Защо пък Философския? - специалности (30.10.2005)
-
Lorie
- Летящите Пръсти
Защо пък Философския? - специалности (30.10.2005)
Имам питане!
Защо във философския факултет има толкова много специалности?
Философия, Психология, Социология, Публична администрация, Културология, Библиотечно-информационни науки, Политология и Европеистика
Според мен на Европеистиката и Политологията мястото им е в Юридическия факултет.
А на Публичната администрация - в Стопанския.
Вие как мислите?
Философия, Психология, Социология, Публична администрация, Културология, Библиотечно-информационни науки, Политология и Европеистика
Според мен на Европеистиката и Политологията мястото им е в Юридическия факултет.
Вие как мислите?
публичните администратори също така учат конституционно право , административно право, финансово и данъчно право...lorie написа:в ПА учат и макро и микроикономика и икономика на публичния сектор и 4 вида управление, което е характерно най- вече за Стопанския факултет
пък и какво значение има в кой факултет са специалностите...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Защо пък Философския?
Мисля че защото Философският факултет е може би най-старият в СУ. Той съществува още от създаването на университета; традиция може биlorie написа:Имам питане!
Вие как мислите?
- l0vEhaTetRaGeDy
- Пишете, о, братя
- Специалност: История
- Обратна връзка:
Абеее.. не е съвсем така...
На 1 октомври 1888 г. е открит Висш педагогически курс, който година по-късно се преименува във Висше училище като функционира само едно (т.е. първото) историко-филологическо отделение (т.е. факултет).
Миналата седмица точно писах доклад за това =)))
Справки: Донков, Р. "Сто години специалност история в СУ "Св. Климент Охридски", ГСУ, 1987 г. т. 80
На 1 октомври 1888 г. е открит Висш педагогически курс, който година по-късно се преименува във Висше училище като функционира само едно (т.е. първото) историко-филологическо отделение (т.е. факултет).
Миналата седмица точно писах доклад за това =)))
Справки: Донков, Р. "Сто години специалност история в СУ "Св. Климент Охридски", ГСУ, 1987 г. т. 80
Love is to believe.
Believe not to be hurt.

Believe not to be hurt.

Опа, съжалявам, права си (както винагиgot написа:най- старият факултет е историческият.Също мисля, че и юридическият е от тези преди философския...
Ето тука я има цялата му история: http://forum.uni-sofia.bg/filo/display.php