тук "бяло поле", ще напиша още един :)
Понякога нашите ме водеха на село при баба ми и ме оставяха за няколко дни. Спомням си как една зимна сутрин, много рано, може би около 6ч., баба ми става, пали печката /от тия старите печки с дърва/ и пуска радиото, а по радиото всяка сутрин имаше приказка /ако се сещате, почваше с едно кукуригащо петле и я разказваше някакъв чичко, който четеше всички роли :lol: /. Аз се завивам до нослето в одеалото, навън е още съвсем тъмно и гледам как отблясъците от пламъците играят върху стената, а топлината постепенно се разпростира в стаята. Пламъците приемат странни и магически очертания, взирам се в тях толкова силно, че забравям за всичко съществуващо и се чувствам съвършено спокойно. И до днес си представям точно тази картина при споменаването на думата уют и топлота :)
Blood Countess написа:Сънуваш ли? Какво? Как си го обясняваш?
Преди- непекъснато, сега- почти не. Различни неща- изкривени случки от действителността; проекции на желанията и плановете ми; както и неща, изглеждащи ми абсолютно алогични, но със сигурност с някакъв смисъл. Не се стремя да тълкувам сънищата, за момента това е част от мен, която е terra incognita.
Blood Countess написа:Надеждата е...?
Абсолютно необходимо жизнено условие. За да вървим нанякъде ни трябва стимул, а единственият истински такъв е надеждата, че можем да постигнем нещата /или че "ще се случат"/ така, както ги желаем.
Blood Countess написа:Лъжата е...?
Малко ми е странно да давам такива "дефиниции" :? Може да бъде както проява на "егоизъм" /да излъжеш, за да облагодетелстваш себе си в ущърб на някого/ и като такава да се осъжда, така и на "алтруизъм" /да излъжеш, за да предпазиш някого от нещо, което е в твоя власт/ и като такава да се оправдава. (Двете понятия в кавички съвсем неслучайно са в кавички, но за това ще пиша след малко :wink: )
Blood Countess написа:Вярата е...?
Опора. Виж отговора за надеждата :wink:
Blood Countess написа:Истината е...?
Субективна. Това, което е истинно за един може да бъде неистинно за друг. Освен това едно и също нещо в различни периоди и състояния в живота не един човек може да бъде както истинно, така и неистинно. От тази гледна точка може би следва да категоризираме като истинни единствено обективните ялвения от действителността или фактите. Само дето и те могат да бъдат тълкувани по различен начин от различните съзнания. Така че "Истината е това, в което в този момент вярвам"
Blood Countess написа:Защо Публична администрация?
Случайно :lol: Просто звучеше добре като за първо желание, така и я написах :mrgreen: /На бас, че не си очаквала такъв отговор! :lol: /
Blood Countess написа:Най-приятната изненада, която някой ти е правил някога?
Не мога да категоризирам или степенувам. Всяко нещо, което някой е направил с желанието да ме зарадва, влиза съвсем спокойно в тази категория, и всички те са еднакво прекрасни! :D
Blood Countess написа:Любим рефрен?
"...А мойта кака
така да ме прецака...
Мойта кака
е грозна даже в мрака"

Обратен ефект са култови! :lol: Това ми е една от любимите песнички и нещо, което припявам сравнително често за ужас на околните :lol:
Blood Countess написа:Най - най - любима песен?
Не можеш да искаш това от мен! Няма "любима песен". Има много любими песни, които чувствам близки до себе си и в определени моменти една или друга от тях се доближава още повече.
Blood Countess написа:"ЗА" или "ПРОТИВ":
...секс без любов?
"За", ако няма емоционално обвързали се и впоследствие наранени страни. Но истинското изживяване е с любов :wink:
Blood Countess написа:...любов без секс?
Какво против мога да имам? Любовта не се олицетворява със секса; той е просто още едно прекрасно нейно проявление. :)
Blood Countess написа:...секс за една нощ?
"За", при условията на първата хипотеза :)
Blood Countess написа:...пушенето (тютюн, трева)?
По принцип съм "против" всичко, което може да доведе до зависимост, както и всичко, което вреди на здравето. Но 1. няма как да избягаме от всички неща в живота ни, отговарящи на някое от горните условия и 2. всеки има правото да избере начина, по който да се съсипе :lol:
Иначе лично аз не пуша и никога не съм пушила /и не пия, и по мъже не ходя... :angel9: /
Изображение

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Longbow написа:Здравей! И аз моля за извинение, че се включватм така без време!
Здравей :) Аз пък моля за извинение за вероятно тромаво звучащата си мисъл "в тоз' късен час" :wink:

Longbow написа:1. В контекста на предишни дискусии по темата, какво е твоето мнение за егоизма и алтруизма?
"В контекста на предишни дискусии" се убедихме, че темата е необятна :wink: , така че ще нахвърлям само отделни идеи, които най-общо дават представата ми :) Егоизмът е един вид "гориво" - няма как да бъдеш полезен на другите, ако не се грижиш подобаващо и за собствените си нужди. Деструктивният момент е, когато егоизмът става самоцел - "искаш за себе си само заради себе си". Същевременно егоизмът и алтруизмът са свързани. Раздаваме се на другите, защото чувстваме удовлетворение от това /твърдо вярвам, че човек прави нещата в живота си, защото ги иска. Винаги имаме избор./, съответно го правим заради себе си. От тази гледна точка алтруизмът е градивното "лице" на егоизма.
Longbow написа:2. Учиш (учеше?) интересни и малко популярни езици - какви и защо?
Може би имаш предвид конкретно финския :) Защо? За удоволствие :) Обичам да се захващам с "непопулярни" неща, спрямо които нямам представа докъде се простират възможностите ми. Харесва ми да експериментирам със себе си и, както вече бях казала някъде, "да тествам пределите си" :)
Longbow написа:3. Защо не позволяваш да те изпращат?
Ако държиш на отговора, може да го получиш на ЛС :wink:
Longbow написа:4. Прекалявам ли?
В момента или по принцип? :P Ако имаш предвид конкретно горния въпрос - нямаше как да прекалиш :wink:
Longbow написа:5. Какво е отношението ти към понятието „съдба“?
Върни се на отговорите на Кристо :wink:
Longbow написа:6. Хареса ми един от твоите въпроси: кога и защо за последно се почувства удовлетворена от себе си?
Напоследък в работата, понеже всячески се старая и успявам да спазвам обещанието пред себе си да съм по-малко хаотична и по-съсредоточена :mrgreen: :oops: А всички знаем, че обещанията пред себе си се дават и нарушават най-лесно :)
Longbow написа:7. Кое е „най-щурото“ нещо, което си правила?
Не бих могла да определя такова. В момента, в който правя каквото и да било, то вече престава да бъде "щуро" :)
Longbow написа:8. Безкрайността. Можеш ли да я възприемеш? Как? Коя? Има ли я изобщо?
Не мога. Опитвам се, но не мога; чувствам, че далеч надхвърля съзнанието ми... Моментите, в които мисля за това, са сред онези, когато усещам как мисълта ми се напряга физически, безрезултатно. Съответно не мога да дам еднозначен отговор и на въпроса дали я има... По-скоро усещам, че я има, отколкото го мисля... (По-налудничав отговор- здраве му кажи! :lol: )
Longbow написа:9. Опиши черитима форумци с по четири думи, моля те! :-)
Защо това пристрастие към 4? :wink:

- Bety_: нежност, сила, енергия, феерия
- Smoking Mirror: деликатност, люшкане, принцип, чистота
- Jamesmagno: искра, любов, дете, консумиране
- Boromir: дълбочина, преграда, чест, вяра

/По-лесно ми беше със съществителни; надявам се, че не си имал някакво друго конкретно очакване по въпроса :) /
Longbow написа:10. Разкажи ми/ни за най-устойчивата си черта (дъвката не се брои ;-)). Как я придоби?
Може би това да се стремя да виждам доброто и красивото :) Започна в процеса на излизане от труден период, когато беше като светлинка в далечината и се превърна в устойчив начин да се преминава "по-леко" по всякакъв вид "пътна настилка" :)
Longbow написа:11. „Опасен чар“ (не филмът) - що е то и можеш ли да го припишеш някому?
"Убеждаване с излъчване", лишаване на другия от възможността да преценява и да прави съзнателен избор чрез силата на аурата, и всичко това, подплатено с "користни подбуди" :) Мисля, че бих могла да го припиша на някого единствено, след като съм изпитала въздействието му върху себе си, а такъв случай все още не е имало /хе-хе/ :)
Longbow написа:12. „Легло от рози“ - само листенцата, цели рози и...имат ли бодли?
Без рози.
Един труп не може да бъде по-красив от живото същество, от което струи енергия.
Но все пак- за да оцениш истински розите, трябва да опиташ бодлите им :wink:
Longbow написа:13. Доколко можеш да бъдеш хаотична?
Спрямо предметите около себе си- много :lol: Спрямо емоциите и отношенията си с хората- хаосът ме кара да изпадам в паника и се старая да го свеждам до абсолютен минимум. Като се замисля, това дали е противоречие на личността? :roll:
Longbow написа:14. Има ли „утре“?
Надявам се, че да, но допускам и че е възможно да няма :wink:
Longbow написа:15. Разкажи ми/ни за някой устойчив ритуал, който си спазваш?
Не се сещам за такъв. Не търся стабилност във външни проявления на вътрешния си свят :)
Longbow написа:16. "Old lies - they die hard.../ Old Loves - they die harder..." Има ли лъжи, които още не са отмрели за теб и възможно ли е Любов да умре изобщо?
Не вярвам, че изобщо нещо може да умре. Нещата просто придобиват друга форма, състояние, друга природа, ако щеш. /Метаморфозите са вечен процес/
Longbow написа:Благодаря ти! Не само за отговорите (дори и да не ги дадеш) ;-)
За мен беше удоволствие! :)
Изображение

Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”