Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Дейзи, аз пък не съм съгласна. Не знае кой е Гого Лозанов, ама това не значи, че е глупава. Или че няма талант да пише.
Моята най-добра приятелка също не го беше чувала, ама пише стихотворения, печелила е конкурси за есета и т.н.
Моята най-добра приятелка също не го беше чувала, ама пише стихотворения, печелила е конкурси за есета и т.н.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Светле,тихо де.Ще разкрият,че си ми доверено лице;РР
И все пак чакам отговор...
..и на двата въпроса
И все пак чакам отговор...
..и на двата въпроса
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
-
deizy
- В началото бе словото
По въпроса на Mermay - да, има един, ама едва ли го познаваш
.
Светле, аз не казвам, че тя е глупава, дори може би има талант да пише есета и да печели конкурси с тях, но все пак щом се явява на устен изпит по журналистика Е НЕДОПУСТИМО ТЯ ДА НЕ Е ЧУВАЛА ЗА ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ !!! Това показва ниска обществена култура, а такива хора нямат място в Журналистическия факултет !
Светле, аз не казвам, че тя е глупава, дори може би има талант да пише есета и да печели конкурси с тях, но все пак щом се явява на устен изпит по журналистика Е НЕДОПУСТИМО ТЯ ДА НЕ Е ЧУВАЛА ЗА ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ !!! Това показва ниска обществена култура, а такива хора нямат място в Журналистическия факултет !
Отивам да си забия главата у стената ;(
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Mermay, не се сдухвай, пак ще пробваш ... изкарай едно хубаво, усмихнато лято ... догодина задължително запиши някой от предварителните курсове, за да се запознаеш с членове на комисиите,пък и да разбереш кой е Георги Лозанов ... така е много по- лесно и не се чудиш какви въпроси задават на устния, защото в курса си обясняват, дават насоки и за есето и за нещата, които ще се учат ...
Най- чистият път към Вселената минава през горския пущинак
- svetleto89
- Паисий
- Обратна връзка:
Mermay, престани да се самосъжаляваш. Ако искаш силно Книгоиздаване, ще учиш точно това. Стига да вярваш и да се бориш, ако се предадеш, как мислиш да успееш?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Mermay,ако не се лъжа,ти беше написала някаде,че искаш да учиш ПР,кога стигна до Книгоиздаването?
Сещам се къде е това.При изброяването на желаните специалности.Объркала се бях.Винаги съм искала Книгоиздаване...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Не мислих да се намесвам,но по това,което изчетох,считам,че оценката ти е реална.
Като разбрах 6.00,изводът ми беше,че човек,успял да овладее една достойна култура на изказа,независимо от въпросите,които са му зададени,ВИНАГИ може да се измъкне по интелигентен начин от не особено добрата си осведоменост,относно някакви събития в или извън България.Не одобрявам формата на изпита,не одобрявам и много други изпити,провеждащи се изобщо в България,но когато кандидатстваш някаква специалност,независимо каква,е препоръчително да си се интересувал около тънкостите,свързани с кандидатстването й, ако мога да се изразя така..Виж мила,дори Кафка е срещал трудности в общуването,не е можел да чете на глас пред аудитория и т.н..повремето,когато е писал най-силните си творби...затова и е избягвал досега с хора..Но живеем в 21 век,Кафка не е претендирал за нищо,освен да пише,а ти си кандидатствала специалности,чиято действаща сила се състои именно във връзката със случващото се с ХОРА,понякога в доста екстремни ситуации,където иновацията в мисленето, и подходът с думите, играят ключва роля за добиване на информация.Независимо дали си объркала подредбата на специалностите,изпитите са два и са валидни и за трите...така че дори журналистиката да не ти е била приоритет,малко или много-си била наясно каква лудница ще се падне на устния по журналистика.И аз бях крайно изнервена,но ИСКАХ да уча...и теглих майна на вътрешните си противоречия,както предполагам са сторили доста от кандидатстващите.Жалко,че нямаше ракия
..щеше да стане по-бързо.
Не се засягай,само това не искам,пиша тези неща,за да предотвратиш бъдещи грешки.Дори аз не зная дали изобщо ще се класирам,но дори и да не се-ще работя и пак ще опитам следващата година,но тогава сигурно бих се "срещнала" с политологията
.
Като разбрах 6.00,изводът ми беше,че човек,успял да овладее една достойна култура на изказа,независимо от въпросите,които са му зададени,ВИНАГИ може да се измъкне по интелигентен начин от не особено добрата си осведоменост,относно някакви събития в или извън България.Не одобрявам формата на изпита,не одобрявам и много други изпити,провеждащи се изобщо в България,но когато кандидатстваш някаква специалност,независимо каква,е препоръчително да си се интересувал около тънкостите,свързани с кандидатстването й, ако мога да се изразя така..Виж мила,дори Кафка е срещал трудности в общуването,не е можел да чете на глас пред аудитория и т.н..повремето,когато е писал най-силните си творби...затова и е избягвал досега с хора..Но живеем в 21 век,Кафка не е претендирал за нищо,освен да пише,а ти си кандидатствала специалности,чиято действаща сила се състои именно във връзката със случващото се с ХОРА,понякога в доста екстремни ситуации,където иновацията в мисленето, и подходът с думите, играят ключва роля за добиване на информация.Независимо дали си объркала подредбата на специалностите,изпитите са два и са валидни и за трите...така че дори журналистиката да не ти е била приоритет,малко или много-си била наясно каква лудница ще се падне на устния по журналистика.И аз бях крайно изнервена,но ИСКАХ да уча...и теглих майна на вътрешните си противоречия,както предполагам са сторили доста от кандидатстващите.Жалко,че нямаше ракия
Не се засягай,само това не искам,пиша тези неща,за да предотвратиш бъдещи грешки.Дори аз не зная дали изобщо ще се класирам,но дори и да не се-ще работя и пак ще опитам следващата година,но тогава сигурно бих се "срещнала" с политологията
READ MY SCARS
-
six_sense
- В началото бе словото
Извинявай за мнението, нищо лично, наистина ти пожелавам да влезеш. Но не мога да се сдържа да не кажа, че някой, който се "Усмелява" някак си не ми влиза в представите за студент във факултета още повече ми е чудно как изкарва 5.75 на писмен...несправедливости много. Моят бал с 6.00 на устен става 26.80, и аз няма да се доредя, а и не искам- след като са ми писали 4.25 на писмен ,явно не съм за там. Обаче с такива правописни грешки и с всички неверни неща, които си казала на устния, мисл първо, че оцеката ти на устен е съвсем реална, и второ - трябва да пробваш пак догодина, щом толкова ти се учи. Пак ме извини за думите...не искам да те засегна.Mermay написа:Бях притеснена,но се усмелих да говоря.Все пак казах конкретни цифри за САПАРАД,ФАР,с колко пари сме лишени,за гласуването на вота на недоверие,за реалитата и конкретно опита ми с Мюзик Айдъл,за книгоиздаването.Говорих за последно прочетана книга.Питаха ме за Лисабонския договор и го обърках там...Също и за доклада на ОЛАФ-дали съм го чела...Не е като да съм мълчала 10-15 минути.Заслужих си тройката...С нея балът ми става 26.70 ;( Боли ме:(Паднала съм се на кофти комисия.Една руса,къдрава злобарка,преподавател по Книгоиздаване...;(Писах на пощата на ФЖМК.Няма отговор още.Звъня напразно по телефони.Почивен ден е.Остава само Понеделник...Ух...
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
Искам да попитам дали ще излезе някаква статистика за устния...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
И на мен нещо не ми е ясно,Кате.Можеше да ми кажеш всичко това на Скайпе,нали?И защо ти се УСМЕЛЯВАШ да ме критикуваш за правописни грешки,след като сама ти ги допускаш?Не съм те добавила в абонати,ей така,да запълня бройката.Не ми се иска да се карам с никого.Не разбра ли,че се примирих с недозадоволителните си обща култура,комуникативни способности и правописни умения.Не се извинявай за думите си.Ще реша,че не мислиш всичко написано.Успя да ме засегнеш.
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
- svetleto89
- Паисий
- Обратна връзка:
Ау, писна ми да чета в тоя форум. Само нерви си образуваме един на друг. Според мен е много субективно кой заслужава и кой-не. За мен журналистът трябва да има добра езикова култура, да пише интересно, да е креативна личност. За другите може да важат други критерии. Не мисля обаче, че само защото си наизустил някакви сухи факти или събития и разбираш прелестно политиката, си номер едно и кадърен за това занимание. Не защитавам сляпо Mermay, аз й казах, че действително има пропуски и притеснението й е изиграло лоша услуга, ама при условие че и без друго й е кофти, че една мечта й се изплъзва ей така, е жестоко да й даваме още нравствени уроци и да й казваме как не заслужавала и т.н. Всеки има моменти на възход и падение през различните етапи на живота си, може би не е имала късмет, може би е дала превес на вълнението си и това я е довело до провал, но станалото е факт. Най-тъпото е да човъркаме още в раната й и да изтъкваме това, че знаем повече от нея...А и какво значи, че знаем повече от нея?! Може да има по-голяма обща култура от нас, може да е чела повече книги? Кой решава кое е важното и кое-не?!
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- simona_baby
- От дъжд на вятър
И аз бях при тази прословута 4-та комисия,която не знаеше,че Лисабонският договор е подписан и то на 13.12.2007г.Затова след 5.00 на писмен получих 3.00 на устен!Аз за разлика от момичето,получило 2.00 съм убедена в знанията си.Сигурна бях,че е подписан,казах го,а те с цялото си неинформирано нахалство ми казаха ,че не бил подписан!А това им е работата!!!Като не могат да си я вършат,да не се занимават с това!Освен това си развих изключително добре останалите два въпроса и явно това им е попречило да ми пишат 2.00,въпреки,че с тази тройка все едно,че съм с двойка!Разочарована съм.Знам,че заради няколко човека не трябва да си изграждам представа за целия университет,но след този устен изпит СУ умря в представите ми като 1 от най-добрите висши учебни заведения у нас!
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
-
six_sense
- В началото бе словото
Аз не казвам, че не са рязали. Рязали са, и то здраво. Ощетили са много хора, които не са заслужавали ниски оценки. Мермей, можели са да ти пишат три. Нямам скайп сега, не съм вкъщи. Наистина не исках да те притеснявам. Осъзнавам, че "мечтата ти се изплъзва". Моята също се изплъзва. Трябва да го преживеем. А пък аз си казвам каквото мисля. Понякога желанието не е достатъчно, както се оказва не само в твоя, но и в моя случай. И не бих си позволила да критикувам други хора за грешки, които сама допускам. Не искам да се караме.
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд