Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Фелино - няколко неща. Първо - Мила не е глупава. Второ - и да отиде в Ректората нищо няма да стане. В правилника пише, че оценките са ОКОНЧАТЕЛНИ и не подлежат на промени освен, ако не е станала грешка при нанасянето - само за това може да провери, но това и по телефон може да стане.
Предполагам, че не си студент все още? Иначе щеше да занеш, че е най-добре да не се заяждаш с преподаватели, особено ако има вероятност пак да ходиш на изпит при тях.
Предполагам, че не си студент все още? Иначе щеше да занеш, че е най-добре да не се заяждаш с преподаватели, особено ако има вероятност пак да ходиш на изпит при тях.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Студент съм, журналистика и знам много неща!!!
Грешки по телефона не се оправят, това знам от опит.
Но всеки има право да реши (или да греши), така, че съветите няма да помогнат.
Грешки по телефона не се оправят, това знам от опит.
Но всеки има право да реши (или да греши), така, че съветите няма да помогнат.
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
felino, как е възможно с тия изпити да кандидатства за други факултети?
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Всъщност не е възможно 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Виждам, че оценката от ЗИ по бълг.език е доста висока, мисля, че може да се класира с нея.Освен това оценката на журналистика-писмен е доста красноречива, ясно е на какво е способна.
И аз си позволих да надзърна... В персоналната информация пишеше, че кандидатства само 3 специалности ( и трите от ФЖМК )... Явно не е успяла да се запише за педагогиките ( с матура ). И да - за тях не се плаща. Аз платих само 2та изпита по журналистика и пак си кандидатствам за соц. педагогика...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Фелино, лично аз познвам доста хора справили се красноречиво на писмен и издънили се на устен. Малшанс. Едно е писмения изпит, второ и трето устния. Разликата е огромна и не е задължително да си гениален и на двете.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Мила, може би си права,но какво ще загуби ако опита.Да, ще стопи малко нерви, но за какви ли не глупости трошим нерви.Ами ако успее?
Ако не пробва, никога няма да разбере и ще я терзае въпросът: "Защо не опитах?"
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Аз също бях при въпросната 4-та комисия.И с мен за момент се опитаха да се даржат като с малоумна,но не им се получи.Много зли хора ми се видяха.Аз в момента,в който излязох от изпита - ревнах.Но вътре им говорих убедително и с най-наглата усмивка,която успях да докарам.А относно въпросите мен ме питаха доста подробности около доклада и договора,но като не знаех нещо най-смело заявявах,че въпреки запознатостта ми с проблема,не мога да отговоря с такава точност и те май се изкефиха на начина,по който се измъквах.Иначе ми зададоха около 12-15 въпроса общо-спрямо това,което говорих.А относно твоята оценка,щом си казала,че си за Книгоиздаване,те би трябвало да преценят,че не могат да очакват от теб да им говориш като Сергей Станишев...Можели са при добро желание да ти пишат едно 3 и да си учиш с кеф Книгоиздаването,но като ги видях какви са-не е чудно защо имаш 2.Поне при мен бяха много взискателни и искаха доста изчерпателни отговори.
Да,ок има я и тази гледна точка за пропуснатите шансвое. Но просто знаем какво е мнението на преподавателите и на факултета изобщо за такива действия...felino написа:Мила, може би си права,но какво ще загуби ако опита.Да, ще стопи малко нерви, но за какви ли не глупости трошим нерви.Ами ако успее?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
В общи линии и при мен беше така,с разликата,че бях от последните изпитвани,но не зная в коя комисия съм била..Аз влязох с видимо спокойствие,бях физически твърде изтощена,за да мисля за напрежение и т.н..Имах,смея да твърдя,достатъчна информация за проблемите,които се наложи да разисквам,дори си позволих да разясня какво представлява ЕС за мен и как този съюз трябва да се разпадне...automobiliste написа:Аз също бях при въпросната 4-та комисия.И с мен за момент се опитаха да се даржат като с малоумна,но не им се получи.Много зли хора ми се видяха.Аз в момента,в който излязох от изпита - ревнах.Но вътре им говорих убедително и с най-наглата усмивка,която успях да докарам.А относно въпросите мен ме питаха доста подробности около доклада и договора,но като не знаех нещо най-смело заявявах,че въпреки запознатостта ми с проблема,не мога да отговоря с такава точност и те май се изкефиха на начина,по който се измъквах.Иначе ми зададоха около 12-15 въпроса общо-спрямо това,което говорих.А относно твоята оценка,щом си казала,че си за Книгоиздаване,те би трябвало да преценят,че не могат да очакват от теб да им говориш като Сергей Станишев...Можели са при добро желание да ти пишат едно 3 и да си учиш с кеф Книгоиздаването,но като ги видях какви са-не е чудно защо имаш 2.Поне при мен бяха много взискателни и искаха доста изчерпателни отговори.
А господинът,който ме репликира по въпроса за Турция не е изтълкувал правилно поста ми.
За мен е безсмислено да се опитваш да поправяш непоправимото,това го отпрявам отново към момичето с диаметрално различни оценки на двата изпита.Трябваше да изпиеш глъдка коняк преди изпита,щом знаеш,че в теб надделяват такъв род емоции.Едно време,когато участвах в някакви състезания ,традицията повеляваше глъдка здрава ракия и всичко минаваше безупречно.
READ MY SCARS
rkk написа:Anacrusis написа:мене дори за Турция ме питаха..
и мен Лозанов ме пита за Турция и проблемите за влизането и в ЕС, ама не бих определил въпроса като "дори". Все пак са ни съседи и едно евентуално влизане ще ни повлияе много
Аз пък сама се набутах да говоря за Турция при втория въпрос
Някак естествено ми се получи.. въобще преди това не ми беше в активната памет нищо, свързано с нея.
Споменах и потенциалното членство на Албания.. и .... забравих сякви конституции, договори, Лисабони и Ирландии и заговорих за "сблъсък на цивилизациите" и тн Апокалипсиси
@Деси: Какво са те питали за Щатите?
Аз САЩ споменах за секунда само, но го нарекох "чичо Сам", използвах и "дядо Иван"(за Русия) или обобщено "големи братя от всякъв тип"
@Мермей: Не си се отпуснала да говориш и си се омотала яко с фактологията и определенията....
...покажеш ли увереност - горните пропуски могат да се преглътнат и да ти пишат по-висока оценка.
Знам, че е тъпо сега - пост фактум - да се говори за тия неща.. и че това още повече те наранява, но недей да мислиш пораженчески, моля те.
Ето това не разбирам:
Стават такива работи. И по-лоши стават. Ама я се стегни и по-добре си оправи нещата с логопедията, дет си си я вписала, пък не ти излиза в персоналното инфо!...Вече дори не съм сигурна дали заслужавам да се боря.Аз съм си такава.Винаги се провалям,когато трябва да се изявя пред някого и да се докажа...очи в очи.Някои носим трагедията в кръвта си...Може би наистина съм за 2
..When I gaze into the past - there are brown shirts that I see
They are marching forth for Caesar
They are marching forth for me..
They are marching forth for Caesar
They are marching forth for me..
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Според мен не бива да ходи да се кара за оценката, защото догодина вероятно пак ще се явява при тях. Това, което трябва да направиш, ако си сигурна, че при подаването на документи си писала логопедия, е още сега да се свържеш с администрацията и да попиташ защо отсъства от персоналната ти информация. Вероятно е от грешка при нанасянията, а както някой каза по-рано, тези грешки са поправими. От логопедия вероятно ще можеш да се прехвърлиш книгоиздаване, имаме едно момиче, което се е прехвърлило от специална (или социална беше?) педагогика. Ако не стане, догодина пак на изпити. Много рядко се изкарва 6 на писмен, това си е признак за талант, който не бива да се похабява. 
~ Кътчето ~
-
deizy
- В началото бе словото
Mermaу, никак не ме учудва твоята оценка по журналистика - устен, имайки предвид въпроса който зададе: "Кой е Георги Лозанов ?". Това като го прочетох реших, че си от друга планета!

Последно промяна от deizy на 03 Авг 2008, 17:04, променено общо 1 път.
Талант за писане...А има къде по-жизнено важни умения,които ми липсват..ГОВОРЕНЕТО..
<-от днес насетне,туй е моята иконка!
Какво мога да сторя УТРЕ,понеже днес явно не може,за Логопедията,която ЯВНО също се е прецакала.Ако се обадя на Учебен отдел,дали има възможност да платя,да напиша молба,да преразгледат документите ми,ако Логопедия липсва,да я впишат някак при мое настояване...ЪъъЪ?
Да забравим Книгоиздаването...И все пак..
Ако някой познава вътрешен човек,податлив на подкуп,да ми пише ЛС ...
Дейзи,споко,Ай ком ин пийс
Какво мога да сторя УТРЕ,понеже днес явно не може,за Логопедията,която ЯВНО също се е прецакала.Ако се обадя на Учебен отдел,дали има възможност да платя,да напиша молба,да преразгледат документите ми,ако Логопедия липсва,да я впишат някак при мое настояване...ЪъъЪ?
Да забравим Книгоиздаването...И все пак..
Ако някой познава вътрешен човек,податлив на подкуп,да ми пише ЛС ...
Дейзи,споко,Ай ком ин пийс
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?